Braniteljski portal

OVO SMO MU DUŽNI: Kako je država ‘zakucala’ uredniku Braniteljskog portala

Autor: S.V./Luka Krkoč

Mladenu Miloševiću su zakucali, i ne samo to,nego su ga ekspresno i osudili, i ne samo to, nego je i kao bolestan čovjek, hrvatski branitelj ekspresno poslan na izdržavanje kazne... i ne samo to nego se nastavio i progon njegove obitelji koja je ostala sa njim

O sudbini hrvatskog branitelj i urednika Braniteljskog portala Mladena Miloševića, šira je javnost slabo upoznata. Da se pravda ispravi, a istina dozna, pobrinuo se autor kolumne Luka Krkoč, a koju je objavio Braniteljski portal:

“Teško mi se ne osvrnuti na jednu nepravdu koja se upravo odigrava u našem društvu.

Hrvatska je vjerojatno vodeća zemlja po broju nevladinih civilnih udruga, sve su one „neophodne“ za funkcioniranje ove države i velika većina njih osim svjetonazora ima još jednu zajedničku misiju a to je traženje nepostojećih ustaša po našoj zemlji.

Ta histerija na razini one sa pokemonima zaista je već poprimila karikaturalne razmjere pa je u nemogućnosti da se nađe original, ustaša postao etiketa koju dobije svatko tko se ne slaže s njihovim svjetonazorom.

No to nije tema ove kolumne.

Tema je izdašno financiranje i odnos naše države takvim udrugama, koje često uz „ustaše“ prozivaju i uhljebe  pritom uvijek zaboravljajući pogledati u ogledalo (gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? – Matej evanđelje ).

Da li je Hrvatska sa svim tim udrugama bolje mjesto za život,ispunjavaju li oni svoju funkciju ili su samo plaćeni da ne rade nemir u državi, procijenite sami.




Ja bih se osvrnuo na jednu drugu udrugu (UHBL-PTSP-Tvrđava Knin) i na jednog slobodno to mogu reći, mog prijatelja Mladena Miloševića, hrvatskog branitelja koji je kroz tu braniteljsku udrugu tolikim ljudima pomogao (bez obzira bili branitelji ili ne,bez obzira na vjeru i nacionalnost) te kroz Udrugu i Braniteljski portal pronosio istinu o našoj nedavnoj, a i onoj daljoj povijesti.

Pored svih dokazanih afera od HAVC-a pa do financiranja pupavčevih NOVOSTI koji govorom mržnje (jer nisam dovoljno „sofisticiran i obrazovan“ da u njihovom radu prepoznam satiru) nikad nitko nije odgovarao niti za jednu jedinu lipu i mnogi takvi njima slični kojima nikad niti inspekcija nije zakucala na vrata.

No Mladenu Miloševiću su zakucali, i ne samo to,nego su ga ekspresno i osudili, i ne samo to, nego je i kao bolestan čovjek, hrvatski branitelj ekspresno poslan na izdržavanje kazne…i ne samo to nego se nastavio i progon njegove obitelji koja je ostala sa njim.




I taj čovjek danas slomljen bolesti,izdajom i razočaran u mnogo toga, još uvijek ima jednaku iskru u očima kad mu spomenete bilo šta vezano za Hrvatsku, njegovu domovinu,onu iskru koju je imao kad je kao mlad čovjek uzeo pušku i iz rodnog Sinja otišao braniti našu domovinu…iskru koja živi u njegovom izranjavanom tijelu i još izranjavanijoj duši.

Većina vas koji sad čitate moj tekst znate bar za jedan primjer u kojem je Mladen pomogao nekom koga vi poznajete ili možda čak i vama samima, njegova djela nepomično i ponosno stoje i gledaju nas pravo u oči, poput spomenika Pobjede u Kninu na glavnom trgu, ta djela ostaju za povijest,možda neupisana na nekoj ploči ali upisana u sjećanje i srce svakog onog tko je ikada sreo Mladena i sa njim popio makar kavu. Možda je Mladen kriv i za to što je po mojim spoznajama punih šest godina sam se je borio da se podigne nacionalni “spomenik hrvatske pobjede Oluja 95” usred Knina za kojeg je upravo on dao ideju, i naziv kao i izgled spomenika? Možda je Mladen kriv i za to što su ga mnogi zbog spomenika prozivali i vrijeđali ga samo kako bi odustao? Možda je Mladen kriv i za veliki broj inicijativa koje su se javno radile u organizaciji Braniteljskog portala iza kojeg je stao baš Mladen za tada zatočene hrvatske generale Gotovinu i Markača, na kojima je nazočila i moja malenkost? Tada nas je bilo jako malo. Možda je Mladen i za to kriv, što je bio na strani istine i kako je on uvijek volio govoriti; naše Hrvatske Države koju moramo ljubomorno čuvati upravo od unutrašnjih mrzitelja svega što je hrvatsko? Možda je Mladen kriv i za otkriven teški kriminal u HVC-u koji se sad gura pod tepih? Možda je Mladen kriv što je transparentno i javno objavljivao svaku održanu godišnju skupštinu Udruge kojoj je bio predsjednik? I tako u nedogled…

I još ću nešto reći, nikada mi  nije dao da pišem o ovom, rekao mi je „pusti, ima važnijih tema“ ali naprosto smatram da mu ovaj tekst svi mi koji ga poznajemo dugujemo.

Gotovo cijela „urbana“ Hrvatska je naricala nad sudbinom jednog Hribara kojem su dokazane velike nepravilnosti u baratanju financijama, baratanju našim novcem, ta Hrvatska čak je bila do te mjere bezobrazna da je rekla „pa ne može se uspješno voditi neka udruga,institucija ako se baš za svaki račun mora paziti“…ja se samo moram zapitati kad je tako,zašto se sve to nije primjenilo i na slučaj Mladena Miloševića ?

Da li možda zbog toga što je vratio ex Predsjedniku Josipoviću Povelju RH kojom je odlikovao Braniteljski portal za pronošenje istine o domovinskom ratu jer je istu tu Povelju dobila još jedna, ali dobro plaćena i nikad dovedena u pitanje Vesna Teršelić sa svojom Documentom za svoje iznošenje „istine o domovinskom ratu“…a složit ćete se Braniteljski portal i svi ljudi koji stoje iza njega i koje on predstavlja ne spada u isti koš sa Documentom…on je tu Povelju mrziteljima hrvatske vratio u ime svih nas !

Da li se uopće može usporediti čovjek koji u tišini svog doma,nakon izdržane kazne koju je u tišini časno izdržao iako teško bolestan bez bilo kakvog popusta i koji nepravdu koja mu se desila nosi na svojoj duši bez da o njoj govori niti svojim najbližima za razliku od jednog Hrvoja Hribara koji je pobjegao iz hrvatske plakati nad svojom sudbinom u Beograd….naravno pogađate za sve optužujući opet one imaginarne „ustaše“ sa početka priče i naravno optužujući hrvatske institucije koje su otkrile kteški kriminal u HVC-u kojemu je Hribar bio upravitelj.

Evo neka nam ovo bude tema svima za razmišljanje preko vikenda.

Neka Vas sve čuva dragi Bog.

Napisao Luka Krkoč

Autor:S.V./Luka Krkoč
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.