‘JUTARNJI’ SE RIJEŠIO DOMOLJUBA! ‘Dobio sam otkaz jer sam ‘desno’ orijentiran i jer sam pisao za Braniteljski portal. Njima naredbe dolaze s Kalemegdana!’

Autor: S. Vučković

"Pretpostavljam da su im upravo te "istine" koje sam pisao za Braniteljski najteže pale, pa mi se čini da sam zato dobio otkaz. Domoljublje je, čini se, postalo opasno i kažnjivo'', kazao je za naš portal Željko Huljev.

Željko Huljev, novinar Jutarnjeg lista koji je vrlo uspješno punio rubriku “crna kronika”, nakon deset godina je dobio otkaz.

Huljev se tome uopće ne čudi:

– Već neko vrijeme osjećao sam neobjašnjivu napetost i neku čudnu nedorečenost od strane urednika. Cijela situacija je eskalirala otkazom jer se prošlog mjeseca nisam našao na platnoj listi, iako sam jedan od najproduktivnijih novinara. Danima sam tražio objašnjenje i vrtio se u krug, a onda mi je objašnjeno da “više ne odgovaram urednicima, te da žele neke nove naslove” , kazao je Huljev i napomenuo kako mu je sasvim jasno što to ‘Jutarnjem’ ne odgovara:

– Riječ je o mojoj političkoj opredijeljenosti kojom nikada nisam opterećivao medijsku kuću za koju sam radio niti sam svoje stavove ikada unosio u tekstove. Kao vanjski suradnik, honorarac koji je radio na ugovoru o djelu, imao sam odriješene ruke u smislu suradnje s drugim medijima. To sam povremeno činio za Braniteljski portal koji ovih dana proživljava napade najgore vrste. Bivšeg urednika Braniteljskog portala, Mladena Miloševića, očekuje zatvorska kazna u trajanju od 22 mjeseca, pa bih rekao da je sve ovo dio scenarija koji stiže ravno sa Kalemegdana. Jer, kako drugačije objasniti ovakvo ekspresno “rješavanje” domoljuba iz medija – doznajemo od Huljeva, dragovoljca Domovinskog rata koji je kroz sve ove godine pisao za Slobodnu Dalmaciju, Šibenski portal i druge.

– Na “Jutarnji” sam došao preko Stanka Jurića i redovito slao tekstove. Koristio sam svoj laptop i svoj mobitel, a plaća mi je iznosila 2.907 kuna. Vjerujem da sam im pomalo otpočetka bio trn u oku, ali su se odnosi zaoštrili kada sam tekstove na Braniteljskom počeo potpisivati punum imenom jer smatram da iza istine treba stajati. Sve napisano, uvijek potkrijepim dokumentacijom i fotografijama, tako da ne znam zašto im je to smetalo. Pretpostavljam da su im upravo te “istine” koje sam pisao za Braniteljski najteže pale, pa mi se čini da sam zato dobio otkaz. Domoljublje je, čini se, postalo opasno i kažnjivo – kazao je za naš portal Željko Huljev.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.