Dusko Jaramaz/PIXSELL

OŠTRA REAKCIJA BRANITELJA: Što će nam Vlada s Pupovcem?

Autor: M.B.

''Ne, neće nama razni pupovci soliti pamet. Što će ti i takvi u hrvatskoj Vladi? Ako se Vlada RH ne može sastaviti bez Pupovca onda je i ne treba!'', napisao je Pavković.

”Mediji ovih dana javljaju „tužnu“ vijest: Pupovac ne želi Hasanbegovića u Vladi Republike Hrvatske! Ovaj Srbin po zanimanju je upozorio da u slučaju njihova ulaska u Vladu u njoj ne može biti mjesta za bivšeg ministra kulture! Bože, pomozi!

Neuništivi potpredsjednik SDSS-a, na čijem je čelu srpski četnik dr. Vojislav Stanimirović, koji se nikako ne može pomiriti da Grad Vukovar nije srpski, baš kao ni da su srpski i ini agresori izgubili hrvatski obrambeni Domovinski rat, ima legitimno pravo isticati svoje političke zahtjeve, ali ovo nije ništa drugo nego čista provokacija, tim više što je dr. Zlatko Hasanbegović jedan od najpopularnijih i najobrazovanijih hrvatskih političara.

Tko je Pupovac da svako malo može pljuvati i bljuvati po svemu što hrvatski diše? Taj i takav politički kameleon prvi put je završio u Hrvatskom saboru 1995. kao zastupnik Akcije socijaldemokrata Hrvatske, da bi kasnije prešao u Samostalnu demokratsku srpsku stranku Vojislava Stanimirovića. Predsjednik je i udruge zvane Srpsko narodno vijeće, koja među ostalim usred Zagreba objavljuje i četnički tjednik – Novosti, kojeg plaćaju, a tko drugi nego – Hrvati!
Zahvaljujući biranju saborskih zastupnika po nekakvoj tzv. listi nacionalnoj manjina, kakvu primjerice Hrvati u Srbiji nikada nisu imali niti će imati, Pupovac može mirno spavati.
Što bi bilo da jedan Hrvat u Beogradu izjavi da u njihovu parlamentu ne želi Nikolića, Dačića, Vučića, Šešelja, Lazanskog i ostale pomozbog junake, jel bi taj mogao bez policijske pratnje šetati glavnim gradom susjedne države?

Ne, neće nama razni pupovci soliti pamet. Što će ti i takvi u hrvatskoj Vladi? Ako se Vlada RH ne može sastaviti bez Pupovca onda je i ne treba!
Bila bi druga stvar da Srbin po zanimanju pomaže svojim sugrađanima, koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu. Ali on sve čini da neprestano unosi mržnju i svađu, kako među Srbe i Hrvate, tako i Srbe i Srbe, sve po onoj – zavadi pa vladaj!

Oni koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, (a među njima je bio i jedan dio Srba), valjda se okreću u grobu što SDSS, najjača srpska politička stranka, ima sjedište u Vukovaru, gradu kojeg su srpski četnici sravnali sa zemljom i kojeg još uvijek na žalost jedan dobar dio tamošnjih Srba ne priznaje kao hrvatski grad.
Nu, i pored svega toga, jedan Pupovac bi i dalje „sastavljao“ hrvatsku Vladu i iz nje izbacivao one koji, za razliku od njega, vole – Hrvatsku.
Gdje toga ima?”, stoji u pismu predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladena Pavkovića.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.