Ured Predsjednice RH

Predsjednica primila izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Autor: dnevno.hr

U povodu Dana antifašističke borbe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Zahvalivši na prijamu, izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca upoznalo je Predsjednicu Republike s radom SABA RH, izrazivši očekivanje za većom potporom državnih institucija.

Ujedno je izrazilo svoje nezadovoljstvo revizionističkim tendencijama u hrvatskom društvu vezanim za antifašističku borbu. Smatraju da je uzrok tomu, uz ostalo, u činjenici što su mladi naraštaji premalo upoznati s povijesnim karakterom i značenjem antifašističke borbe, izrazivši očekivanje da će u predstojećoj obrazovnoj reformi u udžbenicima biti više sadržaja o tom razdoblju hrvatske povijesti.

Predsjednica Republike ponovila je svoju ocjenu da treba što više umanjiti podjele oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti. Isto tako, izrazila je uvjerenje kako je besmisleno stvaranje umjetnih sukoba između onih koji su “za” antifašistički borbu i onih koji su “za” Domovinski rat, jer jedno s drugim nije u suprotnosti te izrazila nadu kako će i Domovinski rat naći više prostora u školskim udžbenicima.

Prijamu je nazočio i međimurski župan Matija Posavec, koji će biti izaslanik Predsjednice na predstojećem obilježavanju Dana antifašističke borbe 22. lipnja u Brezovici.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.