Prve sedmorke koje su preživjele djetinjstvo – 1997.

Autor: dnevno

Kad su liječnici otkrili da gospođa McCaughey nosi sedam embrija, predložili su bračnom paru da se taj broj reducira.

Dana 19. studenog 1997. godine rođene su prve sedmorke u svijetu za koje je poznato da su preživjele djetinjstvo. Rođene su 9 tjedana prerano, u gradiću Des Moines u američkoj saveznoj državi Iowa.

Roditelji sedmorki bili su Kenny McCaughey i njegova supruga Bobbi (prezime McCaughey čita se kao McCoy). Kao što to biva u većini takvih slučajeva, i ove su sedmorke bile začete uslijed toga što je njihova majka morala uzimati lijekove za plodnost. Kad su liječnici otkrili da Bobbi nosi sedam embrija, predložili su bračnom paru da se taj broj reducira. Međutim, Kenny i Bobbi odbili su redukciju i rekli da će stvar staviti u Božje ruke.

Rođenje sedmorki privuklo je veliku medijsku pozornost. Bilo je i pozitivnih i negativnih komentara, ali većina ljudi ipak je podržala McCaugheyeve i pružila im pomoć. Predsjednik Bill Clinton osobno je telefonom nazvao bračni par i čestitao im. Dobrotvori su im poklonili kuću s 511 kvadratnih metara, kombi-vozilo i zalihu pelena dostatnu za dvije godine.

Američka kuća NBC pratila je kontinuirano sedmorke od rođenja pa kroz život. Imena sedmero djece su: Kenneth Robert, Alexis May, Natalie Sue, Kelsey Ann, Nathan Roy, Brandon James i Joel Steven (4 brata i 3 sestre). Bili su svojedobno i na Oprah showu.

Poznate kanadske petorke Dionne (prve petorke koje su preživjele djetinjstvo) uputile su pismo obitelji McCaughey i upozorile ih da ne upadnu u zamku medijske pozornosti kakvu su one preživjele tijekom života.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.