Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MAKS SLAVIČEK: Nije lako Hrvat biti, klanjat se Bogu a ne drugu Titi…

Autor: Mario Maks Slaviček

Ostaju nam obećanja „Crvenih“ i njihovih satelita koji se imaju hrabrosti nazvati Narodnom Koalicijom, a samo nešto prije koju godinu su taj narod koji je stvorio državu nazvali sirotinjom, a Državu koju si je taj narod želio kroz stoljeća i na kraju svojom krvlju stvorio nazivaju slučajnom državom. Imamo i ove druge „Plave“ koji su nastali od crvenih, koji nam eto ovih dana sa malih ekrana, jumbo plakata i internetskih stanica poručuju kako su vjerodostojni?!?

Nije lako Hrvat biti, klanjat Bogu  a ne drugu Titi…

Puno sam puta kazivao a ponovit ću opet Od čega ste nastali zavisi od genetike, u što ćete se pretvoriti  zavisi od politike. Novi je izborni ciklus ili bolje rečeno predizborni  cirkus, hrpe obećanja sa svih strana. Sa strana koje su pred izbore i lijevo i desno i napre i nazad, po potrebi. No, što uistinu očekivati od onih koji nude promjene? Što uistinu možemo kao ljudi, kao žitelji hrvatske napose kao Hrvati uistinu očekivati od svih tih starih u novo ruho, nove plakate i nove izjave odjevenih,  profesionalnih političara? Bojim se ništa novoga, jer po njihovim programima živimo već više od 20 ljeta. A kako od tih njihovih programa i politika živimo mi Hrvati svi mi jako dobro osjetimo na vlastitoj koži, svakoga Božjeg dana..

Što mi uistinu možemo očekivati od silnih obećanja  o Reformama recimo. Nije li nakaradno i uvredljivo za svakog od nas kad Vam netko nudi i nameće Reforme onoga vlastitog  programa i politike što ih je obećao kao boljitak i  provodio u svojemu prošlom mandatu kad je bio u vlasti? Ne znači li to ako treba reformirati vlastiti program i vlastita obećnja   ni prvi puta nisu znali dobro odraditi stvari koje su Vam obećali?  Meni to upravo znači to, pokazuje mi kako  tim tzv. Novim Reformama vlastitih starih politika, programa i odluka skrivaju svoju nesposobnost i neuspješnost od prošli puta kad su bili u vlasti. I onda ti i takvi   u silnoj grabeži za vlašću i beneficijama koje ta  pozicija u politici donosi krenu sa lažima i obmanama. Koristeći medije koje plaćaju našim vlastitim novcem. Hej ljudi ! Mi plaćamo kako bi nas lagali, obmanjivali i opetovano prevarili služeći sei svojim retorikama od kojih nakon izbora nema  nikakve vajde običnom čovjeku…Ostanu mu samo prazna obećanja do nekih sljedećih izbora.

Ostaju nam obećanja „Crvenih“ i njihovih satelita koji se imaju hrabrosti nazvati Narodnom Koalicijom, a samo nešto prije koju godinu su taj narod koji je stvorio državu nazvali sirotinjom, a Državu koju si je taj narod  želio kroz stoljeća i na kraju svojom krvlju stvorio nazivaju slučajnom državom. Zvuče li Vama te izjave kao nešto ili netko tko voli i poštuje svoj narod kako bi se imao pravo nazvati Narodnim?  Imaju li pravo na čelu političkih stranaka i državnim poslima baviti se oni koji su kad je bilo potrebno izložiti vlastiti život kako bi država nastala i opstala  tu dužnost izbjegli, pobjegli i eskivirali? Imaju li pravo sa visine Vam zboriti i obećavati boljitak države i naroda oni koji su se oglušili o priziv savjesti i izbjegli državu i narod od agresije braniti?  Držim kako nemaju, no Vi ćete kao birači o tome odlučiti…

Imamo i ove druge „Plave“ koji su nastali od crvenih, koji nam eto ovih dana sa malih ekrana, jumbo plakata i internetskih stanica poručuju kako su vjerodostojni?!? Pitam se znaju li kreatori te kampanje koliku su oni tom reklamom laž izrekli. Vjerodostojni su u čemu? Vratiti ćete vjerodostojnost čemu? Snovima o švicarskoj koju ste 90-tih obećavali držeći jednu ruku na srcu a drugu u državnoj kasi zajedno sa svojim crvenim političkim „neprijateljima“? Vratit ćete vjerodostojnost seljaku koji zbog Vaših politika napušta tisućljetna ognjišta svojih predaka i gle čuda baš najviše i županijama gdje su „Plavi“ na vlasti. Vratit ćete vjerodostojnost radniku  koji zbog nameta koju izglasani  za vaših vlada i tvrtki koje su prodane ili propale jer  se je njima upravljalo po Vašim stranačkim programima. Ili ćete možda vratiti vjerodostojnost nama hrvatskim braniteljima  zaboravljajući i negirajući sve ono što smo učinili kako biste eto Vi  nakon Vaših otaca bez obzira na stranku i partiju bili isto što su Vam i preci bili….Profesionalni političari podobni za sve režime, bez obraza, časti i dosljednosti. I pitati ću Vas opet poštovani moji sunarodnjaci Hrvatice i Hrvati:  „Imaju li pravo na čelu političkih stranaka i državnim poslima baviti se oni koji su kad je bilo potrebno izložiti vlastiti život kako bi država nastala i opstala  tu dužnost izbjegli, pobjegli i eskivirali? Imaju li pravo sa visine Vam zboriti i obećavati boljitak države i naroda oni koji su se oglušili o priziv savjesti i izbjegli državu i narod od agresije braniti?  Držim kako nemaju, no Vi ćete kao birači o tome odlučiti…

Jeste li ikada uistinu i ozbiljno promišljali  kakva je politika Hrvatske i je li ona u svojoj biti Hrvatska politika? Kakvi su ti političari koji tu politiku osmišljavaju, razrađuju i provode? Radi li  ta politika i ti i takvi političari baš kao i te stranke u Vašem i Hrvatskom ponajboljem interesu ili ne? Je li politika u Hrvatskoj servis pojedinca i stranačke grupacije, stranačkih vojnika koji od nje i u nju uhljebljeni žive i blaguju kao povlaštena kasta  ili  je politika u hrvatskoj ono što bi uistinu morala i trebala  biti, skup mjera, radnji i postupaka za boljitak  hrvatske države i naroda? Svih onih radnji, mjera  i postupaka pred izbore obećane politike i tzv. programa, politike i programa  koje  koje bi trebale provoditi sve birokracije u korist i za interes prije svega Hrvatica i Hrvata ali i ostalih  žitelja Hrvatske?

Prije nego pođete na izborna mjesta Vi sami promislite i zaključite je li tomu tako… Valja uza sve narečeno znati kako birajući plave birate crvene, a birajući crvene birate plave jer su po odlukama, provođenju politike slični kao jaje jajetu. Eto HDZ-ovi su dužnosnici kazivali i kazuju kako su oni desni centar, a isto to na svojim internetskim stranicama tvrdi i SDP. Pametnom dosta.




Glasujte po vlastitoj savjesti i ja ću uz Božju pomoć po svojoj vlastitoj kako bi mi dalje ostala čista…

Blagoslovljeni, Bogu vjerni i za dom spremni  bili.

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda




ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

Autor:Mario Maks Slaviček
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.