Grgur Zucko/PIXSELL

ŽELJA JEDNOG BRANITELJA: Lijepo je u Kninu, al da bar po cijeloj Hrvatskoj trče djeca sa zastavicama…

Autor: S. Vučković

" Neka u kraljevskom gradu Kninu ostane središnja proslava kao simbol pobjede ali bih volio vidjeti kako djeca trče s hrvatskim zastavicama u ruci po trgovima Gline, Petrinje, Vukovara i drugih gradova. Slavimo danas uz hrvatsku pjesmu i hrvatski stijeg ne zaboravljajući hrvatske junake", napisao je Ivica Jularić.

Jednom sasvim posebnom čestitkom i jednom sasvim jednostavnom željom, svojim se suborcima obratio hrvatski branitelj, bivši pripadnik “Crnih mambi” – Ivica Jularić:

“Svima koji su dali svoj doprinos aktivno sudjelujući u oslobađanju jedine nam domovine, čestitam Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja !
Operacija „Oluja“ završni je matni potez vojnog oslobađanja okupiranog teritorija hrvatske kojemu su prethodile mnoge nedovoljno istaknute akcije HV-a, HVO-a i specijalnih jedinica MUP-a. Da nesebično prinesene žrtve na tom putu oslobađanja ne bi jednog dana postale uzaludne moramo uvijek biti oprezni, budni i spremni, jer neprijatelji hrvatske samostalnosti još uvijek nisu odustali od davno zacrtanih ciljeva. Mnogi primjeri govore da se agresivni imperijalisti ne odriču tako lako jednom okupiranih teritorija, a najbolji primjeri su Maldivi i Krim. Ma koliko se „naši“ političari odricali nacionalnih interesa ugađajući velikosrbima ćirilicom i dodjeljivanjem nadprava, hrvatski narod će uvijek biti spreman braniti krvlju stečeno. Kad je trebalo, hrvatski narod je ustao, obranio i oslobodio domovinu i opet će bude li trebalo. Ovaj veliki, najveći dan novije hrvatske povijesti, da je pameti slavio bi se na najvišem nivou u svim hrvatskim gradovima da i mladi naraštaji osjete domoljubni zanos koji nas je nosio do pobjede. Neka u kraljevskom gradu Kninu ostane središnja proslava kao simbol pobjede ali bih volio vidjeti kako djeca trče s hrvatskim zastavicama u ruci po trgovima Gline, Petrinje, Vukovara i drugih gradova. Slavimo danas uz hrvatsku pjesmu i hrvatski stijeg ne zaboravljajući hrvatske junake koji su se kroz povijest borili za samostalnost i suverenost, nesebično polažući svoje živote na oltar domovine.”

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.