Ljubav prema Židovima

Autor: Elvis Duspara

Postoje neki koji tvrde da vole Isusa Krista, a ne vole Židove. Postavlja se pitanje kako netko može reći da voli Isusa Krista, a mrzi Njegov narod? Donosimo dio iz knjige Elvisa Duspara: “Nanovo rođen” koja bi uskoro trebala ponovno biti na kioscima:

Kako sluša predavanja Miroslava Pavlovića tako se u Iliji stvara sve veća ljubav prema Židovima.

– Da netko ne vjeruje u Boga, samo da promatra državu Izrael, taj bi trebao uzvjerovati. – govori oduševljen.

Zanimljivo je da Židovi, koji su pred kraj Drugog svjetskog rata bili pred istrebljenjem, 14. svibnja 1948. godine osnivaju državu.

– Lako je njima, kada su im Amerikanci pomagali. – ruga mu se jedan prijatelj.

– Hm, misliš da je Amerika zaslužna za osnivanje države Izrael? – pita Ilija.

– Pa, naravno! Tko bi drugi trebao biti? – i dalje se ruga ovaj.

– Gledaj, u Izraelu je sada oko šest i pol milijuna Židova koji su okruženi s nekih milijardu do milijardu i pol muslimana. Pa samo da svaki dođe na granicu s Izraelom i pljune na Izrael, Izrael bi bio sav potopljen, zar ne? Ili, samo da krenu trčati, tolika količina ljudi bi pregazila Izrael. – ne da se Ilija jer je u njegovoj glavi nemoguće bez neke nadnaravne intervencije da narod koji 2000 godina nema državu da je stvori.




Ilija je jednom pročitao da je najdulji period što je neka nacija opstala bez države bilo 300 godina. Ovdje imamo nevjerojatan period od 2000 godina i Iliji je fascinantno što su Židovi opstali kao nacija bez države.

– To su ti sve vladari ovoga svijeta. – opet ovaj priča ono što su ga programirali kroz medije.

– Kako misliš vladari svijeta? – pita Ilija.




– Tako, Židovi vladaju svijetom. Oni drmaju svime. Sve je u njihovim rukama. To su ti sve masoni.

– Ma, nisu to Židovi. Oni se samo nazivaju Židovima, ali oni nisu Židovi. Isto kao što nikada Hrvat nije mogao počiniti zločin ili neki Srbin. – kaže Ilija

– Kako misliš, Srbin nije mogao počiniti zločin?! Pa, tko je klao po Hrvatskoj?

– Zločin može počiniti onaj koji je pod utjecajem demona, a pripadnik je nekog naroda. Taj koji je počinio zločin nije Srbin, nego je osoba koja je pod utjecajem demona.

– Ma, da… to si ti nešto zabrijao. – ne razumije čovjek što mu Ilija želi reći.

– Gle, Biblija poznaje pojam Židovi i neznabošci. Što znači da su svi oni koji su na strani Boga, Židovi. Trebaš biti oprezan ako govoriš nešto protiv Židova. – govori Ilija dok se sjeća jednog predavanja Miroslava Pavlovića.

– Ti si puk’o k’o kokica. – ruga mu se prijatelj.

– Nema veze, ajd’ da se vratimo na Izrael. – nastavlja Ilija.

– Ajd’.

– Znaš li da su Izrael čim je osnovan napale pet država: Egipat, Jordan, Sirija, Libanon i Irak da ne računamo postrojbe iz drugih muslimanskih država kao što su Sudan i Libija? – kaže Ilija.

– Da, i…

– Pa, u tom trenutku je bilo oko šesto tisuća Židova koji su se ne samo uspjeli obraniti nego i proširiti svoj teritorij.

– Kažem ti ja, pomagali im Amerikanci. – ne shvaća ovaj omjer snaga.

– Koliko je meni poznato, stari grad Jeruzalema je branilo 150 ljudi. – nastavlja Ilija.

– Pa, što onda?

– Kako što onda? Znaš li da je u borbi za Izrael poginulo samo 1% tih Izraelaca koji su tada bili u Izraelu? Meni je to sve skupa čudo.

– Što želiš reći?

– Znaš li koja je to država koja izvozi tulipane u Nizozemsku? – pita Ilija.

– Ne znam.

– To je Izrael.

– Ne vjerujem! U Nizozemsku?! – pita ovaj s čuđenjem.

– Aha. A znaš li koja je država treći izvoznik hrane u svijetu? –pita Ilija.

– Ne znam, samo još reci da je Izrael?

– Jest, Izrael je. – podatak je Ilija čuo na jednom predavanju.

– Znaš li koja država proizvodi 95% svih svojih potreba, za razliku od Hrvatske koja je nekada mogla hraniti pola Europe? – pita Ilija.

– Da nije opet Izrael? – već i ovaj vidi gdje ga Ilija navodi.

– Jest, Izrael. Bog kaže u Ezekielu da će skupiti izgubljeni Izraelski narod i vratiti ga u zemlju koju je bio obećao ocima njihovim. Pazi, u pustinju. Znaš li da je Izrael bio skoro pa pustinja kada je osnovana država Izrael?

