Mnogi su političari autori gluposti u svojim diplomskim radovima

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/17. srpnja 2015

HDZ je doslovce izgubljen u prepisivanju! I još smo sretni kada kopira tuđe ekonomske programe. Ovako, prema najavama, pokrenut će projekte za izlazak iz krize čim izađemo iz krize. HDZ namjerava smanjiti PDV nakon što izađemo iz krize!

Milijan Brkić ostaje znanstvenik zbog proceduralne pogreške. Diplomu mu je oduzeo dekan, umjesto da to učini Stručno vijeće Policijske akademije. Naravno da nikoga normalnog ne smeta što je Milijan Brkić prepisao diplomski rad. To je raširena pojava, dokaz mentalne zrelosti nekog studenta. Na što bi taj rad sličio da ga sastavio sam Brkić? Ipak, razdire nas opaka sumnja da je Brkić osobno autor tih gluposti koje možemo pronaći u njegovom diplomskom radu. Mišljenja sam da Milijanu Brkiću trebamo oduzeti stručnu titulu baš zato što tvrdi da je autor svog diplomskog rada! Vidite, Tomislav Karamarko nije prepisao tuđi diplomski rad i tu počinju problemi. Gluposti su njegove! Zanimljivo, okruženi smo prepisivačima ljevice i desnice, a sve se prelomilo na Milijanu Brkiću i Anti Đapiću!

Uz prepisivanje diplomskih radova i doktorata pridodalo se i prepisivanje promašenih ekonomskih programa. Promijeni se redoslijed riječi i rečenica, pa što ispadne. Zamijenite riječi konkurentnost i izvoz, i već ste spasili zemlju. HDZ nema konkretan i prihvatljiv odgovor na bilo koji problem današnje Hrvatske. Karamarko povremeno odgovori na neko prozivanje i onda naglo zašuti, poput Dražena Budiše za vrijeme koaliranja sa SDP-om, kada ga je Ivica Račan uvjerio da će pobijediti na predsjedničkim izborima ako ne daje nikakve izjave. Izgledao je ozbiljno, državnički. Pa je na Pantovčak lakim kasom stigao vickasti Stipe Mesić, jedan od osnivača i intelektualaca HDZ-a. Na zagrebačkoj Policijskoj akademiji predavao je i Josip Perković, kao znanstvenik za provale u stanove strane diplomacije i nutarnjeg neprijatelja. Perkovića su zvali Ključar. Znanstvenici Josip Manolić, Josip Perković i Stipe Mesić su utemeljitelji HDZ-a. Možemo reći da se HDZ zasniva na znanju.

Ako se kladimo na grla HDZ-a, dobit ćemo još skuplju državu

Što gubimo ako ne glasujemo za HDZ? Ništa! Prepisivanje ne ostaje u okvirima vlasti. Osim toga, nema tog promašaja SDP-a i HNS-a koji će HDZ-ovci popraviti. Koji je moguće popraviti! Primjerice, ministarstva su ušla u nove prostore uz dugogodišnje ugovore, koje HDZ više ne može odbaciti. HDZ-ovci će se jednostavno ušetati u iste staklenike, na najviše fotelje, pomičući lijene tovare koalicije Kukuriku na niže i još uvijek dobro plaćene jasle.

Što dobivamo ako se u novoj utrci kladimo na grla HDZ-a? Hrvatska je zemlja u kojoj ne odlučuje kvaliteta nekog trkača, nego njegov broj na listi. Dobit ćemo još skuplju državu. Državna administracija i javna poduzeća služe za udomljenje svih stranačkih lijenčina. Umjesto redukcije administracije, što nam savjetuje Europska komisija, svake četiri godine dobivamo desetke tisuća novih nametnika, čija se kreativnost svodi na prepisivanje. Svaki put kada osvoji vlast, HDZ ostavlja na kvalitetnoj ispaši SDP i HNS pod izgovorom da HDZ ne provodi revanšizam. Kako odnosi stoje, za nas je najbolje da SDP vlada još dva mandata, da se uspori rast administracije. Za ovakvu Hrvatsku spas je jednopartijski sustav.

