Tomislav Miletic/PIXSELL/Facebook

SLAVIČEK ODBRUSIO TOMIĆU: Koliko vrijedi Vaša ruka, oko, bilo koji dio Vašeg tijela kad tako pišete o braniteljima?

Autor: Mario Maks Slaviček

Hrvatski vojnički red ČUVARI DOMOVINE zna kako se dana Domovina brani. Mišlju, perom, riječju i djelom

Kad osim gospodina Zvonimira Hodaka nitko od braniteljskih „velikih vođa“, ali niti „hrvatske intelektualne elite“ čije titule ispred imena čini se služe samo za ukras, a nema hrabrosti odgovoriti novinaru najamniku, plaćeniku i leftardu Anti Tomiću koji kaže sljedeće: „Branitelji su kao bankari. Nikako da im otplatimo dug. A rate su sve veće“ . Eto potrudit ću se ja osobno u i me svih nas hrvastkih vojnika,vojara i mornara, koji se kao hrvastki vojnik i hrvatski branitelj osjećam prozvan odgovoriti drugu Tomiću na njegove insinuacije i objede. Kao prvo, nisu hrvatski vojnici – branitelji zbrinuti, niti su na teretu države ili proračuna, već hrvatski ratnici i ratnice koji su izgubili svoje bližnje ili dijelove tijela ili su pak puni gelera dakle, invalidi, udovice i djeca poginulih. Jednom riječju, ratni stradalnici.

Kao drugo, neupućena plaćena pera poput Vas gospodine Tomiću pitam: koliko Vama vrijedi Vaša ruka, noga, oko, bilo koji dio Vašeg tijela, koliko Vam vrijedi život brata, oca, strica, sestre, majke? Koliko Vam u konačnici vrijedi Vaš život? Koliko bi Vama vrijedilo tisuće neispavanih noću, po ledu, snijegu, kiši, suncu, pod konstantnim prijetnjama smrću i pogibelji? Kao treće, pitam Vas i Vama sličnoga promišljanja: Ako su po Vama branitelji kao bankari što su onda NOB i Partizani i njihovi nasljednici koji 70 i više godina naplaćuju njihovu borbu za državu koje više nem? Državu i Partizansko-komunističku NOVJ i koja je Hrvate „oslobađala“ od imovine, državljanstva, slobode, pa i samoga života? A čini se kako će taj svoj trud prema „oslobađanju“ Hrvatske i Hrvata naplaćivati i dalje i to i kroz Mirovinski sustav i Ministarstvo hrvatskih branitelja kamo zasigurno ne pripadaju i iz kojeg crpe silna milijunska sredstva, oni, njihovi unuci i praunuci. No Vi se kao „nepristran novinar“ ne pitate za njih do kada ćemo njima i njihovima plaćati… Ili Vam je njih plaćati hrvatskom ustaškom kunom milije nego nas hrvatske branitelje?

O Vašem pokušaju prikrivanja „svojih“ pljujući po mojima govore brojke koliko se i od kada za njih izdvajalo i izdvaja. Vaš zluradi spin neće utjecati na ljubav Hrvata prema svojoj Domovni i Hrvatskom vojniku….I platit će Hrvat radije onog tko je kao vojnik nosio njegov grb i stijeg, negoli kokardu i Zvizdu. Insinuirate kako smo mi hrvatski branitelji osiromašili državu, kako smo joj mi teret i kako smo ju mi opljačkali..E neće ići, druže Tomiću, istina je voda duboka. Državu su opljačkali oni koji Vas plaćaju, oni koji su vlasnici kompanija i korporacija za koje Vi radite, radite ono što mislite kako znadete….Dakle Hrvatsku su opljačkali i privatizirali oni za koje Vi po narudžbi pišete. Državu su privatizirali, osiromašili i naše mlade u svijet otjerali nitko drugi doli drugovi iz Komiteta, njihovi sinovu, unuci i đaci i to kako bi im hrvatsku omrznuli. Pišete zlonamjerno, tendenciozno, ne poštujući, zanemarujući ili ne poznavajući pravila Vaše „novinarske struke… Vi ste mjerilo kad netko kaže svatko se danas može baviti pisanjem i novinarstvom, zvati novinarom i kolumnistom i još za svoj „profesionalizam“ biti plaćen… To ima samo u Hrvatskoj i to ste u pravu, to za Hrvatsku nije dobro.

Istine radi, ako do istine uopće držite, pokušajte uraditi jedan profesionalni tekst, ako znadete pa u njemu nabrojite koliko je to „Ustaša“ i ustaške djece ili unuka privatiziralo Hrvatsku , koliko su Hrvatskih branitelja i njihove djece postali vlasnici nekada „narodnih“ kasnije državnih tvrtki nakon prijetvorbe i privatizacije, a koliko Partizanskih ili Komunističkih korijena, iznenadit će Vas istina, ona se ne da skriti. Srećom mladi Hrvatice i Hrvati rođeni u ratu i poraću Domovinskoga obrambenog rata to znaju i razaznaju. Primjera rad, i je li ustaški ili komunistički đak visoki državni dužnosnik kazao: „Neka mi se ruka osuši ako zapostavim Slavoniju“ iz kojih zbog njihove politike odseljava mladost? Valjalo bi mu je sada staviti na panj… Po pravdi i zakonu koji Vi inače podržavate. Svi su krivi bez suda….Jer Vi i vaši ste navikli, naučeni i obučeni biti Hrvatskoj i Hrvatima i kadija i sudija i egzekutor. Ali ste se prevarili….

