MORH: Raspisan javni natječaj za prijam u kadetsku službu

Autor: Hina

Kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete

Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za prijam u kadetsku službu te se u idućoj akademskoj godini na preddiplomske sveučilišne studije Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja ukupno prima do 110, a na studij Aeronautike do 20 kandidata.

Na studij Vojnog inženjerstva u akademskoj godini 2018./2019. prima se do 70 kandidata/kandidatkinja te na studij Vojnog vođenja i upravljanja njih do 40, a rok za podnošenje prijava je 11. svibnja.

U slučaju nepopunjenosti slobodnih mjesta na pojedinom studijskom programu nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku, otvorena je mogućnost prijave kandidata za rujanski razredbeni rok, a broj slobodnih mjesta za taj rok bit će objavljen na internetskim stranicama MORH-a.

Na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeronautike – vojni pilot (3+2) prima se do 20 kandidata/kandidatkinja na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a rok za podnošenje prijava je 16. travnja.

Nakon završenog preddiplomskog studija kadeti i kadetkinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima, navodi MORH.

U odabirnom postupku kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i pripremnom kampu.

Natječaj je raspisan temeljem Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službu i kadetsku službu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.