Facebook

MARKUŠ I PLAVŠIĆ GOSTOVALI U 70 GRADOVA: Zadre, Vodice, Knin, jeste li spremni na dolazak ovih branitelja?

Autor: Snježana Vučković

Predstava je do sada izvedena u sedamdeset gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Hrvatskoj i svijetu. Evo popisa gradova u koje dolaze...

Bitka za Vukovar – kako smo obranili grad i Hrvatsku je prva hrvatska edukativna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u sedamdeset gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Hrvatskoj i svijetu. U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara.

Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni folklorni sastavi te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i zajedništvo Hrvatskog naroda.

U predstavi sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnog folklornog sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje jer na takav način predstavu oplemenjujemo hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama.

Evo popisa gradova i datuma u kojima će predstava biti prikazana:

Kučičima (Omiš) 05. studenog s početkom u 18 sati

Kostanju (Omiš) 06. studenog s početkom u 19 sati

Drnišu 07. studenog s početkom u 18 sati

Kninu 08. studenog s početkom u 18 sati

Zagrebu (Europski dom) 14. studenog s početkom u 18 sati

Velikoj Ludini 15. studenog s početkom u 18 sati

Novskoj 16. studenog s početkom u 18 sati

Belišću 17. studenog s početkom u 19 sati

Zadru 21. studenog s početkom u 18 sati

Gradu Pagu 22. studenog s početkom u 18 sati

Vodicama 23. studenog s početkom u 18 sati

Siraču 25. studenog s početkom u 18 sati

 

 

Autor: Snježana Vučković