Neizlječivi ovisnici o nezaboravnoj Jugi smatraju da je Saša Sabadoš poštivao zakon kad je hrvatskom branitelju odvalio pola glave

Autor: Zvonimir Hodak

Diogen je svijećom tražio čovjeka, a nakon toga njega su tražili vatrogasci.

Javila se po tko zna koji put Vedrana Rudan. Ovaj put u Večernjaku. Po njenom skromnom mišljenju, koje je svojim pitanjima “podboltao“i Denis Derk, Vedrana je izrasla u etabliranu književnicu čije mudrosti se prevode u kulturnim sjedištima svijeta. Njena dijelca su hit u Srbiji, Makedoniji, a bome i u Italiji, SAD i još u nekim zemljama u kojima “će me čitati za pedeset godina“. ”Psujem jer je Hrvatska mafijaška jazbina“. Čitam u tom reklamnom uradku izlizane mudrosti kao na primjer: “Pametnim ljudima svejedno je tko se kako krsti…“ A što ako onima koji se krste nije svejedno tko se krsti, a tko križa? Je li Vedrana negdje načula što se Hrvatima događalo za vrijeme Domovinskog rata? Ako nije, mogla se je raspitati u svojoj Rijeci. Tamo je partija na vlasti punih 70 godina. Dulje nego u Sjevernoj Koreji. Je li mafijaška jazbina i tamo?

Zašto uopće spominjem Rudanicu? Zato jer je ona paradigma lijeve bleferske demagogije. S jedne strane mafijaši Hercegovci, Ličani i Imoćani, lopovski HDZ, a s druge strane uglađena lijeva elita. Oličenje poštenja zaraženi virusom europskih vrijednosti. Pred očima su mi Rudanica, Petrina, Stazić, Jovanović, Tomić, Pavičić, Jergović. Prisjetih se “europejaca“ kako napuštaju Sabor prilikom glasovanja o odcijepljenju od drage Juge. Sjećam se i Markovićeve privatizacije 1989.g., i prije nego su se pojavili mafijaši kojima, usput rečeno, i nije puno ostalo iza “europejaca“. Oni su bezbroj puta stisnutih šaka uzvikivali po njima legendarnu parolu legendarne Dolores Ibarruri “No passaran“, nećete proći. Ali se nitko nije sjetio što je odgovorio generalissimus Francisco Franco pok. diktator. Odmah nakon pobjede nad boljševicima on je uzviknuo “Hemos pasado“-prošli smo! Kad god zažele, kod ljevičara njihova “memorija pamćenja“ zakaže.

Nakon što je diktator ujahao u Madrid Španjolska ili kako često jugo ljevičari vole reći Španija je ušla u najmračnijih 39 godina svoje povijesti. Umjesto da je 1939.g., ušla u Savez sovjetskih socijalističkih republika ona je ušla u malograđansku neutralnost. Nije čak imala ni tu čast da s ostalim antifašistima uđe u Drugi svjetski rat. Što je par milijuna ubijenih i razoreni Madrid te Barcelona prema ponosu što su zajedno sa Staljinom i Titom sudjelovali u antifašističkoj koaliciji. I imali bi “Španci“ zanimljiv El clasico između bratskih vojnih klubova, bratske Castilje i bratske Katalonije, Barcelone i Reala koji se sigurno ne bi tako zvao. Asocira na kralja.

No, vratimo se mi našoj Vedrani i njenom lovu na vještice iz mafijaške jazbine. Novi Pedro zove se Zdravko Mamić. Nije mi ni na kraj pameti pametovati o tom postupku. Poslužit ću se jednom “originalnom“ uzrečicom: neka institucije rade svoj posao. Ali neki “intelektualni proleteri“ u našim medijima ne mogu mu oprostiti što je svojom donacijom lansirao Kolindu na Pantovčak. Da nije Maminjo uplatio 10.000 kn danas bi tamo stolovao dr.Ivo. Ne onaj iz Remetinca. Branko Roglić, bivši savjetnik Stipe Mesića, bio je još rastrošniji. On je za “statiku“ Mosta dao nevjerojatnih 20.000 kn. Bože, kolika je to lova! Iz “mafijaške jazbine“ se svake godine daje za županije oko 660 milijuna kuna. Zato odmah treba ukinuti županije i osnovati isto toliko regija. I evo nam dragog regionalizma. Samostalna regija Istra se mora Ustavom obvezati da na granici s RH neće prvih 5 godina postaviti “tehničke prepreke“ ili kolokvijalno rečeno “bodljikavu žicu”. Dalmatinska akcija u Slobodnoj Dalmaciji obvezuje se da neće turistima iz sjeverne Hrvatske uvoditi vize osim u slučaju kad BBB odluče kolektivno, u mirovnoj misiji, posjetiti Split za vrijeme “el Croatica“ između Hajduka i Dinama. Kad se zbroji ovih 660 milijuna sa lovom koju su iskrcali Mamić i Roglić dobijemo svotu od koje se zvrti u glavi svakom progresivnom žitelju Lijepe naše. Koliko bi s tom lovom mogli osnovati novih nevladinih udruga? Uz ove BABE koliko bi novih babetina mogli zbrinuti? Članovi Teršeličkine Documente mogli bi svi izvaditi nove dokumente i usput otkriti još desetak tisuća ratnih zločinaca koji bauljaju Hrvatskom. Da ne bude zabune, mislim na hrvatske ratne zločince. Još je patrijarh Irinej pastoralno podučio Hrvate da su Srebrenica, Ovčara, Škabrnja, Kostrići, Saborski, Sertić poljana p….. dim prema zločinima koje su ustaše počinile nad srpskim starcima, ženama i nejači.

