Opasna igra vladajućeg režima i medijskih crvenih brigada!

Autor: dr. Zdravko Tomac/7Dnevno/19. lipnja 2015.

Nevjerojatno je da ministar policije nakon 15 dana najavljuje kaznene prijave protiv provokatora koji su na cestu stavili plinske boce. Umjesto da su ih odmah uhitili. No, policiji nije bio cilj to spriječiti, nego dobiti snimke za nove optužbe protiv svih branitelja - da su cijelu Hrvatsku stavili na plinsku bocu.

Već mjesecima sustavno traje vrlo smišljena politika diskreditacije i prave sotonizacije prosvjeda 100% ratnih invalida u Savskoj 66. Navest ću neopovrgljive argumente kako bih dokazao sljedeću hipotezu: Zoran Milanović i Ranko Ostojić, Predrag Matić, Peđa Grbin, Nenad Stazić, Ivo Josipović, Vesna Pusić, Stjepan Mesić i drugi uz pomoć agresivnih medijskih crvenih brigada provode strategiju optuživanja 100% ratnih invalida da su “desno vojno krilo” HDZ-a, da su pretorijanska garda, da pokušavaju izvršiti državni udar i srušiti temeljen demokratske vrijednosti odnosno čak staviti Hrvatsku, kako piše Jelena Lovrić, na plinsku bocu i zapaliti cijelu Hrvatsku. Na stotine načina i stalnim ponavljanjem pokušava se promijeniti javno mnijenje i branitelje proglasiti glavnim krivcima za nemile događaje koji su se dogodili na Markovom trgu. Ovih dana ministar policije Ranko Ostojić, poznat po izjavi u Vukovaru: “Rakija je kriva”, kojom je neuspješno pokušao skinuti sa sebe i njegove policije odgovornost zbog teškog ranjavanja branitelja Pajčića, koji je ostao trajni invalid, ponovno moralizira i optužuje branitelje, doduše ovaj put ne govori da je rakija kriva, za nemile događaje i scene koje je hrvatska javnost imala prilike gledati na Markovom trgu u Zagrebu kada su bez ikakvih razloga Milanović i Ostojić faktično uveli izvanredno stanje i kada su bez zakonske osnove blokirali branitelje u crkvi svetog Marka ukinuvši im pravo na hranu, vodu, lijekove i mogućnost obavljanja fizioloških potreba.
Dakle, pretvorili su crkvu Svetog Marka u jednonoćni logor u kojem 100% invalidi, mnogi koji su prošli srbijanske logore, nisu imali ni vodu ni hranu ni lijekove ni mogućnost zadovoljavanja fizioloških potreba, što su čak imali u zloglasnim srpskim koncentracijskim logorima.

Ministar Ostojić kao glavne krivce za nemile događaje na Markovom trgu suprotno istini i činjenicama optužuje branitelje. I u glavnim medijima, koji su pod kontrolom vladajućih, vrlo sustavno se krivotvorinama sva krivnja prebacuje na branitelje, iako činjenice dokazuju da je krivnja na Zoranu Milanoviću i Ranku Ostojiću, koji su priželjkivali sukob i poduzimali niz mjera da do sukoba i incidenata dođe.

Nisam slučajno citirao izjavu Jana Husa o važnosti istine i potrebi borbe za istinu. Borba za istinu, govorenje istine i poštivanje istine pretpostavka je političkog i moralnog ozdravljenja hrvatske nacije i hrvatske države. Zbog toga je nužno u Hrvatskom saboru utvrditi istinu o nemilim događajima na Markovom trgu, utvrditi krivnju pravih krivaca odnosno suprotstaviti se pokušajima vladajućih, a posebno Zorana Milanovića i Ranka Ostojića, Predraga Matića i drugih, koji ne govore istinu, koji skrivaju istinu i koji pokušavaju i dalje provoditi svoju strategiju sotoniziranja branitelja.

