Pixabay

PUKOVNIK HV-A PISAO TRUMPU: ‘O, Bože… Kako bih volio da netko s vama popriča o Hrvatskoj’

Autor: S. Vučković

"Vi ćete razumjeti kada kažem da sam ja odlikovani visoki časnik i veteran i kako niti ja niti moji suborci, politički ne značimo ništa u zemlji od 4 500 000 stanovnika i kako su nas liberali smjestili u ladicu „zanemari“, kaže pukovnik u svom pismu.

Umirovljeni pukovnik HV-a, Željko Petko, potaknut izvješćem State Departmenta svoje je pismo odaslao na nekoliko američkih adresa, uključujući i onu Bijele kuće, samog predsjednika Trumpa te Senata. Evo što im je imao za reći:

“Poštovani Predsjedniče Trump,

Prateći predsjedničke izbore u USA vrlo pozorno, duboko ste me impresionirali pobjedom i doživio sam je kao da je u pitanju moja vlastita. Na neki osobit način Vaša pobjeda to i jest. Kako sam navikao da me političari lažu i obmanjuju, nisam bio siguran da ćete ispunjavati obećanja iz kampanje, ali Vi ste pokazali suprotno i zbog toga Vam čestitam.

Razlog zbog kojeg Vam pišem je izvješće State Departmenta o stanju ljudskih prava u RH za 2016. g. To je izvješće koje može biti školski primjer liberalno-globalističke agende i prepuno je krivih predpostavki, lažnih navoda i političke pristranosti. Napravljeno je na tako George Soros-evski način, da bi moglo poslužiti kao primjer kako njegov utjecaj može „ocrniti“ čitav jedan narod. Ovdje ne želim govoriti o američkoj vanjskoj politici u ovom ili bilo kojem drugom slučaju, ali namjera mi je skrenuti Vam pozornost da je u sastavljanju ovog izvješća veliku ulogu imao pritisak ljeve/liberalne političke opcije u RH, ljevičarskih/liberalno-globalističkih main-stream medija i lijevih/liberalno-globalističkih nevladinih udruga financiranih od Sorosa i njegovog Open Society foundation-a. Isto tako nije pomogla činjenica da je američka Ambasadorica Julieta Valls Noyes osoba postavljena u vrijeme g.Obame. Još jednom, izvješće ne predstavlja stvarno stanje, osim u dijelu gdje se spominje korupcija i nepotizam, a što je uostalom upravo ostavština bivših socijalista, i dizajnirano je s određenom namjerom. Ovo kazavši, ne mogu ne spomenuti medije u RH kojima je bila i još uvijek jest zadaća Vas osobno prikazati u potpuno drugačijem svijetlu nego Vi to jeste i šutnja američkog veleposlanstva na tu temu. Ipak, Vi ste Predsjednik i zadaća US diplomacije bi trebala biti i zaštita institucije Predsjednika od krivih interpretacija medija.

Hrvatska je zemlja koja je bila „pod čizmom“ komunista/socijalista poslije ll sv. rata i zemlja koja je odbacila lance socijalizma kroz nametnuti rat. Rat koji nismo htjeli, rat u kojemu smo pobijedili. Stigla je demokracija i mislili smo da će izgradnja društva biti daleko lakša zadaća od ratne. Bože, koliko smo samo pogriješili.

Bivši komunisti su počeli sebe nazivati socijal-demokratima i samo nastavili sa onim što im ide najbolje, a to je: kroz korupciju, nepotizam, kulturu, medije i obrazovanje i dalje širiti nakaradnu, a sada prepoznatu, neoliberalno-globalističku politiku. Nakon što smo pobijedili u ratu nismo se riješili ovih manipulatora niti smo ih politički kaznili za desetljeća izgubljena pod njihovom upravom već se dogodilo upravo obrnuto! Pokazalo se da su duboko ukorijenjeni u tkivo društva, a da bi stvar bila gora, „uveli“ su nam Sorosa još 1993. A Vi gospodine najbolje znate o čemu govorim kada spominjem Sorosa. Sada je Hrvatska članica EU, organizacije koja će se neminovno urušiti ne zato jer je to loša ideja već jednostavno zato jer je vode liberalno-globalistički idioti. U EU su nas usisali, naši domaći liberali pomogli gurnuti nas i sad nam nameću zakone i pravila koja su kontra svake logike i samo su izgleda dizajnirana kako bi se lakše sprovela u djelo Agenda21 UN-a.

O Bože kako bih volio da netko sjedne s Vama i popriča o Hrvatskoj i njenoj ulozi u vrtlogu povijesti koju još uvijek igra. U stvari, ovo bi bio drugi razlog zbog kojeg Vam pišem. Oduvijek se Hrvatsku „nabijalo nogom“ kao konzervu i već predugo nam je oduzeto pravo biti ponosnima na to što jesmo i jednostavno nisam našao razloga pisati hrvatskoj diplomaciji u USA na ovu temu jer su pijuni liberalne politike, postavljeni od bivših komunista/socijalista. Temu zaštite nacionalnih interesa. Ne može se od takovih očekivati da stanu u zaštitu vrijednosti za koje se zalažete Vi i za koje smo ginuli mi. Ujedno, izgleda da oni uopće ne razumiju globalnu političku scenu.

Vi ćete razumjeti kada kažem da sam ja odlikovani visoki časnik i veteran i kako niti ja niti moji suborci, politički ne značimo ništa u zemlji od 4 500 000 stanovnika i kako su nas liberali smjestili u ladicu „zanemari“. Ja i moji suborci borili smo se s vjerom u srcima i ljubavlju prema obitelji i domovini i može nas se nazvati konzervativnima. Danas nas liberali nazivaju fašistima, nacistima, rasistima, mrziteljima, sirovinama i svim ostalim pridjevima kojima su i Vas i još Vas uvijek časte, vaši liberali. Vi ste od početka znali tko su Vam neprijatelji, a ja Vam kažem da su nam isti.

Sada, kada ste okrenuli globalnu političku scenu naglavačke, vidim nadu za Hrvatsku. Zemlju koja je na prvoj crti obrane kršćanstva a što bi Vama trebalo biti na pameti kada razmišljate što učiniti u ovom dijelu svemira. Do sada je bio običaj da jaki u „malim“ zemljama postaljaju slabašne i neiskusne diplomate, a to morate priznati, nije baš inteligentno. Mi možda jesmo mali i nema nas puno, ali mnoga carstva su došla i otišla, a mi smo još uvijek tu i tako mi Boga, ne idemo nigdje. A kada je potrebno, znamo se iskazati i to mi, narod, a ne ekipa koja nas predstavlja i koje moramo trpiti. S tim na umu savjetujem Vam da se potrudite izabrati pravu osobu koja zna što radi, a koju imate namjeru uputiti u ove krajeve.

Dragi g. Predsjedniče Trump, sigurno ste osjetili nadu koja se širi svijetom nakon Vaše pobjede i zapravo, ovo pismo je izraz te nade i samo se mogu nadati da će „konzervativna revolucija“ stići i do Hrvatske i da ćemo moći pokazati da se dobro i pravedno društvo može izgraditi na temeljima konzervatizma.

Neka Bog blagoslovi Vas i Vašu obitelj,

Pukovnik Željko Petko

Autor: S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.