Da nema Centra za Mirovne studije i Centra za napredne studije u herojskoj Rijeci Hrvati bi živjeli u crnom mraku. Recimo, Centar za napredne studije djeluje na Sveučilištu u Rijeci. Ima znači akademski štih. Na otvaranje tog centra pojavila se progresivna elita RH: bivši ministar znanosti i obrazovanja te stručnjak za isušivanje močvara Željko Jovanović, Vesna Pusić, poznati znanstvenik Stipe Mesić, glumac Rade Šerbedžija s familijom, Dejan Jović, Vojko Obersnel bez Olivera Frljića itd. Kao jedan od ravnatelja centra predstavljen je i svima nam dragi dr. Petar Bojanić koji ima upravo briljantnu biografiju. Naime Dr. Pera je zajedno s Radovanom Karadžićem objavljivao “naučne radove“ u publikacijama kojima su se opravdavali srpski ratni zločini u Hrvatskoj i BIH. Druga zanimljivost je činjenica da je psihić s Pala tada već bio lice s međunarodnih tjeralica. Pa što, rekli bi cinici. I Hernadi je lice s međunarodne tjeralice pa se slobodan k’o tica šeta po Njemačkoj i Austriji. Više je nego očito da u RH postoje organizirane institucije koje imaju smo jedan cilj: da mladi nikada ne doznaju pravu istinu o Domovinskom ratu. Možda je i to nekakav demokratski modus operandi naših jugonostlgičara. Ali onda je politički perverzno da mi porezni obveznici financiramo sa nešto manje od dvije milijarde kuna one koji su dobili čireve na želudcu isključivo nakon 5.kolovoza 1995g.

Diogen je svijećom tražio čovjeka, a nakon toga njega su tražili vatrogasci.

Umro je Pajčić, maloljetni branitelj iz Domovinskog rata. Policajac Saša Sabadoš je, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, Pajčiću slomio pola lubanje. Ministar misli da je u pitanju rakija. Pa da i jest, koliko bi slomljenih lubanja bilo u Hrvatskoj tijekom samo jednog dana? Recimo na Martinje. Upravo je skandalozno i opasno provokativno da nije proveden redovni istražni postupak, podignuta optužnica, pa ako je robusni Saša nevin, donesena i oslobađajuća presuda. Ovako je hrvatsko pravosuđe ispalo u najmanju ruku retardirano. Čovjek tobože sprječava službnu osobu u vršenju dužnosti pa ostane bez pola glave. Kao da je službena osoba lokomotiva koja na pruzi zvizne neopreznog pješaka. I tada bi strojovođa morao proći kroz redovni kazneni postupak. U kaznenom pravu ne vrijede usporedbe.




Ipak ukazat ću na članove Vukovarskog stožera koji se godinama povlače po sudovima zbog ćiriličnih ploča. Prisjećam se lijevih mediskih falangista koji su zavijali i navijali da se oštro kazne oni koji ne poštuju tobože zakone ove zemlje. S obzirom da alfa mužjaka Sašu Sabadoša, nitko nije u medijima prozivao zbog pola glave maloljetnog branitelja pa pretpostavljam da Slavica Lukić, Ivanka Toma, Sneška Pavić, Ante Tomić, Jurica Pavičić, Miljenko Jergović, Branimir Pofuk, feralovci iz Slobodne, kripto komunisti iz Riječkog Novog lista i ostali neizlječivi ovisnici o nezaboravnoj Jugi smatraju da je Saša Sabadoš poštivao zakon kad je hrvatskom branitelju odvalio pola glave. Pitanje je samo na zakone koje zemlje je Saša mislio kad je tresnuo Pajčićevom glavom o zid?

