Zarko Basic/PIXSELL

MINISTAR MEDVED RUŠI PREDRASUDE: ‘Od 400.000 živih branitelja, njih 202.000 je u radnom odnosu’

Autor: Snježana Vučković

"Moram napomenuti da od 400 tisuća živih branitelja njih oko 202 tisuće radi, u radnom je odnosu i doprinosi ovoj državi. Mi ćemo se fokusirati najviše na one koji su u potrebi", izjavio je ministar

Da je hrvatska javnost kao i društvo u cjelini sklono vjerovati predrasudama i živjeti u zabludi, potvrdio je ministar branitelja Tomo Medved:

– Novi Zakon o hrvatskim branitelja iznimno je zahtjevan i trenutno je na usuglašavanju s ostalim ministarstvima. Posebno ćemo se usredotočiti na oko 82 tisuće najranijivijih iz te skupine. Moram napomenuti da od 400 tisuća živih branitelja njih oko 202 tisuće radi, u radnom je odnosu i doprinosi ovoj državi. Mi ćemo se fokusirati najviše na one koji su u potrebi”, izjavio je ministar Medved prilikom potpisivanja sporazuma između Hrvatske lutrije i Fonda za stipendiranje branitelja iz Domovinskog rata i njihove djece.

Suradnja je vezana uz novu igru Pobjednički b(r)oj, a dio prihoda od igre, izdvaja se za školovanje djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djece zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida, dragovoljaca i djece dragovoljaca iz Domovinskog rata. Hrvatska Lutrija osigurat će minimalno 50.000,00 kuna odnosno i više, ovisno o prodaji.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.