Osvrt branitelja na događaj u Glini
Domovina

‘Ja ću vam reći što se dogodilo u Glini, bio sam tamo, a ne lažljivi mediji’

19:49 01.08.2017 - Ivo Vranić - Buva

Pa zar je ružan povik pjesma „Zovi samo zovi“, i „Hrvatska mati“.

Odlukom Gradskog Vijeća 2014. godine grada Gline odlučeno je da se komemoracija ovakvog tipa održavaju samo na gradskom groblju i kod kosturnice u Glini.

Ovim činom Pupovac iz SNV-a ignorirao je i pljunuo na zakon hrvatske države kao i odluku Gradskog Vijeća grada Gline dokazujući da zakon za njega ne vrijedi.

Protiv organizatora SNV-a i Milorada Pupavca to isto gradsko vijeće bi trebalo podnijeti kaznenu prijavu zbog mogućeg izazivanja međunacionalnog sukoba. Doveo je strane državljae iz Srbije kojim vrijeđa dostojanstvo domicilnog stanovništva.

To gradsko vijeće treba i uvesti preventivne mjere od budućih takvih događanja jer bi se moglo dogoditi u skoroj budućnosti da će ti državljani iz Srbije dolaziti autobusima, a sada su došli kombijem i osobnim vozilima registracija: BG, RU, ŠA, kao i jedan dio mitingaša iz Zagreba.

Ujedno me zanima tko je provjerio ulazak u hrvatsku državu a i Glinu, tko može tvrditi da među njima iz Srbije nije bila neka osoba koja je sudjelovala u terorističkom napadu na PP Glina 1991. godine u paljenju hrvatskih sela i ubojstvima Hrvata.

Ovim osvrtom reagiram na informacije od strane HINA-e tj. novinara koji svojim pisanjem izgovorenim riječima prenosi neistinu.

Istina je sljedeća: nas petnaestorica HRVI, branitelja, dragovoljaca Domovinskog Rata koji smo prisustvovali tom „Mitingu“ a ne komemoraciji na kojoj ne prisustvuje pravoslavni pop. Kakva je to komemoracija?

Ovim putem želim obavijestiti da je novinar HINA-e a i neki drugi mediji koji nisu provjerili informacije o događajima u Glini, npisao kako smo mi branitelji upućivali ružne povike. Pa zar je ružan povik pjesma „Zovi samo zovi“, i „Hrvatska mati“.

Je li pitanje koje sam postavio Miloradu Pupovcu gdje su kosti dr. Šretera koji je ubijen u Pakracu, a taj isti Milorad Pupovac je lagao Hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu da je isti živ, ružan povik?

30.07.2017. godine u 18:00 sati pred Hrvatskim Domom u Glini održao se „Miting“ u organizaciji Milorada Pupovca i Vesne Teršelić.

Zašto ja nazivam to „Miting“?

Na tom istom „Mitingu“ prisustvovalo je samo desetak Srba povratnika, ovi drugi su već nabrojani odakle su stigli.

Samo dan ranije 29.07.2017. godine isti taj Milorad Pupovac u Srbu veliča četničko-partizanski pokolj nad Hrvatima u okolici Srba, veliča ubojstva tristo (300) hodočasnika koji su se vraćali sa svetkovine Svete Ane.

Nije Miloradu Pupovcu bio cilj ta komemoracija u Glini, njegov cilj je bila provokacija, izazivanje sukoba, smeta mu naziv Hrvatski Dom Glina, njemu nije u interesu da Srbi povratnici i Hrvati žive jedni pored drugih na Banovini. Milorad nema ni jedan argument da bi prozvao Hrvate za incidente na Banovini, no to njemu nije u interesu. Cilj Milorada je prikazati Hrvatske ratnike ustašama, Hrvatsku Državu fašističkom i genocidnom. Kako protumačiti njegove riječi kroz koje iščitavam poruku kako Papa Franjo neće proglasiti Kardinala Alojzija Stepinca Svetim, ako se njemu na ovakav način od strane Hrvatskih Branitelja onemogućava četnikovanja po Banovini i drugim mjestima po Hrvatskoj.

E pa Milorade, mi Hrvatski Ratnici s Banovine, Pounja i Sunje nećemo ti to dozvoliti ma bio ti s kim u koaliciji, mi ratnici imamo koaliciju samo s Bogom i Hrvatskim Narodom. Svojom krvlju natopili smo Hrvatsku grudu.

Poručujem ti gdje god krenuo u četnikovanje pod parolom „Komemoracija“ dočekat će te Hrvatski Ratnici s pjesmom.

U nama kuca hrvatsko srce i kucat će dok smo živi, kucat će za hrvatsku državu, hrvatski narod, kucat će Milorade, za dom.

 

 

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.
Copyright 2018. Sva prava pridržana
Impressum Uvjeti korištenja Marketing
Vijesti Novac Sport Domovina Magazin Planet-X
Povratak na vrh