Facebook

ODLAZAK DJEČAKA – RATNIKA: Umro je Lonac… Braniteljski svijet zavijen u crno (VIDEO)

Autor: Snježana Vučković

Lonac je, kako su ga od milja zvali, iznenada preminuo pod zasad nerazjašnjenim okolnostima... Bio je jedan od najmlađih dragovoljaca koji se postrojbama HOS-a priključio u svojoj 15 - toj godini

Jutrošnja zagrebačka magla kao da je dala naslutiti kobnu vijest koja je duboko potresla prijatelje i suborce Ive Lončarevića.

Lonac je, kako su ga od milja zvali, iznenada preminuo pod zasad nerazjašnjenim okolnostima… Poznato je samo da se nakon posla sa kolegama zabavio, nakon čega je zaspao u automobilu u kojem je i pronađen mrtav.

Facebook
Facebook

Smrt hrvatskih branitelja, na žalost, postala je crna svakodnevnica, no Ivo Lončarević bio je jedan od najmlađih dragovoljaca koji se postrojbama HOS-a priključio u svojoj 15 – toj godini. Evo što je kazao o sebi u emisiji “Izvidnik”:

– Rođen sam 29.12.1975. godine. HOS-u sam se priključio kao 15-godišnjak i naravno – lagao sam o svojim godinama.Odradio sam dio posla u Lici i tada smo trebali smo krenuti za Vukovar, no, nažalost, palo je Saborsko i nas 50 smo krenuli u tom smjeru….

U istoj emisiji doznalo se i kako je Lonac preživio teško ranjavanje, doznali smo o njegovoj borbi za ostvarivanje svojih prava kao maloljetnog branitelja te da mu je osnovna mirovina bila u visini – 87 kuna.

Ivo Lončarević – Lonac zbog svojih je stavova bio miljenik braniteljskog svijeta. Datum i mjesto njegova pokopa još se ne zna, no o tome ćemo svakako naknadno izvijestiti.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.