(VIDEO) Održan svečani prijem ratnih vojnih invalida iz Ukrajine!

Autor: dnevno.hr

Ratni vojni invalidi iz Ukrajine su bili izuzetno zadovoljni i počašćeni toplom dobrodošlicom

U povodu razvijanja aktivnosti međunarodne suradnje udruga ratnih invalida iz drugih zemalja, Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH, uz potporu Veleposlanstva Ukrajine i Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je svečani prijem sedam ratnih vojnih invalida iz Ukrajine sa suprugama, dana 24. ožujka 2017. u poslovnim prostorijama udruge u Zagrebu.

Svečanom prijemu nazočili su državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja, g. Ivan Vukić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, g. Nenad Križić, vojni izaslanik obrane Ukrajine brigadir Opanasiuk Volodymyr i tajnica Veleposlanstva Vita Holets sa suradnicima, kao i predsjednici i članovi tijela HVIDR-a RH.

U ime domaćina, prisutne je pozdravio predsjednik HVIDR-a RH, g. Josip Đakić, zaželjevši im dobrodošlicu na svečanom prijemu u uredu HVIDR-a RH. Na samom početku naglasio je kako se hrvatski ratni vojni invalidi dugi niz godina suočavaju sa teškim posljedicama stradavanja u Domovinskom ratu, te da u potpunosti razumiju probleme sa kojima se susreću ratni vojni invalidi Ukrajine, istaknuvši zadovoljstvo ovim susretom i mogućnošću daljnje suradnje u razmjeni iskustava i provođenju projekata međunarodne suradnje.

G. Ivan Vukić, državni tajnik, naglasio je kako Ministarstvo hrvatskih branitelja aktivno pomaže ratnim vojnim invalidima Ukrajine kroz programe suradnje u kojima su, između ostalog, nedavno organizirali posjet ukrajinskih vojnih psihologa i psihijatara, te kako takve aktivnosti planiraju i nadalje razvijati.

Ratni vojni invalidi iz Ukrajine su bili izuzetno zadovoljni i počašćeni toplom dobrodošlicom, u otvorenom prijateljskom razgovoru iznijeli su svoja ratna iskustva kao i probleme sa kojima se oni i članovi njihovih obitelji susreću u svakodnevnom životu vezano za teške posljedice stradavanja u ratu. Posebno su izrazili zadovoljstvo nastavkom suradnje sa hrvatskim ratnim vojnim invalidima u razmjeni iskustava u rješavanju njihovih prava u zakonskom okviru putem državnih institucija Ukrajine, kao i razvijanje suradnje na međunarodnim projektima psihosocijalne rehabilitacije u cilju ublažavanja posljedica njihovih ratnih stradavanja.

Vojni izaslanik obrane Ukrajine brigadir Opanasiuk Volodymyr zahvalio je na toplom prijemu i naglasio kako su iskustva Hrvatske dragocjena ukrajinskim dragovoljcima i ratnim vojnim invalidima, te je izrazio želju za nastavkom daljnje komunikacije i razvijanja međunarodne suradnje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.