Igor Kralj/PIXSELL

NEČUVEN UDAR NA MARKUŠEVU OBITELJ: ‘Tužit ću HOP portal zbog klevetanja moje supruge i mene!’

Autor: Snježana Vučković

HOP portal je objavio skandalozan članak prepun laži i objeda i to na račun, ne samo Markuša, nego i njegove potpuno nedužne supruge.

Damir Markuš hrvatski je branitelj koji uživa ugled većine onih koji znaju za njegove podvige, kako u ratu, tako i u miru.

Ovaj izuzetno angažirani pripadnik HOS postrojbe koji je svoja iskustva s vukovarskog Sajmišta pretočio u vrlo traženu knjigu, samoinicijativno je učinio sve da se njegovi poginuli suborci ne zaborave, pa su tako, zahvaljujući njegovoj upornosti, po Hrvatskoj počele nicati spomen ploče s grbom HOS-a.

Osim brige za hrvatske branitelje (čak neovisno o brigadi kojoj su pripadali) Markuš se nerijetko uključi u dobrotvorne akcije svakome kome je pomoć potrebna. Tako je bio jedan od prvih koji je bio pri ruci obitelji Veljka Marića, a koji zbog Markuševog angažmana nisu u ničemu oskudijevali.

No, Damir Markuš ipak nekome smeta…

HOP portal je objavio skandalozan članak prepun laži i objeda i to na račun, ne samo Markuša, nego i njegove potpuno nedužne supruge. U tekstu se navodi kako je u Zadru privedeno šest osoba osumnjičenih za prijevaru i iznudu. Kao jedno od ključnih imena navodi se izvjesna Maca Markuš “žena Damira Markuša, HOS-ovca poznatog kao “batina i Bog” za sve u udruzi HOS, od činjenice tko će nositi majice udruge, pa do njegovih predavanja o svim zaslugama u HOS-u. Zapovjednici HOS-a u Vukovaru ne mogu smisliti Damira, a mnogi hosovci ga optužuju da je preuzeo zasluge sebi za njihovo bojovanje. Tiskane knjige i okolna predavanja na temu HOS-a navodno je financirao u dogovoru s HDZ-om, koje provodi Damir Markuš. On je i u predsjedničinom savjetu i odboru za branitelje”, navodi se članku u kojem niti jedan navod nije točan osim onog da je Markuš pripadnik HOS-a.

Markuš je, jasno, odlučio reagirati:

– Moja žena se zove Ksenija, ovo nije moja žena, a po dosta toga napisanom, vidljivo je čije je to maslo. E pa, vidimo se na sudu. Niti sam član odbora kod predsjednice, a niti moja žena. Samo je jedan savjetnik Ante Deur, to svi znaju. A ovo šta piše o HOS-u i meni, sve mi je jasno. HDZ mi financira knjigu, ma milina… I to će morati dokazati na sudu, jedva čekam – riječi su Damira Markuša.




On je dodao i kako je sasvim bjelodano da je riječ o napadu na njega, jer je dio teksta koji govori o njemu i njegovim aktivnostima posebno naglašen debelo tiskanim slovima. Također smatra kako je vijest o uhićenjima ovom portalu potpuno nevažna, no kako je iskorištena za blaćenje njegovog djelovanja.

Također, ne isključuje mogućnost da je riječ o “naručenom tekstu”.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.