Tko je zaista ustaša glasovat će za HSP i HČSP

Autor: Tvrtko DOLIĆ /7 Dnevno/ 2. rujan 2016.

Pozivam sve Hrvate na političko poštenje. Tko drži za sebe da je ustaša, neka korektno glasuje za onu stranku koju već stotinu godina napadaju kao ustašku. Izbori se usmjeravaju što dalje od ekonomije, pa su na svoj način referendum o NDH.

Nemoj mi Hrvatino nakon parlamentarnih izbora cmoljiti kako si ustaša ali si glasovao za udbaški HDZ zato da relativni izborni pobjednik ne bude partijski SDP, sve zbog nekakve Hondtove lopovske metode – da tvoj glas za neku potisnutu opciju ne ode partijskom SDP-u. Ovaj put HDZ i SDP spremaju veliku neprincipijelnu kaoliciju. Stoga sve ustaše i oni koji sebe intimno tako prepoznaju, trebaju prirodno glasovati za “ustaški HSP” i njegovu koaliciju Pomak. Svakome njegovo biračko tijelo.

Ivan Pandža poziva na vjerodostojnost

„Sve koalicije presvlače se za potrebe izbora, što je jako nepošteno“ – rezigniran je Ivan Pandža iz koalicije Pomak, predsjednik HČSP-a i svih sljedbenika Ivana Gabelice. „Kreator sramote poznate kao Lex Perković nudi nam se kao ljuti ustaša. Ministra kulture nude nam kao ustašu koji to ne smije priznati. Mostovi ministri ispali su partizani. Nije problem što se mladić zvan Vilibor pojavljuje kao Sinčić Božji ako nakon izbora nije ateist. Profesor Ivan Lovrinović pao je u Mostu zbog najave zamrzavanja II. mirovinskog stupa, i više taj problem ne spominje. Jedina vjerodostojna opcija je pravaški Pomak.“

Sitne stranke i one formirane prije tri tjedna nisu bile dovoljno korektne da se suzdrže od ovih izbora, ali to glasači mogu jednostavno kazniti tako da ne glasuju za raznorazne đapićevce. Zaokružite HSP i obitelj! Zar je udbaški HDZ manje zlo od partijskog SDP-a? Imamo nevjerojatna objašnjenja zašto ustaša glasuje za udbaše. Znaš, ako glasujem za HSP, netko će u komisiji lako pretvoriti moj listić u nevažeći – kuka mi susjed, svjestan činjenice da se izbori namještaju u jako visokom postotku. Ali bandi baš zbog toga treba otežati dolazak na vlast. Ako Pomak (HSP, HČSP, ABH i OS) osvoji značajan broj listića, od onih koje politički inženjering ne kontrolira i ne dodaje, neće osvojiti onoliko mandata koliko mu pripada, ali će ipak ući u Hrvatski sabor i unijeti nacionalnu odgovornost. Znaš, opet će susjed, tko su zapravo ti Daniel Srb i Ivan Pandža? Pa, tu su negdje već desetljećima, uz HOS i među braniteljima. Dajmo glas onima koji su iskazali vjerodostojnost, koji nisu bili prirepak “velikih” stranaka.

