U Splitu otvorena Ulica 141.brigade

Autor: Hina/A.D.

Nova ulica je dvotračna, duga 158 metara, a u njenu izgradnju grad je uložio nešto više od 1,7 milijuna kuna.

U splitskom naselju Mejašima otvorena je srijedu, na 23. obljetnicu osnutka 141. brigade Hrvatske vojske, novoizgrađena ulica nazvana po toj brigadi, a otvorili su je gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Udruge veterana 141. brigade Nediljko Burazin.”Tijekom Domovinskog rata poginulo je 60 njenih pripadnika, velik ih je broj bio ranjen i to govori o njihovu ratnom putu”, kazao je Baldasar.

“Ulica 141. brigade će još bolje povezati Gradski kotar Mejaši s gradom, još će se urediti okoliš, tu je i veliki trgovački centar, tako da će Mejaši, koji slove kao nekakvo prigradsko naselje, dobiti potpuno drugačiji izgled”, rekao je gradonačelnik, a predsjednik Gradskog kotara Mejaši Vice Mihanović je istaknuo kako time Mejaši postaju sastavni dio urbanog dijela grada Splita.

Nova ulica je dvotračna, duga 158 metara, a u njenu izgradnju grad je uložio nešto više od 1,7 milijuna kuna. Građena je u dvije faze: od listopada 2011. do kraja siječnja 2012., te od svibnja do srpnja ove godine.

141. brigada bila sastavljena od dragovoljaca Splita i Kaštela. Sudjelovali su u ratnim operacijama među kojima su najznačajnije južno bojište kod Stona, drniško bojište, Peruča, zadarsko zaleđe i Oluja.

Autor:Hina/A.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.