Instrumentalizacija policije

U Hrvatskom saboru potrebno je zatražiti od predsjednika Vlade Milanovića i ministra policije Ostojića, da precizno i konkretno odgovore na sljedeća pitanja:

1. Tko je naredio – i na temelju kojih zakonskih ovlasti – da se mobilizira 1500 specijalaca u punoj ratnoj opremi i da blokiraju branitelje u crkvi sv. Marka, da se ona ustvari pretvori u logor za branitelje u kojem im je uskraćeno pravo na vodu, hranu, lijekove i druge potrebe koje čak imaju i zatvorenici u pravim logorima?

Tko je i na temelju kojih zakonskih ovlasti spriječio da se bolesnim i promrzlim invalidima sutradan ujutro, kada se nastavila blokada branitelja bez ikakvih razloga, donese topli napitak?




2. Tko je i zašto naredio da policajci pokušaju ući u crkvu sv. Marka i uhite branitelje?

Tko je i zašto naredio da policajci jurišaju na branitelje koji su se sklonili u crkvu sv. Marka odnosno koje su zakonske odredbe prekršili branitelji da ih se tretiralo kao opasne teroriste?

3. Zašto brojne policijske snage, koje su preplavile Zagreb, nisu spriječile neodgovorne pojedince da blokiraju promet u Savskoj ulici postavljanjem nekoliko plinskih boca? Je li zadatak policije da onemogući, spriječi, postavljanje boca i uhiti počinitelje ili je zadatak policije da to samo snima te da nakon petnaest dana najavi pokretanje kaznenog postupka protiv ljudi koji su taj prekršaj učinili. Takav postupak policije pokazuje da je ona priželjkivala incident, da nije radila svoj posao, da se pretvorila u političku policiju jedne političke opcije s ciljem diskreditiranja branitelja kako bi se promijenilo javno mnijenje i kako bi jedan dio građana prestao davati podršku braniteljima.




4. Zašto su mirni prosvjedi 100% invalida tretirani kao prosvjedi opasnih terorista, na bazi kojih činjenica su bivši predsjednici Mesić i Josipović i pobočnici Zorana Milanovića, tumači njegovih misli i provoditelji njegovih želja Predrag Matić i Nenad Stazić i Peđa Grbin i drugi, stalno neargumentirano optuživali da branitelji žele izvršiti državni udar i da su spremni na krvoproliće?

Može se postaviti i pitanje nisu li silna koncentracija policije i njihovo marširanje po Markovom trgu imali za cilj mobiliziranje branitelja ne samo u Zagrebu nego i iz cijele Hrvatske, koji su revoltirani takvim ponašanjem masovno počeli dolaziti u Zagreb, da pomognu svojim ugroženim 100% invalidima.

Opasna strategija

Dakle, državni vrh i vladajuća koalicija, izuzev Kolinde Grabar Kitarović, koja je također bila optužena da je krivac jer podržava branitelje u navodno njihovom pokušaju državnog udara, sve je učinio kako bi stvorio mogućnosti za sukob s braniteljima, kako bi iritirao branitelje i kako bi oni došli u Zagreb da obrane svoje ugrožene 100% invalide.

Policija je stavila barikade kako bi spriječila dolazak branitelja do Markove crkve. Znali su da će branitelji pokušati probiti te barikade. Tako da izgleda da su željeli sukob i da su stvarali mogućnosti za sukob, pa i za ekscese. I tu opet se vidi da se radilo o jednoj opasnoj strategiji. Policija je ponovno sve snimala, da bi onda 15 dana kasnije ministar policije objavio snimke pojedinačnih ekscesa kao dokaze da je policija spriječila velike nerede i da su branitelji krivi za sve ekscese.

Iz svega navedenog, nema nikakve dvojbe, da je Zoranu Milanoviću i njegovoj ekipi bio potreban sukob, da su sustavno stvarali pretpostavke da dođe do takvog sukoba. Već prvog dana, kada su branitelji došli na Markov trg sa jednim jedinim zahtjevom da žele razgovarati s premijerom Milanovićem, koji već sedam mjeseci odbija razgovor, sve je moglo biti riješeno odmah da je Milanović došao do branitelja i rekao: danas sam zauzet, idite kući. Zakazujem sastanak u ponedjeljak. Koji je na kraju i održan, ali tek nakon nemilih događaja koji su trajali dan i noć na Markovom trgu.