Mesić je ponovno ustaša

Nemojte smetnuti sa uma da su pomakovci ostali kremeni domoljubi, a đapićevci su put u ovu istu žabokrečinu. Kako to cinka Josip Manolić, Anto Đapić nazočio je sastanku vrha države na kojemu je uglavljeno ubojstvo Ante Paradžika. Što čeka DORH? Gojko Šušak i Franjo Tuđman su pokojni, Josipu Manoliću već gore noge u krematoriju, Josip Perković je u reštu u Njemačkoj, ali je Đapić još uvijek dovoljno živ za temeljitu ispovijed na ovome svijetu. Navodno je doprinos “hrvatske” policije u atentatu na Antu Pardžika koordinirao Slavko Degoricija, ali to treba provjeriti kod Ruže Tomašić, koja je izjavila da zna tko je operativno zapovjedio atentat na Dobroslava Paragu, tadašnjeg predsjednika HSP-a (slučajno nije bio u automobilu koji je mitraljiran). Pet je do dvanaest, da se ta tema otvori, jer se ovih dana presvlači i Ruža – izjavila je kako su “Srbi narod kao i svaki drugi”. Netko bi Ruži trebao objasniti da su Srbi onaj Izabrani narod iz njihove svetosavke biblije s recenzijama koje zovu memorandumima. Pa dobro, ako se bunimo glede agresorskih ambicija naših susjeda, ako smo ustaše, budimo ustaše! Presvlači se i Nikola Štedul, koji je izjavio da bi završio u partizanima da je živio u Rijeci ili Istri kad i “partizan Ljubomir Drndić”. U potpunom izokretanju uloga, jedini ustaša je Vinko Sindičić, koji je u “ustašu Štedula” sasuo šest zrna, ali znalački, ustaški, da Štedula ne ubije. Sindičić je namjerno promašio ustašku zmiju u Štedulovom srcu. Svejedno, Štedul je shvatio da bi puno bolje prošao da je ranjen kao istarski partizan. Na kraju je prikriveni ustaša Sindičić ključni svjedok protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Hoćemo li dočekati da se ustaša Anto Nobilo hvali kako je namjerno dopustio udbašu Miri Barešiću da njega, plemenitog Nobila, pobijedi na turniru borilačkih vještina? Ustaša Anto Nobilo prihvatio se zadaće tužitelja protiv Andrije Artukovića uz svoje intimno opravdanje – ustaški policajac bio je blag prema Židovima!

Prije svakih izbora Zoran Milanović presvlači se u ustašu. Lex ustaša! Za prošle izbore usta su mu bila puna Franje Tuđmana. Valjda je Milanović stalno imao na umu da je Tuđman bio Titov bandit, general JNA i bliski suradnik Mesića, Manolića, Perkovića i Mustača. Da je Tuđman živ, ovih bi dana bio svjedok obrane Perkovića i Mustača. Za ove izbore Milanović kaže da ne može imati poštovanja prema današnjem političkom vrhu Srbije, koji se iskazao 90-tih, prilikom agresije na Hrvatsku. Podsjetit ću vas ovdje na predizborne izjave Zorana Milanovića o tome kako su Srbi šaka jada, da već 150 godina ne znaju bi li išli u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku ili SDP. Plenković se hvali da ima Hasanbegovića, a Milanović tvrdi da je on prerušeni Hasanbegović. “Ja gospodara izvan Hrvatske nemam” – uvjerava nas Milanović, kao da nije čuo za tranziciju i tranzitivnost. Naravno, njegov gospodar je “domaća” peta kolona, a ona ima gospodara izvan Hrvatske. Ima i pozitivnih posljedica – Jelena Lovrić naprosto šizi. Desno presvlačenje za potrebe izbora imamo i u drugim koalicijama, pa je počasni nositelj Titovog bedža Milan Bandić započeo svoju predizbornu kampanju u ustaškoj Šujici, u koju se Tito nije usudio ući niti kada bi je okupirali njegovi banditi. Sve u svemu, relativno umjereni HSP i HČSP ispadaju pitomi francuski partizani. Možemo li sebi dopustiti da nas komunjare i udbaši ponovno nasanjkaju?

Referendum za NDH

Vodite računa o tome da bi referendum za NDH otvorio novo poglavlje i u našem znanstvenom odnosu prema Drugom svjetskom ratu. Bio bi to i veliki pomak protiv HDZ-a i SDP-a, koji su nam podvalili lažno pomirenje jako živahnih i jako pokvarenih komunjara i udbaša s davno pobijenim ustašama. Izuzimajući HSP, HČSP, ABH i OS, sve stranke i njihove koalicije dale su konfliktna predizborna obećanja. Što se ono veli, lažu na kamare. Čekamo koja će stranka ponuditi 10 milijuna novozaposlenih. Udbaški HDZ presvlači se u civiliziranu ponudu, s nekoliko “ustaša” na bačenim udicama, koji se poput Hasanbegovića koprcaju na kukama, da te navuku da zagrizeš. Znaš, Hasanbegović je ljuti ustaša! Koliko znam, to mu nije dokazano. A ostali HDZ-ovci uglavnom su ljuti udbaši! E stani, veli mi moj prestrašeni susjed. Ne ide to tako, takozvani antifašisti vladaju svijetom! Dobro, a zašto desnica u Europi pobjeđuje? Pa ovaj, znaš, ne želim da ustaše pobjede, jer će se kužiti da smo svi …? Što smo svi? Pa, znaš … A Srpska napredna stranka Ace Vučića uskoro ulazi u familiju Europskih pučana, gdje će dijeliti svjetonazor i program s HDZ-om, pa već sada te sestrinske stranke dogovorno dižu međunacionalne tenzije između Hrvatske i Srbije, kako je prvi upozorio Daniel Srb, predsjednik HSP-a. Da zadrže vlast, te su “pučke” stranke spremne pokrenuti novi rat. Mediji su pretrpani dogovornim prepucavanjem Plenkovića i Milanovića, o majci “vojnom lekaru” i tati “partijskom čistaču”, čime se guraju u stranu sve ostale opcije.

