Tino Juric/PIXSELL

Udruge proizašle iz Domovinskog rata traže smjenu Hribara: Fnancirao je i promovirao antihrvatske pamfelete!

Autor: dnevno.hr

"Zahtijevamo od ministra Hasanbegovića da izvrši svoje obećanje i smjeni Hrvoja Hribara i Upravni odbor HAVC-a, tog centra teorije i prakse antihrvatske politike, te javnu ispriku Jasena Mesića zbog podrške Hribaru i takvom HAVC-u", poručili su.

Udruge proizašle iz Domovinskog rata u srijedu su priopćenjem za medije uputile pnovljeni zahtjev Vladi RH i ministru kulture, za smjenom ravnatelja i članova Upravnog odbora HAVC-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Po završetku parlamentarnih izbora koordinacija udruga branitelja ponovo postavlja pitanje svim dužnosnicima u ovoj zemlji kao i svim političkim strankama, zašto nije smijenjen Hrvoje Hribar i cijela njegova klika u HAVC-u? Zar nije dovoljno što je isti financirao i promovirao antihrvatske pamfelete „15 minuta – masakar u Dvoru“ i „Chriss the Swiss“ napravljene na tragu Memoranduma 2 SANU? Zar nije dovoljno što je protivno Zakonu o audiovizualnoj djelatnosti dijelio zajedno sa svojim članovima Upravnog odbora i AV Vijeća HAVC-a među sobom gotovo 450.000.000,00 kuna iz hrvatskog državnog proračuna? Zar nije dovoljno što je kao ravnatelj HAVC-a radio sa svojom firmom „FIZ“ i svojoj kćeri dao novac? Zar nije dovoljno što je omogućio suprotno zakonu da se dijele novci, i to deseci miliona kuna, bračnim partnerima, djeci, udrugama i poduzećima članova Upravnog odbora i AV Vijeća HAVC-a? Zar nije dovoljno što je opet dao novac firmi bivše članice UO HAVC-a od koje nije vratio prethodno joj nezakonito isplaćen višemilijunski iznos? Zar nije dovoljno to što su inspekcije poslane od ministra Hasanbegovića utvrdile mnoštvo nezakonitosti i nepravilnosti u radu HAVC-a? Zar nije dovoljno što se vode mnoge istrage protiv Hribara i njegovih poslušnika u USKOK-u i Državnom odvjetništvu? Zar nije dovoljno što prema tim tijelima gonjenja stalno hodočaste djelatnici Ministarstva kulture koji su ga po naredbi prethodnih ministara, Andree Zlatar Violić i Berislava Šipuša sramno pokrivali?

Vidjeli smo također da se kao buduća ministrica kulture u medijima spominje čak i članica Upravnog odbora HAVC-a, Nina Obuljen!!? Osoba koja je aktivno i pasivno sudjelovala u financiranju i promoviranju velikosrpskih pamfleta? Osoba koja je svojom funkcijom i autoritetom dobivenim od Hribara koji ju je na to mjesto predložio, a Zlatar – Violić potvrdila, podržavala Hrvoja Hribara? Osobom koja nije pokrenula ništa da bi se korupcija državnim novcem zaustavila, već je naprotiv u tome samo nastavila antihrvatsku misiju svojih prethodnika? Ili Jasen Mesić? Osoba koja je dala podršku u ime novog HDZ-a (!) Hribarevim filmašima na nekakvom skupu koji je potonji organizirao? Koji se samo zahvaljujući mjestu na listi HDZ-a u izbornoj jedinici u kojoj se nalazi Dvor čije je branitelje Hribar tako cinično i besramno popljuvao, dokopao se Sabora, dopuštajući pri tome da mu nekakvi Hribarevi filmaši snimaju dokumentarni film o njegovoj predizbornoj kampanji? Kojim imenom tako nešto nazvati?

Zbog svega gore navedenoga, zahtijevamo od ministra Hasanbegovića da izvrši svoje obećanje i smjeni Hrvoja Hribara i Upravni odbor HAVC-a, tog centra teorije i prakse antihrvatske politike, te javnu ispriku Jasena Mesića zbog podrške Hribaru i takvom HAVC-u. Zahtijevamo od državnih tijela gonjenja da konačno dovrše započete istrage i svima obznane razmjere te neviđene pljačke hrvatskog novca. I konačno, pozivamo gospodina Plenkovića, budućeg mandatara hrvatske vlade, da dobro odvaže prije no što prihvati kandidature takvih ljudi za ministre u svojoj Vladi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.