Facebook

ZA ŽRTVE VUKOVARA: U ratu su ga branili, a sad za njegove žrtve pješače – 204 kilometra!

Autor: S. Vučković

Krvave i žuljevite noge nisu spriječile hrvatske branitelje, članove Udruge Kutina - Vukovar, da i ove godine pješačenjem odaju počast onima za koje u Vukovaru nije bilo spasa. Uz to, hodočašće je humanitarnog karaktera...

Humanitarno hodočašće Kutina-Vukovar 204 km, u organizaciji Udruge Kutina-Vukovar, polako se pretvara u prekrasnu tradiciju. Ove godine, branitelji grada heroja, kreću 11.07. ispred Art caffea u Kutini oko 13,00 sati, a službeni završetak je 17.07. kod spomenika Petru Kačiću na Sajmištu između 12,00-13,00 h.

Branitelji – hodočasnici će, nakon što se poklone i upale svijeće, krenuti prema centru grada. Putem će zastati kod spomenika još jednog heroja obrane Vukovara – Velimira Đereka-Sokola te će i tamo zapaliti svijeće. Uslijedit će prolazak mostom koji nosi ime po hrabrom francuzu, HOS – ovcu Jean-Michel Nicolier, te odlazak so Bijelog križa.

Svoje hodočašće hrvatski će branitelji završiti posjetom Vukovarskim iskricama s kojima nekoliko godina unazad gaje divno prijateljstvo. Članovi Udruge Vukovarske iskrice su osobe s poteškoćama u razvoju, a u vrijeme poplava u Vukovaru braniteljima koji su spašavali grad donosili su sokove i sendviče:

“Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima i civilima koji su stradali u obrani Grada Vukovara. Hodočasnici su za sad uglavnom branitelji, ali očekujemo da nam se priključi tko god želi. Želim napomenuti kako je ovo hodočašće humanitarnog karaktera jer usput prikupljamo donacije za Vukovarske iskrice”, kazao je za vrijeme lanjskog hodočašća vukovarski Tigar Vladimir “Alf” Balgač, a doznajemo da je i ove godine tako.
Po etapama, hodočašće će izgledati ovako :

11.07.
KUTINA-NOVSKA
12.07.
NOVSKA-NOVA GRADIŠKA
13.07.
NOVA GRADIŠKA-LUŽANI
14.07.
LUŽANI-TRNJANI
15.07.
TRNJANI-STRIZIVOJNA
16.07.
STRIZIVOJNA-VINKOVCI
17.07.
VINKOVCI-VUKOVAR

Svi koji su zainteresirani za ovaj događaj, novosti mogu pratiti na Facebook stranici “Udruga Kutina – Vukovar”

Facebook
Facebook




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.