Facebook

OSUDILI ‘MUNGOSA’ NA ZATVORSKU KAZNU! ‘Hrvatska je za mene umrla…’

Autor: Snježana Vučković

Ivica Glavota (56), Ilija Vučemilović Šimunović (49) i Stipo Renić(52) na sudu su se pokušal obraniti riječima kako su incident sa policijom, koji se na Trgu sv. Marka dogodio 29. svibnja 2015., zapravo pokušali smiriti i riješiti.

No, sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Marijan Bertalanič – nije im povjerovao pa su ova trojica hrvatskih branitelja osuđena na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Vučemilović je na suđenju tvrdio kako je smirivao situaciju te da se to može vidjeti na snimci:

“Čuje se i vidi kako vičem “ne dirajte policiju”, te kako odvlačim prosvjednike i sprječavam njihov kontakt s policajcem. Moja je savjest čista i ponovno bih jednako postupio. Jedini moj kontakt s policajcem bio je kad ga je netko od prosvjednika povukao s leđa, a ja sam ga primio za prsluk da ne padne”,  izjavio je Ilija Vučemilović.

No, sud je rekao svoje a ovaj hrvatski branitelj, bivši pripadnik “Mungosa”, nije najbolje prihvatio presudu:

“Duže vrijeme umire moja Hrvatska, a danas je i definitivno za mene umrla… Dragi moji, tko može bježite što dalje čim prije. Žali Bože svake prolivene kapi krvi za jadnu zemlju napaćenu koju su u potpunosti preuzeli oni protiv kojih je svaki istinski mali obični domoljub, Hrvat krenuo u rušenje tih i takvog poretka. Ali Bogu dragom, fala za Domovinu, pa makar i njihovu…”, objavio je Ilija Vučemilović.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.