“Ne znam koliko bi mome tati danas značio orden/red Stjepana Radića” – izjavila je Daša Drndić. Naime, u rujnu 1943. kapitulirala je Italija, pa je NDH u svoj sastav uključila hrvatske prostore okupirane od Italije, među njima i Istru. Nakon toga je izvjesni Ljubomir Drndić, Dašin otac u svome kućnom dvorištu objavio sovjetsko-saveznički proglas da je Istra hrvatska zemlja. A već je Istra bila u sastavu NDH! Treba provjeriti jeli Drndić 1941. dao proglas da je Istra talijanska. Dok su u Istri haračili talijanski fašisti, Drndić nije zijao kako je Istra hrvatska zemlja. Proizvedene su različite krivotvorine da bi se već 1943. sakrila Hrvatska od Trsta do Drine. Vodite računa o tome da je HDZ prevara – u NDH nije postojao nekakav HDZ, niti je za vlast mogla konkurirati “reformirana Partija”. Nemojte olako osuđivati NDH – u toj su okupiranoj Hrvatskoj ipak provedene lustracije. U NDH nikome nije palo na pamet da zadrži četničke i orjunaške strukture. Kretenski Hitlerovi rasni zakoni nisu bili ustaški, niti nekakav ustaški izbor, nego nametnuta obveza, poput ovih antiimigracijskih pravila koje nam nameće današnja “antifašistička Osovina”, zapravo EU. SDP i HDZ kadrovski su nastavak one iste sovjetske, orjunaške i četničke agenture koja je 1945. počinila nad Hrvatima najgori genocid u povijesti ljudskog roda – nikada nitko nije u tako malo vremena usmrtio toliko zarobljenih vojnika i posve nevinih civila. Ubijali su takvi “ustaše” i hrvatsku djecu, i danas imaju obraza za izbore glumiti ustaše. Nije HDZ stvorio Hrvatsku. Našu neuništivu državnopravnu povijest nisu mogli ignorirati niti orjunaši, niti sovjetska agentura, odnosno Titovi banditi. U prvoj Jugoslaviji imali smo hrvatsku Banovinu, a i Staljinova i Titova druga Jugoslavija oslanjala se na hrvatsku državopravnu povijest. U Lijepoj našoj mogla se 90-tih formalno osamostaliti samo hrvatska država, i na to HDZ nije imao nikakav utjecaj. Dvije prividno podijeljene anticivilizacijske partije ovih se dana besramno presvlače, i tome konačno moramo reći Ne! Na izborima! Tko je zaista ustaša, zaokružit će listu HSP, HČSP, ABH i OS.

Tko sve treba odustati od izborne utrke?

Prije svega, glede uspostavljanja stranačkog reda, pozivam sve đapićevce da odustanu od izbora, jer je đapićevska ponuda kreirana za usitnjavanje rezultata na desnoj strani. Uloga đapićevaca na listama je samo jedna – da teže uočite pravašku koaliciju Pomak stranaka ABH, OS, HČSP i HSP. Đapićevci izlaze na izbore, nude se kao alternativa, a svi će oni glasovati za HDZ! Zar je to normalno, zar to trebamo dopustiti? Gdje im je elementarna politička kultura? Hrvati, uozbiljite se i jednostavno eliminirajte đapićevce iz izborne utrke tako što im nećete dati svoj glas. Pozivam na ozbiljnost i one članove đapićevske koalicije koji su se đapićevcima naivno priključili pod floskulom objedinjavnja svih pravaša i sveukupne desnice. Prije svakih izbora plasira se okupljanje domoljuba, uglavnom zato da se bave sami sobom. Isto tako, pozivam svu trojicu članova HDZ-a koji se osjećaju ustašama da glasuju za Pomak.

