Dalibor Urukalovic/PIXSELL

MINISTARSTVO BRANITELJA O PRESUDI: Priroda zločina Vojislava Šešelja je zastrašujuća

Autor: Snježana Vučković

Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćenjem se osvrnulo o odluci haškog suda, a vezano za ratnog zločinca Vojislava Šešelja:

“Iako je presudom Žalbenog vijeća Mehanizma za međunarodne kaznene sudove Vojislav Šešelj osuđen i potvrđena odgovornost i njegova krivnja, Ministarstvo hrvatskih branitelja smatra kako je kazna zatvora u trajanju od deset godina neprimjerena u odnosu na zastrašujuću prirodu i iskazanu okrutnost samih zločina te posljedica do kojih su oni doveli.
Upravo su hrvatski branitelji i stradalnici iz Domovinskog rata živi svjedoci počinjenih zlodjela.
Kao Ministarstvo nadležno za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, posebice suosjećamo s obiteljima žrtava kojima su ovi zločini nanijeli iznimne patnje. I dalje ćemo ulagati sve napore u iznalaženju oblika potpore na dobrobit populacije za koju brinemo te njegovati i čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata.”

Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.