POZNATO SVE O PROSLAVI OLUJE U KNINU! MILANOVIĆA NEMA NA POPISU GOVORNIKA!

Autor: I.Galešić

Otkrit će se spomenik tuđmanu, posvetiti nova kninska crkva, jest če se vojnički grah...

U srijedu, 5. kolovoza, svečano obilježavanje 20 obljetnice Oluje u Kninu započet će već u 6 sati ujutro, puštanjem dvije tisuće golubova. Golubovi iz Knina, Letom slobode uputit će se prema Vukovaru. Istodobno će u Vukovaru pustiti golubove prema Kninu. Dan ranije, u utorak u 18 sati šibensko-kninski biskup mons. Ante Ivas posvetit će novu kninsku crkvu Velikog krsnog zavjeta.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac zajedno s Matom Ostovićem, predsjednikom Organizacijskog odbora i zamjenikom Slavenom Ivićem dva dana prije velike proslave, otkrila je ove detalje.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, 5. kolovoza u 8.45 bit će otvoren Muzej Oluja. Rimac je pozvala sve građane da što ranije dođu na kninsku tvrđavu. Svečani trenutak, intoniranje hrvatske himne i podizanje stijega najavljeno je za 9 sati i 13 minuta. Nakon toga uslijedit će dugoočekivani trenutaka – otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu. Spomenik će otkriti predsjednica Kolinda Grabar Kitarovići i sinovi prvog hrvatskog predsjednika Stjepan i Miroslav.
Potom slijedi prelet migova i program akrobatske grupe Krila Oluje.

Potom će se svi sudionici sa zastavama, u mimohodu uputiti prema crkvi Velikog krsnop zavjeta gdje će u 11 sati biti održana Sveta misa za domovinu. Predvodit će je kardinal josip bozanić.

Nakon mise, na Trgu Ante Starčevića predsjednica će u 12,50 primiti prijavak i započinje ceremonija polaganja vijenaca. Polagat će ih svi oni koji to budu željeli. Iza zadnjeg vijenca čita se odrješenje , a onda slijede prigodni govori, obznanila je Rimac, a prenosi Večernji list.

Kao govornike najavila je predsjednicu, predstavnike branitelja i sebe, ali ne i premijera. Gorak okus od prošlogodišnje proslave čini se nije splasnuo.

U 14 sati bit će svečani ručak s građanima. Jest će se vojnički grah.

U 17 sati najavljen je moto defile koji stiže iz Čavoglava, a proći će glavnom ulicom.




U 21 sat kreće veliki koncert. Nastupaju Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost Slavonske lole, Đuka Čajić, Hrid Matić….

Očekuje se do sada neviđena gužva. Prijavljen je dolazak 145 autobusa, a Knin je spreman za dolazak 100.000 ljudi, poručila je Rimac.




Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.