Facebook

SPREMNI? Osniva se velika jedinstvena HOS udruga, postanite i vi pridruženi član!

Autor: T. Budak

Kako sada stvari stoje, osnivanje udruge je u nastajanju, a pridružiti se mogu svi, neovisno jesu li pripadnici HOS-a ili samo njihovi sljedbenici.

Svojom najnovijon objavom, pripadnik HOS-a Damir Markuš koji je ujedno i inicijator podizanja spomenika svojim poginulim suborcima, najavio je osnivanje velike, jednistvene udruge koju će sačinjavati pripadnici HOS-a, ali ne samo oni:

“Dragi pravaši i hosovci. Uslijedit će osnivanje udruge HOS-a i molim sve hosovce da se uključe u nju. Jer, kao što je vidljivo, predstavljaju nas ”neki” kojima je to ”posao”. Primarna zadaća je okupiti hosovce na jedno mjesto, jednu udrugu, pokazati snagu zajedništva, a onda krenuti u akciju. Isto tako, svi ostali iako nisu veterani HOS-a moći će biti pridruženi članovi udruge. Posla ima dosta ali uvjeren sam u žar koji još uvijek postoji u nama, da se nećemo prodat a ni predat. Hos iznad svih, za Hrvatsku sve”, kratko je najavio Markuš priloživši fotografiju HOS grba čije su oznake i danas pod lupom javnosti.

Pod “nekima kojima je to posao”, Damir Markuš je mislio na dijelu HOS-a okupljenom pod nazivom Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (SUDHOS) koji je netom prije izricanja presude Markušu izdao nevjerojatno priopćenje u kojem se odriču njegove samoinicijative te “sve žele riješiti legalnim, zakonskim putem”.

Na to priopćenje Markuš je reagirao objavom kojom je dao naslutiti kako će doći do osnivanja velike HOS UDRUGE:

– Navikao sam da me napadaju s lijeve ponekad s desne strane ali ovo… Kako sam u biti ja ovdje prozvan i to dan prije presude ovako dobijem nož u leđa od onih koji bi trebali zastupat interese Domovinskog rata i HOS-a, sad se pitam – u čijem je ovo interesu? Kažu “nezakonito postavljene spomen ploče”? Kakva glupost. Spomen ploča Zdravku Bezuku nije nezakonito postavljena. Ima tu joša toga ali, jasna je pozadina. Nastavljam dalje, a vi gospodo se uhvatite posla. Super sam, još jači i nema predaje i nema izdaje, a narod vidi i zna istinu. A baš si nešto razmišljam osnovati udrugu HOS-a, pa da vidimo stanje na terenu.

Kako sada stvari stoje, osnivanje udruge je u nastajanju, a pridružiti se mogu svi, neovisno jesu li pripadnici HOS-a ili samo njihovi sljedbenici.




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.