Nadalje, Vi u svome pamfletu izdanom od Jutarnjeg Lista pišete i ovo: „Uselimo se mi radosno u tu našu, ganc novu državu s bijelim kapicama snijega na plavim vrhovima, s hladovitim gajevima stoljetnih hrastova i uzbibanim žutim morima zrele pšenice. Rasplačemo se od ganuća slušajući žuborenje bistrih gorskih potoka i mnijući: “Sve je ovo naše! Samo naše!”

Moram Vas razuvjeriti mi istinski Hrvati nismo se u ničije uselili, mi smo svoji na svome i u vazda bili no češće okupirani od takvih poput Vas nego slobodni. Oni koji su se u tuđe useljavali nosili su kokardu i Zvizdu, ti koji su otimali, pljačkali i u fojbe bacali. Oni su se nakon likvidacija neprijatelja useljavali. Da smo mi tako poučeni njihovim djelima i poput njih postupali, ne bi nam oni i njihovi državu opljačkali, a Vi i Vama slični po njoj pljuvali. Trebali smo se ponijeti baš poput Komunista i Partizana zar ne? No, na Vašu sreću, a našu nesreću nama oni nisu bili uzorima, već dragi Bog, njegov nauk i nauk nekih drugih ljudi naše slavne hrvatske prošlosti… Baš me zanima hoćete li ikada imati hrabrosti napisati u čijim su kućama živjeli politički komesari SKH, u čijim stanovima Vaši omiljeni predsjednici i premijeri lijeve provijencije? Oni koji se zauzimaju za promicanje Ane Frank a žive u otetoj kući ili stanu njezinih sunarodnjaka i rođaka, recimo. Pitajte u čijoj je vili živio Partizan Vladimir Nazor? Imate živa čovjeka za svjedoka, gospodina Radeljaka neka Vam ispriča u pero, isitne radi.

Dakle, gospodine – druže Ante Tomiću, niste ovu zemlju željeli, niste je trebali, niti ste se za nju borili, na glavi ne želite imati ništa što bi Vas podsjećalo na Hrvatsku, ali srećom na glavi Vam vidjeh nešto hrvatsko što Vam karakterno i svjetonazorski pripada i što Vas kao osobu najbolje opisuje, ono što u stvari jeste. Baš kao i Vaša pisanja.




Hrvatski vojnik nije teret nego temelj hrvatske države, ništa nije tražio, ništa nije oteo, sve što ima plaća ili je krvlju,udovima i kostima platio. Sve što mu po zakonu pripada zakonski koristi a te zakone su donijeli oni koji su bili vlast, dakle drugovi iz komiteta. Samo zato da hrvatski vojnik nakon boja ne bi državom koju je obranio upravljao i vlast im iz ruku izmaknuo. Tako su se na partizanski način riješili najčasnijih hrvatskih sinova i kćeri i maknuli ih s puta. Nego, recite Vi meni kad smo Vam već na teret mi puni gelera, bez ruku nogu i drugih dijelova tijela, koliko Vama u novcu ili drugom materijalnom dobru vrijede ruke kojima pišete? Rado ću se potruditi zamijeniti se sa Vama, prepustiti Vam moju pošteno i vojnički zasluženu mirovinu u zamjenu neka Vam odsječem obje ruke, ili samo šake pa mi onda recite da Vam je prevelik dug i da Vam to ne treba platiti? Držim kako bih time učinio dobro za Hrvatsku.

Na kraju vjerujem kako će se većina onih koji su rat preživjela, složiti sa mnom kad kažem držim kako bismo mi hrvatski branitelji, po uzoru na Vaše idole Komuniste i Partizane nakon njihova ratovanja , krenuti prema u „ime naroda“ ovaj puta Hrvatskog u ovrhu nad likovima poput Vas i deložirati Vas iz naše, a ne Vaše (po svemu) sudeći Domovine. Pa idite kamo Vas volja, jer kako rekoste, nikako da otplatite dug……Dug prema Domovini jer i živite i dišete na Hrvatskoj a ne Vašoj imovini.

Blagoslovljeni bili svi Vi braćo i sestre Hrvatice i Hrvati, što ste starog kova i koji ste Bogu vjerni i za dom spremni… Baš kao što su to bili naši stari od stoljeća sedmog do oviju dana….




Neka Vam je u mislima Domovina, u Srcu odanost u Desnici snaga, a za kraj kazujem  svima, i onima koji je vole i štuju i onima  koji je ne vole i ne poštuju…

„Dao Bog da Vas vaša djeca, voljela, njegovala, čuvala, žrtvovala se  i brinula o Vama kao Vi o Hrvatskoj“

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

Autor:Mario Maks Slaviček
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.