Pogledajte kako se te razne komunističke i “socijaldemokratske” stranke suzdržavaju od izbora, da ne uzimaju glasove SDP-u, odnosno “reformiranoj” Partiji, a HSP i HČSP, povijesno legitimne pravaške opcije, za svake izbore dobivaju brojnu konkurenciju, sve u režiji političkog inženjeringa i obavještajno-kriminalnog podzemlja. Tko je zaustavio Bjelovarsku inicijativu? Đapić! Anto ili Ante, svejedno! Koji se prije pet godina nepozvan pojavio na okupljanju domoljuba u Novinarskom domu, pa su se mnogi branitelji uplašili da bi ista inicijativa mogla poslužiti za politički inženjering HDZ-a. Na tome je okupljanju prvi put istupio i pokojni Zvonko Bušić, koji je odustao od objedinjavanja pravaša, nakon što su mu objasnili da su HSP i HČSP povijesne činjenice i da nema natrag. Da HSP AS ne vodi nikuda! HSP je doslovce umirao čekajući odlazak Đapića, da bi se isti ponovno pojavio i formirao novu “pravašku” grupaciju za potrebe HDZ-a, da bi se istoj ponudi priključio i HSP AS, nakon što je koalirao s HDZ-om, a za ove izbore od HDZ-a odbačen. Kako jadno! Slično je kreiran HDSSB, da suzbije snažno ukorijeni HSP u Slavoniji, a ovih dana istoj se opciji pridružila kanadska policajka Ruža Tomašić, koja se svojevremeno suprotstavila Anti Đapiću. Upravo je ona osnovala frakciju HSP AS, da bi za prošle izbore ista stranka ušla pod okrilje HDZ-a, kao nekakav pravaški smokvin list udbaša. Danas nestrpljivo čekamo da se HSP AS podijeli na nekoliko novih frakcija, recimo HSP IT i HSP PĆ. Umišljenost je nevjerojatna, pa marginalni Ivan Tepeš i Pero Ćorić zaista vjeruju da nešto predstavljaju, iako su u Hrvatski sabor ušli milošću udbaškog HDZ-a.

Zašto dopuštamo da HDZ i SDP glume domoljublje nabacujući nam generale-legionare i generale-oficire. Ovih se dana otvorila opaka tema: je li “hrvatski general Krstičević” branio Hrvatsku ili je napadao Vukovar? Ante Gotovina, Damir Krstičević, Ante Kotromanović, pa i Željko Glasnović, kao i slični likovi iz vojnog zaklona za privatizacijsku pljačku, zapravo su generali na razini meksičke revolucije. Tko je bio veliki domoljub, otišao je u pravaški HOS, u prvim danima agresije na RH, prije nego što je HV formirana, uglavnom za novo situiranje jugooficira. Zapovjednici JNA prelazili su u HV uglavnom zato da zadrže stanove i ostvare nove privilegije, a nekima je za transfer ponuđen novac, kao da je riječ o srbijanskim fudbalerima. Skoro svi ti “narodni generali” bili su zapravo plaćenici, u inozemstvu i u RH, a padale su i vile ili najbolji društveni stanovi. Većina generala bili su zapravo samoproglašeni carinici, koji su kontrolirali granice i udarali svoj fiskalni namet. A naši branitelji nisu generali, nego obični vojnici iz HOS-a i HV-a, a napose je to onaj domoljub koji je 90-tih ostavio iza sebe ugodnu toplinu svog doma i svoje obitelji, i u Vukovaru ponudio svoj život za Hrvatsku i obranu svojih najbližih.

Autor: Tvrtko DOLIĆ /7 Dnevno/ 2. rujan 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.