Dakle, Milanoviću i ekipi prethodno je trebao sukob. Policija je bila bitni instrument u stvaranju pretpostavki za sukob. Policija se pretvorila u televizijsku novinarsku ekipu koja snima umjesto da djeluje. Nevjerojatno je da ministar policije 15 dana kasnije najavljuje kaznene prijave protiv neodgovornih pojedincima koji su na prometnicu metali plinske boce. Umjesto da su ih odmah uhitili i spriječili. Dakle, policiji nije bio cilj to spriječiti i napraviti reda nego dobiti snimke za nove optužbe gdje se svi branitelji, a ne pojedinci, optužuju da su cijelu Hrvatsku stavili na plinsku bocu i da prijeti eksplozija cijele Hrvatske.

Kaže ministar Ostojić pokazujući snimke ekscesa i tražeći krivca samo na jednoj strani, braniteljskoj, da neće dopustiti da se vrijeđaju hrvatski policajci i nazivaju pogrdnim imenima. U načelu, mislim da se svi slažemo da ne treba nikoga vrijeđati i nazivati pogrdnim imenima, a pogotovo hrvatsku policiju, čak i kad čini velike pogreške. Treba govoriti o tim pogreškama i tražiti odgovornost naredbodavaca koji hrvatske policajce guraju u sukob s hrvatskim braniteljima. Da se o tome radi pokazala je i reakcija sindikata policije, koji su upravo na to upozorili.

Međutim, ministar Ostojić nije uputio ni jednu riječ kritike onima koji stalno i sustavno vrijeđaju hrvatske branitelje, a među kojima su i državni dužnosnici.

Pitam ministra Ostojića ima li teže optužbe i uvrede od optužbi da su hrvatski branitelji, koji su prolijevali krv za hrvatsku slobodu, koji su žrtvovali dijelove svoga tijela, danas postali balvanaši i rušitelji demokracije i slobode za koju su se žrtvovali.

Nema teže uvrede, ministru Ostojiću, od uvrede upućene 100% invalidima da su postali provoditelji državnog udara, zagovornici prolijevanja krvi i rušitelji svega onog velikog čemu su svojom žrtvom dali veliki doprinos.

Branitelji nisu uvrijeđeni samo riječima državnog vrha, nego još više njihovim postupcima. Kako, ministre Ostojiću, možete “rakijom opravdati” teško ranjavanje u Vukovaru branitelja Pajčića.

Sila i moć

Kako se može opravdati pokušaj policije da silom uđe u crkvu sv. Marka? Kako se može pojedinačni eksces pretvoriti u optužbu protiv branitelja u cjelini? Kao primjer krivnje branitelja navodi se izjava jednog branitelja koji je revoltiran rekao: “Rat nije gotov. Rat je tek počeo.” Kao dokaz da ste u pravu što ste mobilizirali toliko specijalaca, kao da je na Gornji grad došlo tisuću naoružanih terorista navodite jednu sliku u kojoj jedan branitelj pruža ruku prema vratu jednog policajca, te sliku kako jedan branitelj rukom lupa po ramenu jednog policajca.

Režim se latio spužve zaborava i drugih “reformskih mera”

Ministre Ostojiću da niste stvarali atmosferu izvanrednog stanja, da niste demonstrirali silu i moć policije, da niste pokušali loviti branitelje, prije nego što su se sklonili u crkvu sv. Marka, ne bi bilo nikakvih ekscesa. Ministre Ostojiću, da je vaša policija radila svoj posao ne bi snimala pojedince kako postavljaju boce, nego bi ih spriječila u tome.

Ministre Ostojiću da ste se držali Ustava i zakona ne bi stavljali barikade kako bi braniteljima onemogućili da dođu na Trg sv. Marka sutradan, kada po nikakvim zakonima za to niste imali pravo.

Dakle, ministre Ostojiću, Vaša istina je neistina, Vaša optužbe protiv branitelja su lažne optužbe, Vaša obrana hrvatske policije od bilo kakve krivnje je pokušaj da svoju krivnju prebacite na branitelje.

