Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom vikenda HRZ prevezao sedam pacijenata

Autor: dnevno.hr

Tijekom vikenda, od petka 20. travnja do ponedjeljka 23. travnja 2018., posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenta, čije su zdravstvene indikacije zahtjevale hitni zračni medicinski prijevoz, navodi se u priopćenju Ministarstva Obrane.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze stacionirane u Divuljama prevezle su po jednog pacijenta s otoka Hvara i Korčule, a oba pacijenta zbrinuta su u KBC-u na Firulama u Splitu.

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze, koja stacionira na Krku, prevezle su tijekom vikenda pet pacijenata s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci, među kojima je i jedna francuska državljanka.

 Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od početka 2018. godine prevezeno je  ukupno 172 pacijenata i 106 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 173 sati leta.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.