Bavarski kralj znamenit po svojim dvorcima iz bajke – 1845.

Autor: dnevno

Ludwig II. rodio se u dvorcu Nymphenburgu nedaleko od Münchena, bavarske prijestolnice.

Dana 25. kolovoza 1845. godine rođen je bavarski kralj Ludwig II., pripadnik znamenite dinastije Wittelsbach. Njegovi se muški preci mogu sa sigurnošću pratiti u izravnoj liniji unazad sve do 11. stoljeća, kad je živio grof Otto I. od Scheyerna. Dinastija Wittelsbach dobila je svoj naziv po dvorcu Wittelsbach. Tijekom povijesti držali su pripadnici te dinastije mnoge vladarske titule, uključujući titule careva Svetog Rimskog Carstva te čak šest različitih kraljevskih titula. Bavarskom su Wittelsbachovci vladali od 1180. do 1918. godine, što predstavlja rijetko viđeni kontinuitet u europskoj povijesti.

Ludwig II. rodio se u dvorcu Nymphenburgu, nedaleko od Münchena, bavarske prijestolnice. Kraljem Bavarske postao je u dobi od samo 18 godina (u ožujku 1864. godine).  Kralj Ludwig II. u povijesti je ostao najviše zapamćen po svojim veličanstvenim dvorcima. Naime, dao je sagraditi dvorce Neuschwanstein, Linderhof i Herrenchiemsee, a njihova su gradnja i opremanje imali golemu cijenu koja je silno opteretila kraljevsku blagajnu. Osim tih novih dvoraca posjedovao je i cijeli niz starijih dvoraca i palača diljem Bavarske (npr. dvorac Nymphenburg, veliku kraljevsku rezidenciju u Münchenu i mnoge druge).

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.