Ray Kurzweil – futurist i izumitelj – 1948.

Autor: dnevno

Kurzweil je najpoznatiji po teorijama o umjetnoj inteligenciji.

Ray Kurzweil, poznati izumitelj i istraživač razvoja novih tehnologija rođen je 12. veljače 1948. godine. Kurzweil je od nedavno i Googleov direktor inženjeringa. Ponajviše je poznat po teorijama vezanima uz umjetnu inteligenciju i tzv. singularity.

Kurzweil je rođen u New Yorku, u četvrti Queens. Roditelji su mu bili židovskog podrijetla i pobjegli su iz Austrije u SAD pred Drugi svjetski rat.

Kurzweil se istaknuo već tijekom školskih dana, a studirao je na poznatom MIT-u (eng. Massachusetts Institute of Technology) koji se nalazi u blizini središta Bostona i odmah u susjedstvu sveučilišta Harvard.

Ray Kurzweil počeo se ozbiljnije za svoje zdravlje brinuti navodno tek nakon 35 godine života. Navodno uzima desetak šalica zelenog čaja dnevno, a tjedno pije i nekoliko čaša crnog vina. U slučaju da umre, Kurzweilovo će tijelo biti sačuvano u smrznutom stanju u poznatoj krioničkoj tvrtki Alcor Life Extension Foundation, kako bi se u mogućnosti moglo oživjeti.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.