screenshoot

ULAZ SLOBODAN: Dođite na konačnu istinu o Ovčari…

Autor: Snježana Vučković

Najmlađa žrtva je 15 godina starosti Igor Kačić, sin heroja sa sajmišta pokojnog Petra Kačića, dok je najstarija žrtva bila stara 76 godina. Krvoloci su ubili Ružicu Markobašić starosti 33 godine, koja je bila u 6 mjesecu trudnoće...

Premijera dokumentarnog filma Ovčara – neispričana priča, producenta NSP-a MUP-a RH, režija i scenarij Vladimir Andrić, scenarij Nikola Kajkić, održat će se u nedjelju 13.11.2016 u 19 sati u Vatroslavu Lisinskom, a ulaz je slobodan.

Film govori po prvi put, bez cenzure i prikrivanja pravog krivca, o stvarnom tijeku događanja 20/21. studeni 1991. godine, kada su srbo-četničke paraformacije na čelu sa zloglasnom tzv. JNA, iz vukovarske bolnice prisilno odveli 300 (ranjenika, vojnika, pripadnika MUP-a i HOS-a, te civila), sa 6 autobusa, prvotno do vojarne u Vukovaru, te nakon završetka tzv. sjednice Vlade SAO KRAJINE, na čelu sa ratnim zločincem Goranom Hadžićem. Ta paravlada donijela je odluku da svih 300 navedenih osoba odvedu na poljoprivredno dobro na Ovčaru te da ih tamo pobiju i zatrpaju u prije toga već iskopanu jamu dimenzija 13×17 metara, što je na žalost naših mučenika i učinjeno na najokrutniji način.

Ljudi su sprovedeni na Ovčaru, tamo su opljačkani, zlostavljani, mučeni, ponižavani i nakon toga u grupama po 10-15 kamionom TAM 110 (kamion JNA), i traktorom sa prikolicom voženi na stratište GRABOVO (udaljeno oko 3-4 km od Ovčare), gdje su ih strijeljali, mlatili, pucali u glavu, a trojicu su i zaklali.
Najmlađa žrtva je 15 godina starosti Igor Kačić, sin heroja sa sajmišta pokojnog Petra Kačića, dok je najstarija žrtva bila stara 76 godina. Krvoloci su ubili Ružicu Markobašić starosti 33 godine, koja je bila u 6 mjesecu trudnoće…

Autor: Snježana Vučković