Branitelji ne prosvjeduju bez razloga, oni su jasno bezbroj puta objasnili da se bore za istinu i dostojanstvo Domovinskog rata, koje se sustavno zatire. Čak se može reći da se vodi jedna podmukla strateška borba s ciljem da se izbriše spužvom zaborava istina o Domovinskom ratu. I to se radi vrlo sustavno i temeljito. Evo nekoliko primjera. Najprije je Ministarstvo hrvatskih branitelja postalo samo Ministarstvo branitelja, jer je nekom smetalo da to bude Ministarstvo hrvatskih branitelja. Uskoro se vidjelo i zašto. Ova vlast je promjenom zakona i svoje politike počela izjednačavati hrvatske branitelje s agresorima na Hrvatsku, te pod branitelje svrstavati i agresore koji su rušili Hrvatsku. To je jedan od razloga pobune branitelja, jer navode podatke da deseci tisuća agresora, na ovaj ili onaj način, primaju sredstva iz proračuna i da se njihova prava sve više izjednačavaju s pravima branitelja. Nakon toga je krenula kampanja da se prestane govoriti o Domovinskom ratu, jer navodno taj naziv iritira Srbe. To znači da je ova vlast prihvatila politiku da se srpska agresija pretvori u građanski rat i da se izjednači krivnja, a onda i prava branitelja i agresora.

U zadnje vrijeme ne samo da je predloženo, nego se sustavno provodi teza da nema više ne samo hrvatskih branitelja, nego ni branitelja, već je riječ o veteranima. Dakle, cilj je ne samo krivotvoriti istinu o Domovinskom ratu, nego i izbrisati sjećanje na Domovinski rat te izbaciti iz upotrebe sve što u nazivu ima hrvatsko i sve što govori o hrvatskim braniteljima, kako bi se i na taj način provodila strategija pretvaranja velikosrpske agresije u građanski rat.

Zašto ovoj vlasti smeta sjećanje na Domovinski rat? Zašto ovoj vlasti smeta utvrđivanje istine o Domovinskom ratu? Prije svega zato što ova vlast misli odnosno što je uvjerena da su hrvatski branitelji u velikoj većini politički opredijeljeni za HDZ i domoljubnu koaliciju. Što su hrvatski branitelji podržali na izborima Kolindu Grabar Kitarović. Zbog toga ova vlast, već dugo vremena, pokušava provocirati sukobe i kriminalizirati hrvatske branitelje. To već dvije godine čini u Vukovaru, čak članove Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i službeno tretira kao teroriste, a ne samo kao balvanaše i navodno hrvatsku sramotu.

Što nam to otkri Lovrićka

Pokušaj mobiliziranja tzv. crvenih brigada, čiji je zadatak bio izazivanje fizičkog kontakta i sukoba s 100% invalidima, nije uspio. Tako da su novinari poput Jelene Lovrić, koji su o tome pisali kao prijetnji velikog krvoprolića, ispali smiješni. Ali nisu odustali od svoje strategije. I Milanoviću i Ostojiću trebao je novi sukob i oni s sve učinili zlouporabljujući hrvatsku policiju da se stvore pretpostavke za taj sukob. Što je cilj toga sukoba nehotice je izdala perjanica pete protuhrvatske kolone Jelena Lovrić. Ona je u svom članku, u kojem je cijelu Hrvatsku stavila na plinsku bocu koja će eksplodirati otkrila ciljeve nemilih događanja u Zagrebu. Cilj je toliko sotonizirati lažima i lažnim optužbama branitelje da se uvjeri dio građana kako trebaju dati podršku Zoranu Milanoviću i Kukuriku koaliciju kao navodno mogućim spasiteljima Hrvatske od onih koji zveckaju plinskim bocama kako bi zapalili Hrvatsku.

Nakon toga članka vidljivo je zašto policija nije spriječila postavljanje boca. To im je trebalo da bi jednim medijskim presingom prikazali branitelje kao opasnost za Hrvatsku, da bi porastao rejting SDP-a i Milanovića. Zato im je trebalo da stalno optužuju Tomislava Karamarka i HDZ da su oni glavni zlodusi i krivci, jer navodno radi svojih egoističnih interesa guraju branitelje u krvoproliće.

