Facebook/Damir Markuš

OPTUŽENOM HOSOVCU PODRŠKA IZ CIJELOG SVIJETA! MARKUŠ: ‘Rat nije gotov, jedva čekam sud’

Autor: Snježana Vučković

"Hvala na reakcijama iz Argentine, Australije, Njemačke, Kanade, Švicarske itd. Zaista sam sretan kad vidim da nismo sami, mi HOS-ovci...", riječi su Damira Markuša.

 

Veliko braniteljsko ima Damir Markuš kojem je stigla policijska prijava zbog javnog korištenja “zabranjenih simbola” poput ZDS i prvog bijelog polja na hrvatskom grbu, jedva čeka sud i uopće ga ne pokušava izbjeći. Tamo će imati priliku upitati zakonodavce, zašto su statutom ozakonili i odobrili HOS – ova obilježja, a potom krenuli kažnjavanjima te jednom zauvijek izvesti na čistac – jesu li ovi simboli zabranjeni ili ne..

– Polako se klupko odmotava. Ponavljam, jedva čekam sud. Štovatelji crvene zločinačke petokrake koja je ubijala, rušila po Hrvatskoj i sve najgore što se moglo radila, je njima vrlo draga. Oni optužuju hrvatske branitelje, Hasanbegovića, ali ne i one koji su na tisuće i tisuće ljudi pobili po raznim stratištima bez suđenja. Vrijeme je za kontru. – riječi su Damira Markuša, vukovarskog branitelja, pripadnika HOS-a i autora popularne knjige “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca.

– Zahvaljujem se braći po oružju Miri Bulj i Stevi Culeju koji su odmah reagirali na moju prijavu koju sam dobio. Hvala im, a još jednom hvala svima na reakciji, od Argentine, Australije, Njemačke, Kanade, Švicarske itd. Zaista sam sretan kad vidim da nismo sami, mi hosovci. Jer i u ratu smo bili zajedno, sad nam to treba svima nama i u miru. RAT NIJE GOTOV, SAMO SE DRUGAČIJE VODI – zahvalio je Markuš preko svog Facebook profila.

Podsjetimo, u znak podrške ovom branitelju, mnogi korisnici društvenih mreže promijenili su svoju profilnu fotografiju i stavili grb HOS-a.

Autor: Snježana Vučković