Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Eto nam prilike da za milijardu, dvije oživotvorimo NDH!

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/17.03.2017.

U zemlji je iskazano snažno i široko raspoloženje da se Titovo ime makne s hrvatskih trgova i ulica, pa su titoisti proizveli “četničku” tužbu protiv RH, da tako prisile hrvatske političare da se pozovu na ZAVNOH kao temelj današnje RH. Budale su nasjele.

Ante Pavelić i ustaše koji su nekako 1945. izbjegli partizanske i četničke klaonice, sklonili su se uglavnom u Argentinu. Posve očekivano, za njima su Staljin i Tito poslali svoju agenturu. Čudne neke špije. Krene mala kišica a oni čuvaju zdravlje i sklone se u britansku ambasadu, pa onako usput pokupe nove instrukcije. Naravno da se brzo oblikovao i inozemni Labrador, koji je imao zadaću kompromitirati Hrvate. Titova agentura bacala je molotovljeve koktele na židovske ambasade, a u emigrantskim novinama pojavili su se tekstovi koji su nas sramotili.

Jednostavno sam zaboravio kada je posljednji put iz Argentine došlo nešto dobro za nas Hrvate. Polagali smo veliku nadu u isusovca Jorge Maria Bergoglia, a ono ovih dana argentinski Talijan kao papa Franjo paktira s četnicima. Davor Stier pojavio se 90-ih u udbaškom projektu pomirenja ustaša i partizana, da bi to zlo danas znanstveno upakirao pod društvenu integraciju. A ono, nacija nestrpljivo čeka društvenu dezintegraciju iliti lustracije. Ministar vanjskih poslova RH slovi kao unuk ustaškog časnika. Pojavljuju se teze da tu ima i židovskog korijenja i plodova, što me onako na prvu veseli, jer su Židovi bili snažno prisutni u Ustaškom pokretu, od njegovih prvih dana. Ustaški unuk Stier danas nam uvaljuje “partizanski” Zavnoh, tu sovjetsku paradržavotvornu podvalu, sve pod providnim izgovorom da tako blokira tužbu čikaških četnika za odštetom glede NDH. “Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ističe da Republika Hrvatska nije sljednica NDH, što izričito stoji u izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske”. Jeste li se ikada zapitali zašto Zavnoh nije pokrivao svu NDH ili barem Banovinu? Sovjetska Republika Srpska projektirana je u Moskvi prije 80 godina.

Stradali najviše, a ipak ih ima najviše

Nikako mi nije jasno da su u srcu NDH pobijeni Srbi, a tamo zapravo nema Hrvata. Središnji prostori NDH, navodno u svim tim “neprijateljskim ofanzivama” etnički očišćeni glede Srba, postali su etnički čista Republika Srpska. Ta pravoslavna paradržava formirana na ratnom zločinu nad katolicima i muslimanima, postala je fenomen svjetskih razmjera. Kako se uzima, naseljena je Srbima kojima su ustaše za Drugog svjetskog rata pobili najbližu rodbinu. Kako objasniti takvu pojavu? Vremenska petlja? I premijer Srbije Aleksandar Vučić, nekada pobočnik četničkog vojvode Vojislava Šešelja, reče da su sve njegove smaknuli ustaše. Kako je onda Aco začet? Možda vama pada na pamet neko razumno objašnjenje zašto je Srba stradalo najviše a ipak ih još uvijek ima najviše? Stoga se pitam jeli dovoljno prihvatiti “restitucijsku” tužbu čikaških četnika, pa da možemo pokrenuti proces oživotvorenja NDH? Znate, neki konkretan rat za našu povijesnu i civilizacijsku granicu na Drini koštat će nas daleko više.

Znate li onaj vic o Aci mladoženji, koji je supruzi pokazivao svoje nepregledno imanje koje se prostiralo sve do Virovitice i Karlobaga? “Kako ga obradiš?” – zabrinuto će uplašena žena. Aco je zapravo jadnici pokazivao svoj teritorij za pljačku i otimačinu. Eto, Židovi nisu niti prosjaci niti lopovi, ali ipak i oni znaju prisvojiti tuđi teritorij. Prisvojili su i samog Stvoritelja. Time je sve stvoreno postalo židovsko. Dobili smo takozvano “slobodno tržište”. Židovi u postupku restitucije ne donose zemljišno-knjižne izvatke nego Bibliju. Bog je tako zacrtao, i taj se Božji plan postupno ostvaruje. Sve bi to bilo za Hrvate podnošljivo da Židovi za svoja stradanja račun ne ispostavljaju upravo Hrvatima. Čemu to? Ustaški pokret formirali su Židovi i Hrvati priženjeni Židovkama.

Hrvati bi trebali odgovoriti protutužbom

Židovi uzimaju sve ono što im pripada po važećem zakonu, a onda mijenjaju zakon da bi dobili još više. Liječnik Ognjen Kraus u ime Zagrebačke židovske općine traži imovinu svih hebreja, uključujući i one koji nemaju nasljednike, čak i ako potomci nisu stradali. Hrvati bi trebali odgovoriti protutužbom, zbog pokušaja prelijevanja grijeha nacističke Njemačke i fašističke Italije na okupirane Hrvate. Unutar njemačke okupacije preživjela je samo židovska općina u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj. Samo su u okupiranim hrvatskim zemljama doneseni ublažavajući aneksi na Hitlerove obvezujuće rasne zakone. Pakt s Hitlerom nisu uspostavili Hrvati, nego velikosrpska monarhija Jugoslavija. Velikosrpsku okupaciju hrvatskih zemalja naslijedila je zajednička nacističko-fašistička okupacija, a na takvu se nastavila ratna i poslijeratna sovjetsko-orjunaška okupacija hrvatskih zemalja, koja je provela jezovit genocid nad Hrvatima, koja je proizvela nekakvu sovjetsku BiH, da bi se u konačnici u srcu hrvatskog ozemlja pojavila srpska paradržava stvorena na ratnom zločinu.

Oživotvorenje virtualne NDH bilo bi povijesna pravda. Znate, NDH praktično nije postojala. Bila je i ostala plan koji se nikada nije realizirao. Prostor prve Jugoslavije u Hitlerovom kabinetu vodio se kao takav i nakon okupacije. Hitlerov osobni izaslanik Edmund Glaise-Horstenau slao je svoja izvješća za cijeli prostor prve Jugoslavije, i još se žestoko zalagao da Jugoslavija opstane, što bi za Hrvate bolje završilo, jer bi onda sve bilo jasnije i za Hrvate manje tragično. Austrijanac Glaise-Horstenau mrzio je Hrvate i tako se o Hrvatima očitovao. Talijani su obnavljali Rimsko Carstvo, toliko nestrpljivo da je NDH ostala nerealizirani projekt. Prve godine rata u Lijepoj našoj Talijani su okupirali pola naše Dalmacije, sljedeće godine svu Dalmaciju, da bi već sljedeće godine imali pad Italije, a niti godinu dana kasnije sovjeti su “oslobodili” Srbiju i Kosovo. Jasenovac je postao radni logor zbog ekonomija koje su opskrbljivale i njemačku vojsku. Kako sve to objasniti jednom dezorijentiranom povratniku iz Argentine?

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/17.03.2017.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.