Ivo Cagalj/PIXSELL

UMRO NAJBOLJI HRVATSKI VOJNIK: Bez njega Krstičević nije počinjao nijednu akciju…

Autor: dnevno.hr

Vrgoračkom krajinom zavladala je tuga kada se brzinom munje proširila vijest da je iznenada preminuo junak Domovinskog rata, umirovljeni bojnik  Davor Jović (rođen 1956. godine), jedan od udarnih igli legendarne Četvrte gardijske brigade.

Vojnik, sportaš, branitelj, trener, sve je to bio Davor Jović.

Dva je puta bio prvak bivše države u full conttactu 1984. godina i 1989.u kategoriji do 84 kilograma. Odmah na početku Domovinskog rata stavio se Hrvatskoj na raspolaganje, napustio je  posao u makarskoj „Metaplastici“ i sa skupinom prijatelja ušao u sastav vrgoračke satnije u Četvrtoj gardijskoj brigadi. Prošao je sva ratišta, četiri puta je bio ranjen, ali je liječnicima naredio da mu skinu 80- postotnu invalidnost kako bi ponovno otišao na bojišnicu. Pokojni general Andrija Matijaš Pauk i današnji potpredsjednik Vlade i ministar obrane, general Damir Krstičević, bez njega nisu započinjali nijednu akciju.

Godine 1997. pobijedio je na 76 kilometara dugom maratonu „Prvi do Knina, prvi do slobode“ koji je uključivao pucanje u mete i zaobilaženje prepreka. Time postaje i najbolji hrvatski vojnik. Nakon umirovljenja, vratio se svojoj staroj ljubavi – borilačkom sportu.

Sućut predsjednika Vlade Plenkovića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Jović u povodu smrti umirovljenog bojnika HV-a Davora Jovića

„Draga Danja, dragi Jure i Ante, s velikom sam tugom primio vijest o preranoj smrti vašeg supruga i oca, heroja Domovinskog rata, mog prijatelja Davora Jovića.




Čitav svoj život posvetio je stvaranju i izgradnji hrvatske države u koju je ugradio svoje domoljublje i energiju.

Davor Jović bio je istinski junak Domovinskog rata koji je, nakon svih hrvatskih ratišta, dva teška ranjavanja i nekoliko desetaka gelera u tijelu, smogao snage za pobjedu na maratonu s preprekama dugom 76 km te, zadivivši međunarodne vojne instruktore, postao hrvatski vojnik godine.

Svoju hrabrost i odlučnost, kao istinski športaš, prenosio je učenicima kick-boxing kluba koji su pod njegovim vodstvom postizali zapažene rezultate.




Zahvalni smo Davoru – bez njega, i ljudi poput njega, ne bismo imali slobodnu domovinu Hrvatsku.

Draga obitelji,  u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, upućujem vam izraze duboke i iskrene sućuti.“

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.