Dnevno.hr

VUKOVARSKI BRANITELJ ODUŠEVIO: ‘Gradim kip Isusa od ‘ranjenog drveta’ punog gelera, bit će jedinstven u svijetu!’

Autor: Snježana Vučković

"Stablo je samo po sebi podsjećalo na Isusa. No, nije riječ o običnom stablu, nego izranjavanom, punom gelera. Vrlo simbolično, zar ne? Kip je, dakle, visok osam metara, neprenosiv i trajno će biti na Adici ", doznajemo od Predraga Mišića.

Po mnogočemu je jedinstven kip Isusa koji će krasiti vukovarsku Adicu. Na ideju da stablo koje je već po prirodi podsjećalo na lik Isusa pretvori u nešto trajno, došao je vukovarski branitelj Predrag Mišić – Peđa:

– Već neko vrijeme govorim da nam svima zajedno treba više vjere. Vjere u Boga, ali i u nas ljude međusobno. Potrebno je to cijelom svijetu, a nama u Vukovaru naročito. Ovakav jedan svakodnevni podsjetnik na to, dobro će nam doći – kazao nam je Peđa i objasnio zašto je vukovarski Isus – jedinstvan u svijetu:

– Stablo je samo po sebi podsjećalo na Isusa. No, nije riječ o običnom stablu, nego izranjavanom, punom gelera. Vrlo simbolično, zar ne? Kip je, dakle, visok osam metara, neprenosiv i trajno će biti na Adici – doznajemo od branitelja koji je poznat po svom angažmanu za mirniji Vukovar i Hrvatsku općenito.

– Ovaj projekt grad Vukovar ne košta ništa, snalazim se kako umijem, no to ne smatram bitnim. Puno je važnije da istaknem kako su mi kipari Tolić Ivica i Mato Tijardović izašli u susret, pa osim što vrijedno rade na izradi kipa, ovom poslu podučavaju i mene tako da u izradi i ja izravno sudjelujem – kazao je ponosno Predrag Mišić.

Dnevno.hr
Dnevno.hr
Dnevno.hr
Dnevno.hr

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.