Kontroverzni pamflet Denisa Kuljiša

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/26. lipnja 2015

Protuhrvatska agentura jedina može računati na to da kod nas neće ostati bez posla. Denis Kuljiš je za svoj nabacani protuhrvatski pamflet u Jutarnjem listu dobio čak četiri plahte.

Denis Kuljiš je svoj najnoviji protuhrvatski pamflet upakirao u nutarnje razračunavanje SDP-a i žestok napad na Zorana Milanović, sve kroz nekoliko rečenica u uvodnom podnaslovu, odnosno na kraju teksta. Primjerice, kukasti križ nije nacrtao Milanović, ali je niknuo na Poljudu za vrijeme Milanovićeve vladavine i njegovog verbalnog građanskog rata – prije dvije godine započeo je idejnu diferencijaciju i otvorio probleme ćiriličnih ploča, Jasenovca, Bleiburga, Vukovara i izručenja Josipa Perkovića. Kao, svega toga ne bi bilo da je SDP vladao bez Milanovića.

Dani profesionalnih antifašista

Kuljiševa bujica protiv hrvatskih velikana dogodila se kao zgodna kulisa za primitivan napad srbijanskog ministra Aleksandra Vulina, koji je usred Hrvatske najpoznatijeg solunskog dragovoljca i jugoslavenskog nadbiskupa Alojza Stepinca nazvao ustaškim vikarom. Umjesto da Vulin korektno zahvali onim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su u svoje domove i obitelji prihvatili izbjeglu kozaračku djecu, zijao je o tome kako je u Jasenovcu ubijeno 14.000 srpske djece. Kako takvom jadniku objasniti da su gladna i iscrpljena kozaračka djeca stigla na ekonomije južno od Zagreba, koje su bile uključene u proizvodni pogon Jasenovca, i da ista djeca nikada nisu upućena u bilo koji koncentracijski kamp ili logor smrti.

Speleološka istraživanja Šaranove jame pokazala su da tamo nema ljudskih ostataka. Istražitelji su načinili videozapis, koji je predan saborskoj komisiji i sklonjen na nepoznato mjesto, ali su ti istražitelji živi i mogu posvjedočiti da ljudske ostatke nisu pronašli. Ali su zato slovenskoj i hrvatskoj Javnosti forenzički prezentirani jezoviti ostaci Hrvata usmrćenih u Hudoj jami, bjelovarskom Lugu i u Jazovki – ovih smo dana imali tužne komemoracije, koje nam svake godine profesionalni antifašisti i “srpski i srbijanski predstavnici” ometaju sa svojim ismijavanjem Holokausta kroz okupljanje kod Šaranove jame.

Istovremeno je Bosanac iz Travnika nametnut za intendanta riječkog HNK-a izjavio da je “svastika na Poljudu samo vanjska manifestacija fašizma koji je duboko ukorijenjen u Hrvatskoj”. I još ga smeta domoljublje! Da je kao azilant morao popuniti upitnik i u kvadratić s pitanjem “Jeste li domoljub?” upisati bilo kakav križ, ne bi mu palo na pamet javno odbaciti domoljublje. Bosanac niti do danas nije ukopčao zašto je izbjegao u Hrvatsku. Ugodno se raskomotio na našem proračunu, na teret ukorijenjenog liberalnog fašizma. Posve je privatizirao riječki HNK, za svoje osobne predstave! Sve je to na granici neukusa i retardiranosti – njegovo uprizorenje Hamleta osramotilo je kazališnu umjetnost. Bosanac upravo priprema Trilogiju o hrvatskom fašizmu! Jer, kada sramoti zemlju koja ga udomila, nitko ne pomišlja da je kazališni promašaj.

Mržnja prema hrvatskoj povijesti

Za razliku od korektnog Bosanca, koji hrvatskom fašizmu pridaje visoku civilizacijsku razinu kukastog križa, Babuška Kuljiš uvjerava nas kako su ustaše bili primitivci. Reče da kukasti križ pripada SS-ovcima! Po njemu, Pavelić nije bio pravi fašist, nije imao tu razinu, nego je bio običan krvožedni nacionalist. I, ustaše su bili seoski nacisti, udaljeni od fašizma koliko je daleko klapsko pjevanje od opere. Reče da “Fascism Reader” (Rutledge, London – New York, 2003.) ne spominje hrvatski fašizam, jer ne postoji, “s obzirom na to da ne može neka ad hoc razbojnička skupina figurirati kao epohalna politička pojava”. Kuljiš je previdio i visoke židovske intelektualce u Ustaškom pokretu, one koji su se suprotstavili protužidovskim segregacijskim zakonima prve Jugoslavije. Koliko znam, partizani su bili ti šumari koji su kidnapirali književnike da poprave svoj intelektualni prosjek. I, koji narod nije imao razbojničku skupinu? Zar u sisačkoj Brezovici 22. lipnja 1941. nije divljala razbojnička skupina? Tog dana niti Staljin nije znao da je napadnut, a razbojnici iz Brezovice to su znali! I još su detektirani u četničkim hordama! Sve je prihvatljivo – četnici su antifašisti!




Protuhrvatski obrazac

Protuhrvatski obrazac Denisa Kuljiša razotkriva njegova interpretacija hrvatskih povijesnih velikana. Tako je po njemu Ante Starčević gospićki politički fantast, koji je pokušao iz Austro-Ugarske izbiti nacionalnu državu kakvu je ostvarila mađarska nacija. Napominje da je Starčević vjerojatno bio gay i da u HAZU navodno postoji fundus Starčevićeve homoerotske korespondencije. Naravno, za gay populaciju Starčević je žestoko heteroseksualan. Svakome njegova negativna slika Oca Domovine. Naravno, Starčević je bio gay a ipak antisemit, kao i braća Radić! Zoran Milanović u Brezovici je izjavio kako su (antisemiti?) Stjepan Radić, Tito i Tuđman obilježili 20. stoljeće. Znate, po Kuljišu, nije Ustaški pokret nastao kao odgovor na ubojstvo hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu, nego je bio strogo talijanska organizacija. Dobro, a čemu onda to stogodišnje čerečenje Hrvata za talijansku agenturu?

Kao, zašto na Poljudu crtati svastiku? Ako želiš iskazati privrženost Ustaškom pokretu, naprosto na zidu napišeš U i svi te lijepo razumiju. Pa onda lijepo počinje sotoniziranje i progon takve osobe! A petokraku koja simbolizira genocid nad Hrvatima može nekažnjeno crtati tko se sjeti. Denis Kuljiš uvjerava nas da je u posljednje dvije godine iz Hrvatske otišlo 25.000 Srba, u strahu od promjene vlasti! Hrvatsku ravnomjerno napuštaju sve etničke skupine, u jednakom postotku. Zapravo ekonomski iscrpljenu zemlju napuštaju svi njeni stanovnici, u potrazi za bilo kakvim poslom. Zašto protuhrvatska agentura ostaje?




Autor:Tvrtko Dolić/7Dnevno/26. lipnja 2015
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.