S JASTREBOM KROZ VUKOVARSKE BITKE! Opisao u detalje vojne operacije (VIDEO)

Autor: T. P./I.G.

"Mnogi od nas tada nisu imali toliko godina kada su branili Vukovar. Ono što je najgore, kao spoznaja i što bi nas sve trebalo uplašiti je činjenica da ne bi mogli ponoviti Vukovar 1991., ne zbog ljudi ili srca, već zbog činjenice da je Hrvatska devastirana i nema mogućnosti i potencijala koje je imala 1991.“, poručio je Mladi jastreb kojemu su sjećanja na Vukovar itekako živa...

Prošlo je točno 25 godina od ulaska dvojice zapovjednika kodnih imena Jastreb i Mladi Jastreb u hrvatski grad heroj. Branko Borković 31. kolovoza  1991. godine po prvi put u svome životu došao je u Vukovar kako bi sa starijim kolegom Milom Dedakovićem oformio brigadu koja će braniti grad.

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, Mladi jastreb za Dnevno.hr je do najmanjih detalja opisao vojne operacije vezane uz Vukovar. Četiri dijela njegove priče pogledajte u videoprilozima:




Autor:T. P./I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.