Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zašto se u medijima ne spominje ovaj tako značajan dan za Hrvatsku i obitelji koje nose križ jer ne znaju gdje su im najmiliji?

Autor: dr. Ružica Ćavar

Svi smo odgovorni i dužni s ljubavlju djelovati da se otkrije istina i da se zadovolji i ljudska pravda, iako Božja sigurno neće izostati.

Drage prijateljice i prijatelji, Hrvatice i Hrvati!

Tridesetog kolovoza u svijetu se obilježava Međunarodni dan nestalih osoba. Ovaj toliko značajan dan u današnjoj Hrvatskoj, u glavnim hrvatskim javnim medijima se ne spominje. Koliko nam je poznato, još uvijek se u Hrvatskoj traži oko 950 osoba, hrvatskih branitelja i civila.  Možemo samo zamisliti koliko je težak križ obiteljima, majkama i očevima, koji još traže svoje najmilije i nemaju gdje bar upaliti svijeću i pomoliti se. Mnoge majke i očevi otišli su i u vječnost sa tom najvećom tugom.

Svi smo odgovorni i dužni s ljubavlju djelovati da se otkrije istina i da se zadovolji i ljudska pravda, iako Božja sigurno neće izostati.
Nastojmo i na ovim predstojećim parlamentarnim izborima, usprkos “mainstream” medijima, dovesti u Hrvatski (državni) sabor što veći broj čestitih ljudi, koji će se na pravome mjestu zauzimati za prave vrijednosti i spašavati hrvatski narod i državu Republiku Hrvatsku, krvlju stečenu.

“Ne opravdavaj sebe ponašanjem drugih. Ne sakrivaj se iza njihovih postupaka. U svome radu kloni se ovakvih isprika: ‘Kad drugome do toga nije stalo, zašto bi meni?’, ‘Kad to smiju drugi, zašto ne bih i ja?’. Svaki će od nas biti osobno odgovoran i suđen, jer smo sve i primili prema osobnoj mjeri. I ako se iskreno odmjeriš, onda si ti upravo onaj koji je više primio. Ne uspoređuj se nikad s drugim ljudima. Ti ne znaš koliko su oni primili i kakve su njihove mogućnosti. Poznato ti je samo koliko si sam dobio, i za to snosiš odgovornost.”
(Mieczyslaw Malinski)

“Nije dostojanstvo kršćanina u imenu. Kršćaninu ne vrijedi ništa da se kršćaninom naziva ako to i svojim djelima ne svjedoči. Čovjeka se ne smije prosuđivati prema onome što znade, nego prema onome što ljubi. Samo ga ljubav čini onim što jest. Gospodine, daj mi snage da činim sve što ti zahtijevaš. Tada zahtijevaj od mene što god hoćeš. Moramo ljubiti svoga bližnjega, ili zato što je dobar, ili da postane dobar.”
(Sv. Augustin)

“Na vratima stojim i kucam. Posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom.” (Otk 3:20)

Uz srdačan pozdrav, s ljubavlju u Kristu i Božji blagoslov i pomoć, uz nadu da će se pronaći svi naši dragi i mili koji se traže!




Autor:dr. Ružica Ćavar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.