ZABORAVILI STE NA OBEĆANJE? MI NISMO: ‘Čekamo objavu registra aboliranih četnika!’

Autor: S.Vučković

"Ministre Matiću, nadamo se da ste Vi kao i Vaši pomoćnici tek nakratko zaboravili ovu obvezu. Poznavajući Vaše zalaganje za pravdu, očekujemo da nas i hrvatsku javnost s radošću izvjestite kako već radite na ovom slučaju", dio je priopćenja SOHV-a.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio je na adrese Ministarstva hrvatskih branitelja, predsjednika Sabora RH, Ministarstva unutarnjih poslova, na adrese svih zastupničkih klubova i nadležnih saborskih odbora, podsjetnik i zahtjev da konačno ispune svoju obvezu i obećanje, te pokrenu akciju javne objave Registra aboliranih pripadnika srpske agresorske vojske i četničkih formacija.

“SOHV PODSJEĆA ZABORAVNOG MINISTRA MATIĆA – OBEĆALI STE REGISTAR ABOLIRANIH ČETNIKA:
Javna objava Registra hrvatskih branitelja, svojevrsna lustracija i osnova kojom srpske i ine službe biraju koga će progoniti, pravdana je ispravljanjem nepravdi , razdvajanjem žita od kukolja te otvaranjem mogućnosti čišćenja registra od lažno upisanih.
Tom prigodom je ministar Matić potvrdio svoju spremnost da isto učini za pripadnike srpske agresorske vojske i četničkih formacija koji su obuhvaćeni Zakonom o općem oprostu.
Objavom traženog registra otvorili bi mogućnost razdvajanja onih koji su prisilom ratovali protiv Hrvatske od slučajeva namjerno zaboravljenih ratnih zločinaca, koji su zapostavljeni zahvaljujući američkom pritisku da se broj optuženih za ratne zločine drastično smanji, kako bi proces mirne reintegracije lakše protekao.
Ovim aktom bi snažno doprinjeli boljem lociranju potencijalnih svjedoka sudbine naših nestalih tijekom Domovinskog rata, što je samo po sebi dovoljan razlog da nadležne institucije hitro i prioritetno krenu u izradu istoga.
Ministre Matiću, nadamo se da ste Vi kao i Vaši pomoćnici tek nakratko zaboravili ovu obvezu. Poznavajući Vaše zalaganje za pravdu, očekujemo da nas i hrvatsku javnost s radošću izvjestite kako već radite na ovom slučaju”.
S vjerom u Boga i hrvatski narod
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.