Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

MAKS SLAVIČEK ima snažnu poruku za HDZ-ovce!

Autor: Mario Maks Slaviček

I zato mijenjajte se da bismo Vam dali glas, mijenjajte se u ZNA SE, a ne u ZA SE, mijenjajte se kako bi Vam državotvorni Hrvati mogli biti članstvom, birati Vas, mijenjajte se kako bi se kao nekad uzdali U vas i mogli u Hrvatskoj po hrvatskom živiti.

Opet nam sapunjaju dasku..za par mjeseci će zasigurno opet raspad sistema zbog Plenkovića unutar HDZ-a i eto problema…Za ime Božje Postavite nekoga tko nema komunističku pozadinu, nekoga kome tata nije bio sekretar i visoki dužnosnik službi sa tri slova za vrijeme Juge, ako imate takvih u tom HDZ-u, a znam da imate…Nekolicinu. Petoricu za koju mogu jamčiti…Samo oni nisu svi u Predsjedništvu stranke , nadam se kao to nije problem….Ili pak jest. Hoće li opet biti “Demokratski” izbor jedan čovjek , jedan glas, jedan kandidat ili? Športski rečeno dajte više malo “fair playa” u političku igru pa neka najbolji pobjedi.

Dosadašnjim ponašanjem izgubili ste iz svoga naziva Hrvatska Demokratska Zajednica pridjev Demokratska, a u posljednje vrijeme razvidno je i Zajednica…Bojim se, a vidljivo je po ponašanju postavljenih dužnosnika iz Vaših redova poput predsjednice Hrvatske da ponašanjem Vaših “funkcionera” lagano ali sigurno gubite i pridjev Hrvatska. Bili ste nacionalni ponos, bili ste nacionalna desnica protivnik komunizmu no u što ste danas? U što ste se to pretvorili? U interesnu skupinu kojoj je fotelja važnija od Domovine, u koju su se uvukli kojekakvi oni zbog kojih točnije protiv kojih ste osnovani, ako ste. Svi smo mi bili HDZ kad mnogi od onih koji HDZ-om upravljaju to bili nisu no Vama to ne smeta.

Na na državnim a poglavito i danas na lokalnim razinama kukavne koalicije,i to ne samo sa političkim i ideološkim protivnicima već mogu slobodno kazati sa neprijateljima i države i HDZ-a, Čemu to? Čemu koalicije sa SDSS-ovima, pa čak i SDP-ovima na lokalnim razinama? Zar mislite kako smo Hrvatski Narod slijepi? I što Vam to znači biti desni centar? U životu na putu čovjeka postoji lijevo, desno i pravo…Sve drugo je obmana. Umjesto da ste jačali Hrvatsku desnicu, Vi ste je uništavali, usitnjavali Pravaštvo svojim emisarima i time dali političku prednost neokomunističkom SDP-u. Je li to namjerno ili slučajno pitam se, uzevši u obzir kako je velika većina dužnosnika HDZ-a tijekom njegova utemeljenja bivši “funkcionerski” kadar Partije i izravni ili vanjski suradnici a ako čak ne i šefovi troslovnih “Službi”.

Bilo kako bilo razvojem događaja i njihov slijed u smjenama i postavljanjima velikih vođa Vaše stranke, te načinima podilaženja pod skute istih. Ponašanje dužnosnika čast iznimkama , pokazuje duboku opterećenost bivšim Jugoslavenskim sustavom te velikim njihovim trudom kako bi bili bolje “sekretari” nego oni kojima je večina u toj Jugoslaviji bila podčinjena. Jednom riječju po mom suudu postali ste, ili još bolje ostali ste isti kao i oni protiv koji ste se osnovali. Ponašate se poput njih, svojatate sve poput njih, nadvisujete sve poput njih…..I ne brinete za Hrvatsku i za narod baš isto poput njih, već gledate uskogrudne stranačke i osobne interese…Baš poput njih. Ne dopuštate mladim da zauzmu jesta danas već kazujete kako je budućnost pred njima, izbacujete one koji ne dijele mišljenja velikih vođa ili im protukandidiraju i misle svojom glavom te dobronamjerno kritiziraju. Članstvo lokalne zajednice trebate samo akd se Vas treba birati…do tada Vam trebaju samo poslušnici koje ste na čelo lokalnih zajednica postavili…namjerno kažem postavili a koje u mnogim slučajevima sami nisu izabrali.

E da, nekada nije tako bilo..Nije, i tada ste bili uzdanica hrvatskoga naroda. No onda je nastupila izreka daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je i tu ste zastranili. Zaboravljate da ono od čega ste nastali zavisi od genetike , u što ćete se pretvoriti od politike. Vi ste ste se pretvorili u onoga protiv kojeg ste nastali, u onoga protiv kojeg smo za Vas svi državotvorni Hrvati svoje vremeno glasovali…Mi, Hrvatski narod Vama ništa nismo skrivili, Vi nama jeste…I zato mijenjajte se da bismo Vam dali glas, mijenjajte se u ZNA SE, a ne u ZA SE, mijenjajte se kako bi Vam državotvorni Hrvati mogli biti članstvom, birati Vas, mijenjajte se kako bi se kao nekad uzdali U vas i mogli u Hrvatskoj po hrvatskom živiti.

Pozdravljam Vas starohrvatskim pozdravom za koji Znamo Da Smeta….Mnogima u Vašem čelništvu, no srećom ne i članstvu….

BOGU VJERNI – ZA DOM SPREMNI !

U Ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE

Slaviček Maks Mario

Autor: Mario Maks Slaviček

ZADNJE VIJESTI