To kako se sportaši SAD iživljavaju na svjetskim prvenstvima i Olimpijadama nad slabijima, čisti je SAD-izam. Terorizam je tu. Na dohvat ruke. Ne dešava se to samo njima. Nigerija. Boko Haram. Koji je u tri dana pobio više od 2.000 ljudi. Nešto k’o đeneral Ratko Mladić. Nitko naravno nije istaknuo na vodoskocima boje nigerijske zastave. Bi naši humani liberali, ali je navodno ponestalo boje. Daleko je Nigerija. Ali je BIH i tekako blizo. Darko Pavičić misli da se Europa pa i mi kao kao njen dio moramo oduprijeti mržnji prema onima koji su goloruke ljude u Parizu skidali k’o glinene golubove. On misli da se terorizmu treba odgovoriti “nadzakonom ljubavi“. Što god to značilo. Tu se grubo sudaraju teorija i praksa. Komunisti su smatrali da, ako se teorija i praksa ne slažu, onda se mjenja praksa. Ali kako riješiti ovaj teoretski rašomon? Nakon pokolja u Parizu preživjeli bi trebali grliti i ljubiti ubojice i pjevati Hare Krishna Hare Rama. Darko nam nije tehnički objasnio kako, nakon ubojstva svojih najmilijih, netko osjećaj beznađa i nezamislive boli može zamjeniti osjećajem “nadzakonske“ ljubavi? Vjerojatno pametniji od mene to znaju. Tarik Kulenović je dr. antropologije i predaje na Filozofskom faksu u Zagrebu. Doktor često misli da ISIL ima karakteristike revolucije, a u revolucijama se u pravilu gine. Slično misli i Miljenko Jergović. Nije važno zašto se ja ne slažem ili slažem s aktualnim teorijama pametnih komentatora. Mene ISIL i njegov samoubilački fanatizam pomalo podsjeća na 1945.g., i završetak rata na Pacifiku. Rat je bio gotov osim za japanske kamikaze koje su se spremale za cara boriti još desetak godina. I onda se je dogodilo ono što se je dogodilo i general Douglas MacArthur je na bojnom brodu USS Missouri primio japansku kapitualciju. Bojim se i ne bih volio da se povijest te vrste ponovi. To su dva pogleda kako riješiti nabujali terorizam: MacArtur ili “nadzakonska“ ljubav.

Zid plača u Jeruzalemu dobro je došao i Židovima i Palestincima. Židovima da oplakuju svoje grijehe, a Palestincima da oplakuju svoje žrtve.




Zabrinuo se Igor Flak u Večernjaku. Naslov u njegovom komentaru “Mamić ne smije imati političku zaštitu ni biti iznad zakona“. Igor, stari “frend“ Mamića, ima razloga za zabrinutost. Kao da ne vjeruje u pravnu državu. U zadnjih 4-5 mjeseci politika je išla na ruke Mamiću tako da mu je na ruke u dva navrata nabila lisičine. Prvi put lišila ga je slobode zajedno s bratom Zoranom, a drugi put uz njega je završio u buksi i sin Mario. Treći put, uz Zdravka, na redu je valjda brat Stojan. Pa zatim prva supruga i na kraju druga. I sad mi nije baš do kraja jasno što Igora muči? Koja politička zaštita? Ako tako prolaze oni koji su iznad zakona, odmah podpisujem da do kraja života budem ispod zakona. Zato Igore glavu gore! Vjeruj u pravnu državu bar još tjedan dana. A onda će famili Mamić biti opet skupa. A do čl.28. Ustava RH koji govori o presumpciji nevinosti i tako nitko ne drži.

Po izjavi Nenada Stazića najveći incident na nedavnim izborima bila je relativna pobjeda HDZ-a.

I na kraju ovog teksta ostaje ista dvojba. Prijeći preko MOSTA ili ga zapaliti? Možda je Nikica Valentić ipak u pravu: što fali “velikoj koaliciji“? Vlada stabilna i nitko je ne može srušiti. Mogu preko kojeg mosta hoće. Opozicija frigidna. Kao i do sada. Nitko sposobne i pametne ministre ne može kontolirati. A kamoli smjeniti. Oni preko šefova stranaka odgovaraju narodu. Ako im se prohtije.

Rasprava o krađi struje podijelila je Hrvatski sabor na dvije struje. “Trofazni“ se o tom pitanju nisu izjasnili.

Autor:Zvonimir Hodak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.