Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Odvjetnica Ivane Čude: ‘Nema dokaza da je Ivana ubila sestričnu’

Autor: dnevno.hr

Odvjetnica Ivane Čude potvrdila je kako njezina braniteljica ima psihičkih problema, te dodala kako će obranu temeljiti na nedostatku dokaza da je Ivana počinila zločin

Karlovčanka Vlasta Jurašin, koja je po službenoj dužnosti postala odvjetnica Ivane Čude, osumnjičene za ubojstvo 14-godišnje Sare Čirjak, smatra da nema konkretnih dokaza da je Ivana ubila svoju sestričnu, piše Slobodna Dalmacija.

U ponedjeljak je pisala žalbu na rješenje suca istrage Ivana Perkovića, u kojem je istaknula kako smatra da Ivana ne zaslužuje zatvor.

“Obavila sam uvid u spis te smatram da sumnja da je ona počinila to kazneno djelo nije opravdana. U ovom trenutku Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu nema nijedan materijalni trag koji bi osumnjičenu povezivao s tim kaznenim djelom, kao što nemaju ni predmet izvršenja kaznenog djela. Sumnju temelje samo na tome što je ona nestala, odnosno otišla neposredno nakon tog događaja”, rekla je Jurašin za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, Tužiteljstvo smatra da je Ivana Čude ušla toga jutra u Sarinu sobu te je oštrim predmetom dvaput ubola u predjelu prsa, a potom otišla s imanja. Pojavila se 24 sata kasnije u Zatonu Obrovačkom gdje živi.

Članovi Ivanine obitelji dijete su našli na tlu u ležećem položaju, u krvi i bez svijesti. Sat poslije preminula je u vozilu Hitne medicinske službe na putu do bolnice. Obitelj ne može pojmiti što se dogodilo, a smatraju kako je Ivana to učinila jer ima psihičkih problema.

“U kontaktu sam s njima, oni ne znaju što se dogodilo, svi su u velikom šoku. Radilo se o jednoj velikoj obitelji koja je bila iznimno složna”, dodala je Jurašin.

Potvrđuje kako njezina braniteljica ima psihičkih problema, te dodaje kako će obranu temeljiti na nedostatku dokaza da je Ivana počinila zločin.




Ivana Čude odšutjela je na ključna pitanja koja su joj postavili istražitelji, pa tako i na ono je li ubila Saru.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.