– Kakve to veze ima?

– Pa, otiđi i pogledaj satelitsku snimku kako Izrael danas izgleda. Zeleni se više nego Irska.

– To su oni sustavom navodnjavanja riješili.

– Ne znam kako su riješili, ali je čudo da pustinja postane zelena. I to je jedno od obećanja Božjih. Meni je to čudo.

– Aha, možeš misliti.

– Pa, znaš li koliko je Izraelaca poginulo u bitki za Golansku visoravan?

– Koliko?

– Niti jedan! A znaš li koliko ih je bilo ranjeno?

– Koliko?

– Jedan, i to jedan koji se slučajno sam upucao u nogu pištoljem. – ne krije Ilija oduševljenje.

– Kad su ih ovi napali praćkama.

– Misli ti što hoćeš, ali Izrael su napale ozbiljne države i ozbiljne vojske s ozbiljnim naoružanjem, a opet je Izrael izašao kao pobjednik.

– Svejedno ne volim Židove. Oni su ubili Isusa Krista.

– Nisu Židovi ubili Isusa Krista, nego je jednu manju grupicu sotona zaveo. Isto kao i danas što kod nas Hrvata postoji ona manjina koja nameće svoje pogrešne stavove. Ja bih bio jako oprezan kad je riječ o Židovima.

– Kako to misliš?

– Pa, tako, Isus kaže u Ivanu 4,22: Vi se klanjate onome što ne poznate, a mi se klanjamo onome što poznamo jer spasenje dolazi od Židova.

– Od koga dolazi spasenje?

– Od Židova.

– Ma, ti nisi normalan!

– Nisam ja to izmislio. Tako Isus kaže…

– Da ti nećeš postati Židov?

– Slušaj ovo… U poslanici Rimljanima 11,16-24 Sveti Pavao Apostol kaže: Ako li su prvine svete, sveto je i tijesto; ako li je korijen svet, svete su i grane. Pa ako su neke grane odlomljene, a ti, divlja maslina, pricijepljen umjesto njih, postao suzajedničar korijena, sočnosti masline, ne uznosi se nad grane. Ako li se hoćeš uznositi – ne nosiš ti korijena, nego korijen tebe. Reći ćeš na to: grane su odlomljene da se ja pricijepim. Dobro! Oni su zbog nevjere odlomljeni, a ti po vjeri stojiš. Ne uznosi se, nego strahuj! Jer ako Bog ne poštedje prirodnih grana, ni tebe neće poštedjeti. Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima, a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti, inače ćeš i ti biti odsječen. A i oni, ako ne ostanu u nevjeri, bit će pricijepljeni; ta moćan je Bog da ih opet pricijepi. Doista, ako si ti, po naravi divlja maslina, odsječen pa mimo narav pricijepljen na pitomu maslinu, koliko li će lakše oni po naravi biti pricijepljeni na vlastitu maslinu! – čita Ilija iz Svetog Pisma.

– Ti misliš da će Židovi biti spašeni i da su oni i dalje odabrani Božji narod?

– Evo ti opet Svetog Pavla Apostola u poslanici Rimljanima 11, 28-29: U pogledu evanđelja oni su, istina, protivnici poradi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci poradi otaca.  Ta neopozivi su dari i poziv Božji! – opet čita Ilija umjesto odgovora.

– Znam, ali ja ih svejedno ne volim…

– Znaš li koji je najbrže rastući pokret u Izraelu? – pita ga Ilija.

– Koji?

– Pa, znaš da vjerujemo u obraćenje Izraela… Kod Židova postoji jedan pokret, koji je koliko je meni poznato najbrže rastući pokret među Židovima. Radi se o Mesijanskim Židovima. To su Židovi koji su Židovi po krvi, ali su uzvjerovali u Isusa Krista ili kako oni kažu Jeshua HaMashiach. Fora, jel’ da?

– Jest, zanimljivo je. U koga to oni vjeruju?

– U Jeshuu HaMashiacha, tj. u Isusa Krista. Oni kažu da su Židovi po krvi, ali vjeruju u Isusa Krista. Istražuj malo, mogao bi se iznenaditi onim što otkriješ.

•••

Drugom prilikom Ilija razgovara s jednom ženom iz jedne molitvene zajednice i dok su tako pričali o Isusu Kristu, žena se zagleda u Iliju i pođe se na glas smijati s nekom neviđenom radosti na licu.

– Što je bilo? – pita zbunjen Ilija.

– Ma, ništa. – odgovara žena.

– Daj, reci. Nije baš ugodno da ti se netko smije u facu i ne želi ti reći zašto se smije. – kaže Ilija.

– Ma, djelovat će ti glupo, ali dok te gledam vidim ti na glavi rabinsku kapicu. Kao da si Židov. – kaže žena.

– Pa ja sebe i smatram duhovno Židovom jer vjerujem da sam na strani Boga. – odgovara Ilija iako je i on zbunjen riječima te žene zato što niti jednom nisu spomenuli Židove u razgovoru.

Iz knjige “Nanovo rođen”

Autor:Elvis Duspara
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.