Obrat ponašanja Zorana Milanovića, koji prihvaća razgovore s braniteljima i povlači optužbe protiv HDZ-a, Jelena Lovrić u svojoj militantnosti naziva kukavičlukom i nakon što je Milanović jasno rekao da branitelji nisu u funkciji ni jedne političke opcije, ona i dalje optužuje HDZ i piše: “Slučaj veteranske bune još jednom kao nepogrešivi lakmus papir otkriva da HDZ ni danas nije sposoban funkcionirati kao demokratska opozicija.”

Jelena Lovrić je napala Zorana Milanovića što se narugao njenoj izmišljotini da je cijela Hrvatska stavljena na plinsku bocu rekavši “da se radi o operetnom ispadu koji izgleda opasnije nego što jest.”

Razumljiv je strah Jelene Lovrić od promjene vlasti. Ona “kao ljubiteljica i pozivačica tenkova JNA, kao osoba koja je u presudnom trenutku obrane domovine priželjkivala da tenkovi JNA pregaze Hrvatsku” se s pravom boji da neće više imati monopol na istinu. Odatle njezina sirova mržnja prema Tuđmanu i HDZ-u koji su predvodili hrvatski narod u obrani Domovine. Odatle njezina mržnja prema braniteljima, koje naziva balvanašima, stožerašima, šatorašima, pretorijancima? I odatle njena podrška crvenim brigadama koje su željele sukob sa braniteljima i njeni pokušaji da na bazi incidenta, koji čak i Zoran Milanović smatra operetnim, optuži branitelje da cijelu Hrvatsku stavljaju na plinsku bocu?

Što je istina o navodnom pokušaju državnog udara? Što je istina a što laž u optužbi da su branitelji stavili Hrvatsku na plinsku bocu “da prijeti eksplozija koja će razoriti Hrvatsku”? Što je istina o navodnom postojanju vojnog krila HDZ-a i pretorijanskoj gardi? Što je istina o tome tko stvarno želi sukobe s braniteljima kako bi na tome profitirao, opet se može vidjeti iz pisanja Jelene Lovrić i Ivanke Tome.

U Jutarnjem listu od 11. lipnja 2015. godine Jelena Lovrić s oduševljenjem govori o povratku otpisanog Zorana Milanovića i o tome kako raste rejting Milanovića, a pada onaj HDZ-a. U tom članku ona ponovno otkriva strategiju zašto se sotoniziraju branitelji, cilj je da se prikažu kao prijetnja normalnom funkcioniranju države kako bi se veliki dio javnosti okrenuo protiv branitelja. Te piše: “Njihov juriš na policijske barikade i zveckanje plinskim bocama otvorili su prostor da se Milanović predstavi kao čuvar i branitelj poretka. Nesposobnost njegove vlade pada u drugi plan.”

Dakle, Jelena Lovrić je priznala i otkrila istinu da je lažno optuživanje branitelja imalo za cilj dignuti rejting Milanoviću, a srozati rejting braniteljima.

Dakle, ministre Ostojiću, Jelena Lovrić, vaša medijska zvijezda, priznala je da ste zlouporabili policiju i da ste lažno optužili branitelje kako bi digli rejting Milanovića i vaše vlade, u kojoj ste vi potpredsjednik. Istovremeno Ivanka Toma sotonizira HDZ i Karamarka i lažno pronalazi Karamarkove političke greške i gafove.

Iz svega rečenog vidljivo je da je cijela operacija sukoba bila planirana i smišljeno izvedena kako bi se proizveli kakvi-takvi naknadni dokazi da se sotoniziraju i optuže branitelji. Sve činjenice potvrđuju da će se takva politika nastaviti, da će Kukuriku koalicija koristiti svoj monopol nad medijima i voditi vrlo prljavu kampanju, da će se služiti podmetanjima, krivotvorinama i lažima. Vodit će se specijalni rat protiv HDZ-a, a posebno protiv Kolinde Grabar Kitarović i Karamarka.

Autor:dr. Zdravko Tomac/7Dnevno/19. lipnja 2015.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.