Marko Prpic/PIXSELL

VLADA NE ŽELI PRIMITI ZAPOVJEDNIKE, UREDNIKE BRANITELJSKOG PORTALA? Vojnici im se opet obratili i to vrlo – nervozno…

Autor: S.V.

"Strah nas je da za par godina nećemo doživjeti da se u Hrvatskoj osnuje povjerenstvo koje će istraživati -tko je od hrvatskih branitelja učestvovao i što je radio u „građanskom ratu“ na teritoriju RH-e", kaže se u priopćenju urednika Braniteljskog portala.

Jučer je prošlo deset dana otkako je uredništvo Braniteljskog portala uputilo zamolbu za prijem kod Predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika hrvatske Vlade na temu selektivne primjene hrvatskog pravosuđa kada su u pitanju hrvatski branitelji najosjetljivije skupine hrvatskog društva kao što su  blokirani, ovršeni i nezaposleni.

Uredništvo Braniteljskog portala shvaća da Sabor i Vlada imaju i previše posla kako s redovitim radom tako i sa svakodnevnim aferama koje kao da su planirane te smjenjuju jedna drugu tako da ona jučerašnja već biva zaboravljena uz famoznu rečenicu svih poslijeratnih političkih struktura „Neka institucije rade svoj posao“. Vlada i Sabor su dodatno opterećeni svakodnevnim deklaracijama koje pristižu iz EU.

Uredništvo Braniteljskog portala s obzirom na tematiku svoje zamolbe za razgovor nije previše optimistično da će njihovoj zamolbi biti udovoljeno te da će biti primljeni na razgovor.

Bez obzira na ishod zamolbe uredništvo Braniteljskog portala će pisati svoje viđenje situacije na temelju argumenata i istine kao što je i do sad bila praksa, ali ipak više okrenuti sadašnjem trenutku i vrhuncu specijalnog rata koji se vodi protiv Hrvatske.

Naime, ono što je nesporna činjenica jest da je specijalni rat protiv Hrvatske vođen prije otvorene agresije na Državu Hrvatsku od strane srbočetničkih snaga i tzv JNA, za vrijeme rata i cijelo vrijeme poraća sve do danas.

U poraću, prva i temeljna zadaća bila je razbiti jedinstvo Hrvatskih branitelja što je i napravljeno davno kompromitiranjem braniteljskog skupa na splitskoj Rivi.

Poslije toga stvaranjem tisuća braniteljskih Udruga ostvarena je ona latinska (divide et impera) zavadi pa vladaj te sve što se događalo poslije toga samo su manipulativne nijanse, pa tako danas imamo situaciju i kada neke braniteljske udruge imaju dobru namjeru uglavnom ih nitko ne čuje i kao takve nažalost nikom ništa ne znače.

No vratimo se na trenutak sadašnjoj situaciji

Danas smo već tu da se hrvatske branitelje po raznim tribinama po svijetu naziva fašistima koje je vodio nacionalist dr. Franjo Tuđman. Do sada kroz samo jedan i najdrastičniji primjer nastoji se u trenutku kada je upitna opstojnost Europske unije i novog geopolitičkog preslagivanja na svjetskoj razini , hrvatsku pošto poto prikazati kao sljedbenicu NDH.

Možda članovi uredništva Braniteljskog portala među kojima su mnogima očevi ili djedovi bili istinski antifašisti koji se nisu slagali sa postupcima diktature UDBE na čelu sa tadašnjim vođom Titom.

Strah nas je da za par godina nećemo doživjeti da se u Hrvatskoj osnuje povjerenstvo koje će istraživati -tko je od hrvatskih branitelja učestvovao i što je radio u „građanskom ratu“ na teritoriju RH-e.

Namjera nam je ne petljajući se u politiku i političke odnose kako među vladajućom koalicijom tako i među ostalim strankama dobronamjerno ukazati na veliku ozbiljnost i možebitne dalekosežne posljedice po Državu Hrvatsku od specijalnog rata koji se sustavno vodi protiv nje.

Neminovno je spomenuti emigraciju ili veliki egzodus Hrvatica i Hrvata koji na ovim prostorima nije zabilježen u zadnjih više od pedeset godina.

S toga je potrebno u hrvatskoj zatražiti i inzvaredno stanje , a po potrebi osnivanje jednog od Vladinih resora koji će vrlo ozbiljno pristupiti ovoj platformi jer je situacija jako alarmantna.

Na tom tragu, dok se mi suočavamo i bavimo s prošlošću nestaje nam sadašnjost i budućnost kako našoj djeci jednako tako i svim građanima RH-e.

Uredništvo Braniteljskog portala…

1. Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara – zapovjednik Gardijske Bojne Termiti
2. Ivica Pandža Orkan – načelnik stožera 17.pukovnije Sunja
3. Ante Katić Jeri – zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e
4. Ilija Vučemilović – zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi
5. Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije
6. Boris Klapirić Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR
7. Stevo Šimunović Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade
8.  Ante Reljanović Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade
9. Roko Mijić – zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj
10. Branimir Petričević Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku-Petar Berisavić
11. Damir Markuš Kutina – pripadnik HOS-a, Vukovarski dragovoljac

Autor: S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.