screenshot

(VIDEO) Zoran Meter u emisiji HR ‘U mreži prvog’: ‘Donald Trump otvorio je vrata pakla’

Autor: dnevno.hr

U emisiji su kao gosti-analitičari sudjelovali glavni urednik portala Geopolitika.News Zoran Meter, stručnjak za Bliski istok Vedran Obućina i novinar Tihomir Vinković

Jutrošnja emisija Hrvatskog radija „U mreži prvog“ (koja se uživo emitirala i na HTV4) obradila je vrlo zanimljivu temu, o stanju na Bliskom istoku u kontekstu u petak donesene odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o statusu Jeruzalema kao izraelske prijestolnice i planiranog premještaja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u taj grad, suprotno stavu gotovo čitave međunarodne zajednice i rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a koji se temelje na nužnom političkom dogovoru između izraelske i palestinske strane po tom pitanju.

U emisiji su kao gosti-analitičari sudjelovali glavni urednik portala Geopolitika.News Zoran Meter, stručnjak za Bliski istok Vedran Obućina i novinar Tihomir Vinković, koji su prezentirali čitav niz vrlo zanimljivih opservacija na ovu top temu svjetske političke i medijske scene, koja će to još dugo ostati. O zanimljivosti sadržaja emisije dovoljno je napomenuti kako je Zoran Meter, između ostalog, izjavio da je Donald Trump ovom odlukom „otvorio vrata pakla“. Vedran Obućina primijetio je intenzivnu, pa čak i tihu diplomaciju koja se vodi na relaciji Rusija-Vatikan, dok je Tihomir Vinković potencirao katastrofalno stanje u pojasu Gaze.

O tome i još mnoštvu malo poznatih stvari koje se u hrvatskom i širem regionalnom medijskom prostoru teško mogu pronaći,  možete doznati pregledom sadržaja ove emisije na ovoj poveznici.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.