screenshot

SLAVIČEK PROZVAO ‘SATIRIČARE’ KOJI SATIRU HRVATSKO: Ne čine to samo Srbi, već i ovi Hrvati!

Autor: Mario Maks Slaviček

Eto jedna satirična kratka pa nek' vidimo je li sito u zakonu za sve žitelje isto il` će sada kazat kako je moja satira uvredljivija nego njihova ili pak ne podliježe jednakopravno pravilima i ocjenama kako struke, tako i zakona. Živi bili pa vidjeli...

Prije četvrt stoljeća državu su nam isti ovi  likovi koji je danas porobljavaju perom to pokušali učiniti neki, ognjem, neki mačem. Drugovi iz komiteta ORJUN-a, Pokret za Jugoslaviju i slične „samoorganizirane“ grupacije još prije nego je veliko-srpski metak ubio prvog hrvatskog redarstvenika ili prije njega civila oni su svojim „pomirbenim“ djelovanjem  bacali ruže i karanfile na JNA, kako onu koja je  puštena iz hrvatskih vojarni da bi opet kroz vrlo kratko vrijeme razarala i ubijala, tako i ona kolona tenkova koja je iz srbije ispraćena tisućama ljudi uz cestu dok  je jurišala na već ranjeni Vukovar. Čini li su to danas bi rekli u maniri satire.

Satirali su oni i njihovi dugih pet godina zemlju Hrvatsku, satirali narod, spomenike, groblja, tvornice. Satirali jedni ratom ispred nas, a drugi izdajom i pljačkom iza nas. A i jedni i drugi su isti… Danas „gospoda“ nekadašnji drugovi jugonostalgičari i komunisti.

Satiru nas i hrvatsku satirom, satiru nas  u gospodarstvu, pravosuđu, školstvu, obrazovanju, kulturi i naravno filmu. Satiru, i  živeći od toga pljujući domoljublje, vjeru, tradiciju i bližnjeg svoga. Ne satiru nas samo Srbi koji to čine stoljećima, već i oni koji se nazivaju Hrvatima. Kažu ako im narod ne plati njihove filmove i ako im država ne zajamči narodnim novcem proizvodnju njihove satire kako im se ograničavaju slobode?!? Pa eto slobodno je tržište, slobodno se javite negdje izvan Hrvatske i stvarajte, glumite. Baš onako kako to čine umjetnici koji su bolje vješti, znani u vašoj branši, koji su uspjeli u bijelome svijetu svojim talentom zaraditi milijune zašto bi narod i država plaćala ono što joj šteti, a ne koristi, nemaju li tu ulogu  hrvatske političke kaste? Biti plaćeni, a ne biti od koristi?

Nego neka se vratim na SATIRU… Neki tamo sudac, pravi mudrac i znalac presudio je kako nije prekršen nikakav zakon  kad  su Novosti srpske, ne hrvatske nego srpske, iako plaćene hrvatskim novcem pisale „satiru“ o hrvatskoj himni vrijeđajući joj svako slovo i svakog Hrvata.  Ne ulazim koliko je taj sudac  ili sutkinja  u pravu, ali  u okviru  zakona jest, to ne treba čuditi jer oni koji su zakone pisali  već su davno prije  znali što je satira i kako će im satira dobro doći u nastavku rata protiv hrvatske samo drugim sredstvima.  I tako su drugovi iz Komiteta ,njihovi đaci, sinovi i unuci nakon što su je porušili, a poslije toga opljačkali na čelu sa organizacijom  akronima koji počinje s U…a nisu ustaše sad se ti isti još satirično  po svojim zakonima s Hrvatskom i hrvatskim narodom, „hrvatskim intelektualcima“, „hrvatskim znanstvenicima“ sprdaju….

A možda pravosuđe ne zna što je satira, možda to ne znaju ni oni koji podržavaju satiru, ili pak oni koji na nju šute. Pa pokušat ćemo to rasvijetliti kad već nismo u stanju rasvijetliti druge stvari jer nam političke elite ne žele Lustraciju. Idemo redom, tvrdim već kako se već dvadeset godina nakon oružane agresije nad Hrvatskom provode druge vrsti agresija od  ekonomske, financijske,pravne, obrazovne, sigurnosne, kulturne, informativno-informacijske… itd.  Dakle, rat se i dalje vodi samo drugim sredstvima…Jedan od alata, oruđa u ovom specijalnom ratu jest i SATIRA….satirom se može jako dobro satrat protivnika…No bit će kako mnogi  kao što rekoh ne znaju što je satira pa evo službene definicije: Satira je književni oblik u kojemu se kritički ismijava pojedinca, skupinu, državu ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Dakle, sredstvo POLITIČKE BORBE… E sad, kad vidimo tko počesto rabi tu vrst borbe, u koju svrhu, sa kojim ciljem, tko je meta, u korist kojih politika,političara…pametnom, razumnom čovjeku postaje jasno da je izrugivanje  satirom svega hrvatskoga od strane Srba i srpskih Novost, kao i sličnih portala, umjetnika i organizacija  nastavak političke borbe, borbe koja je u jednom trenutku iz političke prerasla u oružanu, tu oružanu su izgubili… Pa se sada vraćaju na političku, koja bi opet kad tad mogla dovesti do već doživljenog… Kao što rekoh, satirali su nas nekada pendrekom, zatvorom, tenkovima, zrakoplovima i topovima. Sad nas  nastoje satirati satiru, Satirom…E kad je već Tako u duhu političkoga svehrvatskoga otpora, mi iz Hrvatskog Vojničkog Reda ČUVARI DOMOVINE i ja osobno eto istom tom satirom uzvraćam i branim našu Hrvatsku isto tako satiričnom pjesmicom koja kaže:

Kolovoz mjesec, sunčani su dani.

Satir dani odbrojani, traktor voze garagani.




Gledaj bijede, gledaj jada to je  prva traktorijada.

Čudna neka homo vrsta  k`o kokoši sa tri prsta,

Opančari to su stari, traktor vozi tuđe stvari.




Neće pošten stečen novac, već na brke k`o pupavac

Bradat neki, sa istoka svit što  od laži živi, takav će i mrit.

Pukni grome po njihovu gnizdu pa razvali kokardu  i zvizdu

Neću  više potrošit ni slova na satiru tih likova….

Eto jedna satirična kratka pa nek’ vidimo je li sito u zakonu za sve  žitelje isto il` će sada kazat kako je moja satira uvredljivija nego njihova ili pak ne podliježe jednakopravno pravilima i ocjenama kako struke, tako i zakona. Živi bili pa vidjeli…

Blagoslovljeni bili svi Vi braćo i sestre Hrvatice i Hrvati, što ste starog kova i koji ste Bogu vjerni i za dom spremni…Baš kao što su to bili naši stari od stoljeća sedmog do oviju dana….

Neka Vam je u mislima Domovina, u Srcu odanost u Desnici snaga, a za kraj kazujem  svima, i onima koji je vole i štuju i onima  koji je ne vole i ne poštuju…

„ Dao Bog da Vas vaša djeca, voljela, njegovala, čuvala, žrtvovala se  i brinula o Vama kao Vi o Hrvatskoj“

Autor:Mario Maks Slaviček
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.