VELIKI ODAZIV BRANITELJA NA SKUP ZAJEDNIŠTVA: Samo Zadar rezervirao deset autobusa, prijavilo ih se već 500!

Autor: S. Vučković

Svi hrvatski branitelji, građanke i građani, članovi udruge Franak, Blokirani i drugi do petka, 1. svibnja, mogu se prijaviti za odlazak na Skup zajedništva. Hrvatski branitelji koji to još nisu učinili, a žele, neka se jave u svoje matične Udruge, a svi ostali na broj telefona: 023/230-028

Zadarski branitelji pridružit će se braniteljima iz svih krajeva Hrvatske na “Skupu zajedništva Sto posto za Hrvatsku” najavljenom za subotu, 2. svibnja, na središnjem zagrebačkom trgu Bana Jelačića, doznaje Braniteljski portal.

– Rezervirali smo deset autobusa, a do sada se prijavilo oko 500 branitelja. Polazak je planiran u 12 sati sa sjeverne strane Sportskog centra “Krešimir Ćosić” na Višnjiku. Prema planu, nakon dolaska u Zagreb, prvo se ide na misu za Domovinu u Katedralu, a potom na Trg bana Josipa Jelačića gdje u 19 sati počinje program koji su osmislili i organizirali branitelji iz Savske 66, kaže Ivica Mikulić -Kinez, predsjednik županijske Koordinacije braniteljskih udruga, a Marko Čulina- Maka dodaje da se svi zainteresirani za odlazak u Zagreb još uvijek mogu prijaviti.

– Svi hrvatski branitelji, građanke i građani, članovi udruge Franak, Blokirani i drugi do petka, 1. svibnja, mogu se prijaviti za odlazak na Skup zajedništva. Hrvatski branitelji koji to još nisu učinili, a žele, neka se jave u svoje matične Udruge, a svi ostali na broj telefona: 023/230-028 u vremenu od 8 do 13 sati kako bi se u slučaju većeg interesa mogao organizirati prijevoz za svih, kaže Čulina.

Inače, prijevoz sudionika Skupa zajedništva od Zadra do Zagreba i natrag besplatan je, a kako doznajemo od Mikulića, financirat će ga udruge i donatori.

Iz Zdruga braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije ističu kako je razlog za organizaciju skupa neslaganje sa stavovima Vlade, a među ostalim i novi zakon o braniteljskim mirovinama.

– Mirovine su podijeljene na osnovni i dodatni dio, s čim mi nismo zadovoljni. Primjerice, jednom branitelju je osnovni dio svega 400 kuna, a dodatni mu je 3.000. On danas prima 3.400 kuna mjesečno, ali što za godinu, dvije ili više. Jednostavno netko može reći da nema novca i taj će branitelj primati samo onih 400 kuna, pojašnjava Čulina te dodaje kako su iz tog zakona izuzeti samo bivši oficiri nekadašnje JNA.




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.