Naciju je razočaralo HDZ-ovo prepisivanje ekonomskog programa od Nijemaca, koji slijepo vjeruju u vjerovničku državu. Država nije samo poduzeće i ne može jednostavno nekome dati otkaz. U Hrvatskoj na deložaciju čeka više od tisuću obitelji, surove ovrhe su na sve strane, poslovne banke čereče svoje dužnike, a HDZ najavljuje spas za sirotinju kroz podršku vjerovnicima. A postojeći ovršni sustav već je dozvola za ubojstvo! Karamarko je previdio da jedan bankar na izborima predstavlja jedan glas i da se takvi glasovi teško umnožavaju bez kontrole nad biralištem ili samim izbornim povjerenstvom. Sljedeće izbore odlučit će nezaposleni i zaduženi, njihova rodbina i njihovi prijatelji. HDZ se nepotrebno dodvorava kapitalu – ima jaku stranačku infrastrukturu i uhodane ogranke, pa reklame i naručene ankete neće presuditi. Karamarko dolazi u opasnost da se kumulirano nezadovoljstvo u zemlji okrene protiv njega, jer sirotinji ne nudi ništa. Mi smo za njega Grčka.

Dobro je da se Karamarko tako iskreno izjasnio protiv sirotinje




Svi znamo što se krije iza ponude banaka da se loši kreditni plasmani rješavaju socijalno. Nesnalaženje je iskazao Karamarko, koji prepisuje izjave kojih se Zoran Bohaček davno odrekao. Karamarko to jednostavno ne razumije, njemu je to viša matematika. Prepisao je diplomski rad iz povijesti – ovdje ga ne želim blatiti da je osobno autor tog promašaja. Tek da se zna, ako HDZ dobije izbore, stiže nam još jedan premijer koji o ekonomiji nema pojma. Socijalni pristup kreditima i dužnicima banaka znači prevaljivanje loših portfelja banaka na državu, odnosno na sve nas. To nije rješavanje sirotinje nego novo osiromašivanje svih stanovnika RH, uključujući i one dužnike koji uredno otplaćuju svoje kredite. Kao, HDZ će se pobrinuti za dužnike banaka kada dođe na vlast. S druge strane, dobro je da se Karamarko tako iskreno izjasnio protiv sirotinje i da nije s bankarima dogovorio glumatanje, odnosno izdaju birača tek nakon izbora. Znači li to da vanjske i domaće strukture pripremaju tehničku vladu, sastavljenu od dvije velike koalicijske grupacije?

Prema najnovijim saznanjima, Milanović je dugo skrivani svjedok Gospinog ukazanja u Međugorju. Dnevno preuzima naputke odozgo. Loš refleks Tomislava Karamarka iskazao se i prilikom Milanovićevog čudotvornog preobraženja u Tuđmanova obožavatelja, odnosno Milanovićevog pokušaja da izborno kapitalizira Franju Tuđmana. Karamarko je trebao hladno uzvratiti veličanjem Ivice Račana i Tita. I prepisati neke Tuđmanove hvalospjeve Račanu i Titu. Dodati Dragutina Dragosavca, Milutina Baltića i Milku Planinc! Kad je bal neka je maskenbal! Karamarko je dopustio da Milanović najozbiljnije hvali Tuđmana, kao da Tuđmana zaista cijeni. Kao, komunisti su progledali! Cijela kampanja HDZ-a s pozivanjem na sebe, na HDZ, je smiješna i promašena, jer je upravo HDZ kreirao ovaj nepodnošljivi mix divljeg kapitalizma, liberalnog fašizma, dužničkog ropstva i stranačke represije. Hoće li ovakav HDZ prijeći izborni prag?




Autor:Tvrtko Dolić/7Dnevno/17. srpnja 2015
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.