Davor Javorovic/PIXSELL

Krstičević oplakuje Praljka: ‘Tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu…’

Autor: dnevno.hr

Vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i ostalih ministra Krstičevića zatekla je u Vrgorcu, na pokopu vojnika Jovića

Povodom današnje izrečene presude u Haagu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević izrazio je iskrenu sućut obitelji generala Slobodana Praljka. “Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljak” rekao je ministar Krstičević.

“Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu”, istaknuo je ministar Krstičević dodavši: “Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu. Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom. Vojno redarstvenom operacijom Oluja hrvatska vojska je deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice. To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti”, rekao je ministar Damir Krstičević kojega je vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i ostalih zatekla u Vrgorcu, na posljednjem ispraćaju preminulog bojnika Hrvatske vojske, junaka Domovinskog rata Davora Jovića.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.