Filip Brala/PIXSELL

RAZLJUĆENI TIGAR: ‘Moju kćer u školi uče da su Hrvati krivi za rat…’

Autor: S.V.

Pa joj kaže pred cijelim razredom “ nemojte da vas zavlače, nije vam to potrebno. A što ćeš ti u vojsci? Što bi žensko radilo u vojsci? Žele vas samo navući da bi vas slali u Afganistan i Ukrajnu. Za rat su krivi Hrvati, da se nismo bunili ne bi ni bilo rata" itd….

Odnos hrvatskih škola i pojedinih profesora prema Domovinskom ratu, hrvatskoj vojsci i braniteljima, potpuno je izbacio iz takta jednog pripadnika Tigrova i oca školske djece. Svoju je tugu i ljutnju pretočio u status koji se vrlo brzo počeo dijeliti društvenim mrežama:

“O braniteljima i vojsci…

I onda, se mi čudimo kako se javnost odnosi prema braniteljima, ratnoj populaciji i općenito o ratu koji je prvenstveno bio oslobađajući i obrambeni.

Prije nekih mjesec dana iz škole mi je došla kći koja ide u 4. razred. Kaže mi da su u školi pričali o zanimanjima, svatko je iznio što mu roditelji rade, pa je i tako moja kći rekla da tata radi u vojsci i da je bio u ratu . Na to joj je učiteljica pred svima rekla da “vojska ništa ne radi, da nama ne treba vojska, da vojska ništa ne pridonosi nego je samo trošak, da je treba ukinuti” itd,itd… Tako da mi je kćer posramljena došla doma. (Nisam još bio u školi, ali otići ću).
Već skoro zaboravivši to, danas mi dolazi starija kći koja ide u 3. razred srednje škole. Kaže da joj je profesorica čula da je zanima vojska. Inače, moja kći želi po završetku otići na dragovoljno služenje vojnog roka. Pa joj kaže pred cijelim razredom “ nemojte da vas zavlače, nije vam to potrebno. A što ćeš ti u vojsci? Što bi žensko radilo u vojsci? Žele vas samo navući da bi vas slali u Afganistan i Ukrajnu. Za rat su krivi Hrvati, da se nismo bunili ne bi ni bilo rata” itd….
Mislim si onda, nije ni čudno što su nam djeca takva kad ih tako obrazuju i što 70% djece i roditelja ne zna ništa o Domovinskom ratu. Kao učiteljica s početka priče koja očito ne zna da vojska sudjeluje u spašavanjima, potragama, pomaže u elementarnim nepogodama, prevozi bolesne, potrebite, gasi požare i tako dalje. Sve to uz svoju osnovnu zadaću. Baš sam bio ljut…”,
napisao je razočarani otac i hrvatski branitelj.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.