Vratila se u Domovinu kad je bilo najgore, a sada je postala prva žena s počasnim članstvom u Hrvatskim ratnim veteranima

Autor: Dnevno.hr

Margareta, među prijateljima Megi, danas sudjeluje u radu Matice Hrvatske u Umagu kao i u udruzi žena HDZ-a Katarina Zrinski Umag, a od sada je i punopravna članica Hrvatskih ratnih veterana Gradskog ogranka Bujštine

Nakon niza dugih godina provedenih u Ujedinjenom kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske bez oklijevanja se vratila u Hrvatsku i od 1991. godine stavila na raspolaganje Domovini.

Djelujući u sanitetskoj službi na ratištima Banije sve do druge polovice 1992. godine, Margareta Zejna Balentović među prijateljima i domoljubima stekla je status dragovoljca i nikada nije isticala temu svojih ratnih prava.

Tako niti danas nema osnovno zdravstveno osiguranje što ju posebno niti ne brine jer je iako u zlatnim godinama još uvijek zdrava i optimistična. Na prijedlog članova Hrvatskih ratnih veterana Gradskog ogranka Bujštine, Upravni odbor ju je primio u članstvo i dodijelio joj status počasni član udruge.

Margareta, među prijateljima Megi, danas sudjeluje u radu Matice Hrvatske u Umagu kao i u udruzi žena HDZ-a Katarina Zrinski Umag, a od sada je i punopravna članica Hrvatskih ratnih veterana Gradskog ogranka Bujštine koji djeluje na području Gradova Buje, Novigrad i Buje te okolnih Općina.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.