Screenshoot/HRT

Sa 17 otišla u rat, boluje od PTSP-a, a mirovinu nema jer je ‘mlada, zgodna i ambiciozna’

Autor: Dnevno.hr

Majka je četiri prekrasne djevojčice, a ona i nezaposleni suprug žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka.

Sandra Topić hrvatska je braniteljica i majka četvero djece. Danas sa suprugom živi od socijalne pomoći koja iznosi točno 735 kuna. Podstanari su u vlažnom stanu koji plaćaju više od 1000 kuna mjesečno plus režije. Djeca su stalno bolesna zbog vlage, a suprug je nezaposlen, piše HRT. 

Kad se kao maloljetna dragovoljka u listopadu ’91. priključila HOS-u imala je samo 17 godina. Prvi teren bilo joj je ratište u Nijemcima i ondje je, kaže, preko noći odrasla. Danas, 25 godina nakon rata, boluje od PTSP-a, a svoja prava na mirovinu i invalidnost nije ostvarila. Meni su govorili na komisijama kako sam mlada, lijepa, zgodna i ambiciozna i da mogu raditi, kaže Sandra Topić.

Majka je četiri prekrasne djevojčice, a ona i nezaposleni suprug žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. U podstanarskoj vlažnoj sobi djeca su se, kaže, porazboljevala i pomoć im je prijeko potrebna. Pa nemaš baš svaki dan za meso, moraš čekati neke akcije, ne znam ni ja – po 18, 19 kuna, pa onda uzmeš 2 kg mesa. Ne tražim ja ništa ekstra, ne tražim ja milijune da dobijem na lotu ili stambeno zbrinjavanje. Ako postoji ikakva mogućnost da napravim i ja tu mirovinu pa da imam neko sigurno primanje, ovo je sve nesigurno, dodaje.

Noćne more, depresija i hrpa tableta Sandrina su svakodnevnica. Ne vidi izlaz i davno je odustala od borbe s institucijama. No njezin apel za pomoć čuli su suborci, branitelji iz Splita i Trilja te pokrenuli veliku humanitarnu akciju. Za obitelj Topić već danima skupljaju novac i hranu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.